Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Roda kao novinski savjetnik

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Roda kao novinski savjetnik

haj
    zašto ne bi Roda mogla biti savjetnik za dojenje u časopisima za mame (Bebe i sl.) , kao pitajmo stručnjaka i tome slično?
    Da li je već rađena takva ponuda dotičnim časopisima? ili Mila, Vita, itd...
    Veliki broj mama nema pristup internetu, ali čitaju razne časopise.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Svojedobno je Roda surađivala s časopisom "Dijete moje malo" (kasnije "Dijete"). Ovo su tekstovi o dojenju koji su izašli u tim časopisima:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=278&Show=2140

Vjerojatno će se javiti Roda (koja je starija po stažu od mene ) pa će preciznije znati objasniti zašto takve suradnje s nekim od časopisa trenutno nemamo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rodin tekst o autosjedalicama izašao je u novom (besplatnom) časopisu "zdrav život" broj 38,39/2006, koji se može dobiti u ljekarnama.

unutra ima još nekih zanimljivih članaka, npr.:

roditeljstv: kako postaviti granice?
    ortodoncija
    razvoj govora

itd...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od ozujka 2003 do kolovoza 2004 objavljivani su rodini tekstovi o dojenju u casopisu Dijete moje malo (kasnije preimenovano"Dijete")
    casopis je prestao izlaziti

zasto nema vise suradnje?
    nas nacin da dopremo do sto vise trudnica i roditelja su nasi leci o dojenju, sos telefon, radionice Male skole dojenja, savjetovanje putem mejla i foruma ....
    kad nas netko zamoli da napisemo clanak za novine, i to radimo
    ali sami se ne nudimo

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    zasto nema vise suradnje?
    nas nacin da dopremo do sto vise trudnica i roditelja su nasi leci o dojenju, sos telefon, radionice Male skole dojenja, savjetovanje putem mejla i foruma ....
    kad nas netko zamoli da napisemo clanak za novine, i to radimo
    ali sami se ne nudimo
    letke nisam vidjela ni kod ginekologa, niti kod pedijatrice, da nije neta ne bi ni znala da postojite,
    također patronažna služba i u Varaždinu i u Šibeniku ne spominje nikakve telefone za pomoć, niti udruge koje podupiru dojenje
    proizvođaći adapt mlijeka su agresivni, trebalo bi uzvratiti istom mjerom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

radimo najvise i najbolje sto mozemo, sa onoliko volontera koliko ih imamo koji su ukljuceni u projekt dojenja i sos telefona (a iznenadila bi se da znas kako nas je malo)

kad bismo imali budzet i tisuce zaposlenih kao proizvodjaci formula koje spominjes, sigurna sam da bismo bili barem 10 puta uspjesniji od njih

MGrubi, i ti mozes pridonijeti tome da budemo prisutniji i u Sibeniku, i u Varazdinu. samo posalji pristupnicu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MGrubi, čak ne moraš ni biti član Rode.
    Kad sljedeći put budeš u Zagrebu, pokupi nešto našeg edukativnog materijala i u dogovoru s vlasnikom ambulante u kojoj bi ga ostavila, slobodno dilaj.
    Ili, što je još jednostavnije, isprintaj naše letke sama (sve ćeš ih naći na Portalu, u pdf formatu).

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

na tečaju za porođaj su nam bile podjeljene knjige o porođaju,
    zar ne bi se moglo organizirati tiskanje male knjižice-brošure koja bi sadržavala maksimum mogući informacija o dojenju i s tim vezanim problemima
    te brošure bi se trebale djeliti po porodiljnim odjelima, ginekološkim i pedijatrijskim ordinacijama. Sve patronažne sestre bi trebale dijeliti takve brošure...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leci (ili knjizice-brosure kako ti kazes) o dojenju su tiskane, a na webu se mogu naci i prvobitne brosure koje se mogu printati
    naci ces ih tu, samo skrolaj stranicu do dna

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=278

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam već bila odlučila da ću sljedeći put kad dođem kod pedijatrice zamoliti je da mi dopusti ostaviti letke u čekaonici (nisam dosada jer su preuređivali) , također svog ginekologa, i ostaviti ih u čekaonicu u ginekološkoj ordinaciji kod ostalih ginekologa, dati ih patronažnoj sestri. Mada mi se čini da je to kao kap u moru ako nije ozbiljnije organizirano.
    Toliko mogu napraviti za Šibenik, a za Varaždin mogu jedino nazvati patronažnu (koja je u dobro s mojom svekrvom) i poslati joj letke, mada sumnjam na ikakve rezultate jer ona ima "staža" i ispasti će da ja njoj solim pamet, al pokušat ću.
    Susrećući se s drugim mamama primjetila sam rašireno mišljenje da je adaptirano jednakovrijedno majčinom mlijeku. To me ljuti.
    Ja bih rado postala vaša stalna članica ali jednostavno nemam vremena.
    Jesam na porodiljnom, ali kako mi nisu uspjeli naći adekvatnu zamjenu, radim kod kuće, u ono malo slobodnog vremena. Dakako pristalica sam AP-a.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U vezi sa suradnjom s časopisima, mene je apsolutno razočarala činjenica da SVI roditeljski časopisi redovito i teško krše kod i teško mi je zamisliti Rodin članak o dojenju na istoj stranici s reklamom za formulu.
    Ako se želiš kvalitetno dezinformirati - kupuj takve časopise.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok je trajala suradnja s Djetetom, dogovor je bio da na stranicama sa nasim tekstom ne budu nikakve reklama, a posebno ne krsitelji koda

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A gdje se mogu nabaviti Rodini letci?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joe, par postova iznad ti je link gdje ih mozes skinuti s portala

tiskani leci se mogu dobiti na nasim akcijama, standovima, rasprodaji, skoli dojenja ...
    ili slijedeci tjedan nazovi 6177-500 pa se dogovori s Ivkom da dodjes po njih u Rodu

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ok, hvala, javit ću se!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •