dodajem i Adriana (5,5 mjeseci) -nikad stavio u usta ni dudu ni bocicu133. maslacak - Julian (23 mjeseca, ponudila sam mu dudu i bocicu par puta ali ih srecom nikad nije prihvatio, drugoj bebi necu ni nuditi)
dodajem i Adriana (5,5 mjeseci) -nikad stavio u usta ni dudu ni bocicu133. maslacak - Julian (23 mjeseca, ponudila sam mu dudu i bocicu par puta ali ih srecom nikad nije prihvatio, drugoj bebi necu ni nuditi)
mi imamo dvije dude, od prirodnog materijala, svijetle i meke, anatomske. i dve boce, svaka cca od litre![]()
mi imamo samo sisu, dudu je samo grickao u fazi kad su mu zubići nicali i to je to. Otkad smo počeli s dohranom jedemo sa žlicom i sretni smo zbog toga :D
ja zaboravila spomenut da su naše dude i boce "okačene" o mene 8)
Joca 2.6.2007. bez dude,bez bocice :D
mi smo bez duda i boca, samo cika igra![]()
ali trenutno samo grizemo dudu jer zubici izbijaju, i to krvnicki jer nam samo ona odgovara, igracke su nam 0 bodova 8)
Anja - bez bočice i dude.
Anja 11.07.2007. - bez bočice i dude.![]()
Anja 11.07.2007. - bez bočice i dude.![]()
ajd da se i mi dodamo...Matija i Niko - bez dude, bez boce (bila je pomoć prvih mjeseci)
Evo i nas...Paula nema dudu, probala sam joj dati samo da vidim reakciju, ali gura ju van s jezikom i radi facu ko da će joj pozliti. Bočicu imamo samo za izdojeno mlijeko i koristili nekoliko puta do sad
Evo još jedna cura bez dude i bez boce. Nismo joj ih ni probali davat.![]()
Kod nas isto tako!Inka prvotno napisa
Bili neki dan na ulaznom razgovoru za upis u vrtić (Vjeverica u Zagrebu).
Pita psihologica: "Tonka, reci ti meni jel' ti imaš dudu?"
A Tonka, sva ponosna: "Imam dvije, samo su mi još male", i hvata se za prsa..
![]()
![]()
Iako smo još mali-10 tjedana, ali ponosno bez boce i dude (Nikola)
Karlo, bez bočice i bez dude, 8 mjeseci
Svaka vam čast!dupla duplica prvotno napisa
![]()
da, baš...trebala bih dodati - i bez sna (za mamu). evo, sad su prehlađeni, N se ne skida s cice 24h/dan, a i ja sam bubana pa sam u banani....ali isplati se trud.
hvala na podršci.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe, duplica, i tvoje dečke, da brzo ozdravite! Ja imam samo jednu sisoholičarku pa sam neispavana, mogu mislit kako je tebi s dva takva!![]()
U rodilištu je dudao, doma nije htio ni čuti, bočicu je još koji puta povukao ali od 2. mjeseca života je i bez bočice, sunce malo..
Evo nam sedam mjeseci "za vratom"!
:D
Luka (nikad bočica, od nedavno ponosno bez dude)
Karla, bez boce, duda se duda u kriznim trenucima ali s druge strane!!!!!!!!!!
Sara - bez bočice i bez dude, čak ni čaša s kljunom ne prolazi, pa pijemo iz šalice male ili sportskog čepa :D
bez boce i dude,nekwd joj dam dudu da se igra s njom....pa gurne onaj plastični dio u usta,..i tako
i moja curka (6 mj) je i bez dude i bez bočice
iako, moram priznati, rado bi da hoće dudicu i to zbog iskustva s prvom curicom koja je kad je prihvatila dudu prvi put sama zaspala po danu a s dojenjem nismo ni poslije imali nikakvih problema
bez boce i dude otpočetka; na bocu ni ne zna jesti![]()
David - bez bočice od 5.mj - kljun potegne u šetnji samo kad je jaaaako žedan.
- bez dude samoinicijativno od 10 mjeseci!
uopće to nisam planirala![]()
cice su zakooon!
V. bez dude i bočice do odlaska u vrtić (1 god.). Onda se naučio na kljunašicu da olakša tetama.
M. bez dude i bočice sve do danas. Polazak u vrtić smo riješili čašom, a ne kljunašicom k'o s bracom.
isto tako i mi,cica je jos uvijek zakonM.a.r.t.a prvotno napisa
)
bez dude i bez bočice,što ću sveki mi je stvorila pritisak,rekla je da je rodila 4 djece, a da ni bočicu ni dudu nije koristila,hehe.nisam ni pokušavaala s dudom, bočicu sam kupila za svaki slučaj al ništa od toga...![]()
moja curka ima 10,5mj,
ponekad duda- rijetko,
cika -stalno,
a za vodu - već 2,5mj čaša ( ispočetka je bilo prolijevanja, a sad pije kao velika, čak je ponekad uzme i sama za ručkice , nagne i pije bez prolijevanja
Rando isto koristi samo siku.Sad su mu narasla dva zubića tako da mu ponekad dam da grize dudu,ali ga ne zanima previše,radije trpa prste u usta(par puta se rasplakao jer se ugrizao)
I mi bez umjetnih zamjena, lavićev mudri izbor a mama sretna! Dudicom se malo poigrao a bočicu koju smo dobili s izdajalicom odlučno gurao iz usta!
Naravno da ga nisam nagovarala iako to znači da još uvijek pijemo na žličicu
![]()
ma gdje si našla takvu sveki :D svaka častsanda:)la prvotno napisa
![]()
Leona kao i njen braco (već postrojen), bez dude i bočice![]()
baka nam je kupila dudu povremeno je stavi u usta i onda zove da je vidimo pa je opet baci na dno kutije sa igrackama i iskopa ju svakih par tjedana
o bocica imamo samo kljunasicu za vodu i i to ne ljubi ali ju imam da joj mogu dat piti kad smo vani