draga nuna :D

vjerujem da je strajk vrlo frustrirajuc a tebi je mozda utoliko teze sto se situacija, kako kazes, ponavlja.

lijek i sama znas - strpljenje. a njega, uz dvoje male djece, uz sve ine poslove koje mama mora obavit, uz rastuce potrebe i bebe i veceg djeteta, uz.... sve teze je osigurat.

kazes da iris oduvijek ima "minimalisticki" pristup dojenju. ako je u prvom mjesecu dobila preko 1200gr, u drugom 600 a sad u dvadeset dana isto 600, to je, rekla bih, vrlo lijepo dobivanje na tezini. kako dijete raste, ono polako dobiva mjesecno manje iznose (sto bi bilo s godinu dana kad bi svaki mjesec dobivali po kilu ili vise?) i vidim da ono sto tebe uistinu zabrinjava jest upravo njena - razlicitost.

sve su bebe razlicite. a ono sto nas sve, rekla bih, karakterizira jest usporedjivanje. pa makar ono bilo minimalno i nehoticno. logicno je da usporedjujes filipovo i njezino ponasanje. to je najnormalnija pojava. usporedjivati dvije poznate situacije. ono sto bi svakako trebala izbjegavati jest ocekivati od iris da ce se ponasati kao on. ona to nit moze nit bi trebala. ima puno djece koja rijetko i tesko spavaju. ima isto mnogo onih koji i s mjesec prespavaju po 8-10 sati u komadu. i jos dnevno dva, tri puta po sat, satipol. nema nekih "razumnih" granica u koje djeca trebaju spadati.

ono sto tebi najvise treba je - prihvacanje. prihvatiti da je iris cura koja brzo i efikasno jede (ono sto u tom kratkom periodu popije njoj zbilja jest - caroban napitak, kako sama kazes :D ). da je cura kojoj za spavanje treba nesto vise od samog cicanja, da je posve svoja. onog dana kad to prihvatis kao normalno stanje stvari bit ce puno lakse naci i strpljenje...

vidim da te cijela ova prica tesko pogodila, po rijecima "cesto se pitam zasto moja kci ne voli moje mlijeko, ponekad mi se cini da me ni ne treba", vidim da ti ovo ne shvacas nimalo olako. htjela bih ti reci da tome zasigurno nije tako. da ona zbilja voli tvoje mlijeko vidis po tome kako raste, kako nakon podoja guguce i zadovoljno izgleda, na koncu i po tome kako od njega napreduje. mogla bih cak reci da te, kao mamu, treba mozda cak i vise od filipa, jer joj osim hrane (uz koju je on redovito zaspao) ona trazi jos ekstra dodatne paznje da bi zaspala...

ne daj se nuna, klinci brzo rastu, mijenjaju se svakim danom i njihove potrebe rastu i mijenjaju se brze od grama :D

a za sve ovakve situacije, kad ti treba jadanje, tu smo, da saslusamo, da shvatimo, da pomognemo :D :D :D