Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Zadah kod jednogodišnjaka

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Zadah kod jednogodišnjaka

Imamo godinu i pol. Prestali smo dojiti prije tjedan dana. Negdje u to vrijeme primjetila sam da malac ima nekakav čudan zadah, nije baš smrdljiv da padneš u nesvijest, ali je-zadah. Često spava otvorenih usta, nos mu je prohodan. Čitala sam da to može biti znak bolesti, pa čak i šećerne. Mi smo prije nekih dva tjedna, na redovnoj kontroli kod pedijatra (sa 18mj), dobili uputnicu za vađenje krvi: nalaz posve uredan, željezo i šećer ne mogu biti uredniji. Jutros je zadah ok, ali isto me brine. Otkad ne dojimo, na adaptiranom je i to samo za žitarice isl., više voli jogurte. Stolica mu je mekša, ali smrdljivija. Uf, šta sam sve "nadrobila", sorry. Ima li tko kakvo iskustvo? Bila bih zahvalna.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 17.03.2012. at 10:44

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Kod nas to zna biti od viroza ili bakterijskih bolesti. Prati!

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hoću, ne preostaje mi ništa drugo. Baš su u điru svakakve viroze i virozice; svi oko nas bolesni
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 17.03.2012. at 15:40

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a možda je i od adaptiranog?

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Može bit. Jede žitarice i sl. s adaptiranim od godine dana, bez obzira na dojenje, tako da mu nije novo, ali ipak sad uopće ne doji, a to je ipak velika promjena za želudac. Inače, jede, hvala Bogu, dobro i raznovrsno, sa jako malo slatkoga i tih gluposti.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moj sin ima zadah kad se sprema neka upala.Obično upala grla i uha.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako je slatkasto truljkav ja bih napravila bris

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj buba mara prvotno napisa Vidi poruku
    i kod nas je isto ovako. čak mu zadah zna biti i po više od tjedan dana prije neko se pokaže nešto, najčešće je to grlo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo godinu i pol. Prestali smo dojiti prije tjedan dana. Negdje u to vrijeme primjetila sam da malac ima nekakav čudan zadah, nije baš smrdljiv da padneš u nesvijest, ali je-zadah. Često spava otvorenih usta, nos mu je prohodan. Čitala sam da to može biti znak bolesti, pa čak i šećerne. Mi smo prije nekih dva tjedna, na redovnoj kontroli kod pedijatra (sa 18mj), dobili uputnicu za vađenje krvi: nalaz posve uredan, željezo i šećer ne mogu biti uredniji. Jutros je zadah ok, ali isto me brine. Otkad ne dojimo, na adaptiranom je i to samo za žitarice isl., više voli jogurte. Stolica mu je mekša, ali smrdljivija. Uf, šta sam sve "nadrobila", sorry. Ima li tko kakvo iskustvo? Bila bih zahvalna.
    Moja starija je dojila do dvije godine. I uvijek joj je ih usta mirisalo, kako samo djetetu može.
    Tjedan dana nakon prestanka dojenja, ujutro bih osjetila strašan zadah. Ali strašan.
    Sve drugo bilo je ok.
    To je kasnije malo prestalo, pa se opet povremeno javi, ali generalno, više nikada ujutro nije imala onako sveži dah kao prije.

Na nekoj drugoj temi sam pročitala da to može biti od mlijeka, moja je znala navečer uz večeru popiti šalicu.
    Jedna druga mama dječaka koji sa mojom ide u vrtić mi je rekla da je to njenom malom konstantno od kada je bio mali, a bio je na adaptiranom.

I to je to.
    Nije bila viroza, nije ništa alarmantno, ali kada navečer popije više mlijeka, ujutro je zadah katastrofa dok ne doručkuje i opere zube.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Njemu je gotovo uvijek večera mliječna, ili griz ili pura (obožava ju!),ili jogurt sa žitaricama ili kruhom, ponekad popije šalicu mlijeka. A zube još ne da redovito prati, kako koju večer je raspoložen
    Nadam se da je to, grozno mi je slutit da se nešto sprema (upala kakva), a nemoćan si.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 17.03.2012. at 18:33

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Provjeri jesu li zubici zdravi. Kod nas je to bio razlog zadaha

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj buba mara prvotno napisa Vidi poruku
    i kod nas je ovako, već prepoznajem taj zadah. odmah me obuzme nervoza jer znam da nam slijedi upala uha (streptokokna).
    Posljednje uređivanje od sunce moje malo : 17.03.2012. at 22:34

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sinoć mi poznanica govori da je njenoj curici zadah prisutan uvijek pred izbijanje zuba, još od prvog. A Roko zadnja tri ttjedna intezivno slini, žvače sve živo, koliko sam, mogla vidjet bijeli se na desnoj strani donja 5-ica. Također, nisam uočila ikakvu crnu točkicu, čini mi se da su svi zubići zdravi. A njemu je kod izbijanja trojki i četvorki, padao imunitet, uvijek bi bila kakva lagana virozica dan-dva. Zadah nisam primjetila, ali onda smo intenzivno dojili. Jutros se opet malo čuje, sinoć smo uspili nekako "oprat" zubiće...a bumo vidjeli.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Slučajno ovo vidjeh. Znalo se dešavati mom malom kao bebi, povremeno, pogotovo pred izbijanje zubića.
    Doktorica pregledala,nije bio bolestan, ne trebala terapija....
    Poslije navršene godine, otprilike, krenem stavljati po mrvicu kaladontića naveče kad pere zubiće.
    Da li zbog tog ili što su nikli zubići ili što je prestao piti adaptirano... nije mu se više vraćao zadah...
    pozdrav!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jedna zena mi je rekla da kod njene kcerke to znaci pred upalu grla. za svaki slucaj malo pojacaj imunitet...

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

evo javljam se i ja sa problemom zadaha, moja curica ima 1 godinu, i u par navrata je imala zadah.od početka je na ad, na dohrani smo vec 6 mj plus ad.pije dosta vode,sokove joj ne dajem. nemogu reci da li je vezano za izbijanje zubića jer nisam dosad pratila, malo ima veze sa prehladom,jer uvijek ima zadah kad je prehlađena, ali ima i naslage na jeziku. nekad više nekad manje i jutri nekad kad ju uzmem iz krevetića pomislim da se ukakala??!! imate li savjet s čim da to sama čistim,pokušala sam sa gazom natopljenom u mlaku vodu ali mi ne da ona..mozda je na kraju i vezano za prehladu i izbijanje zubica, sad cu malo bolje početi pratiti...ma nije mi jasno da beba moze imati toliko naslaga na jeziku,nigdje onog malog slatkog crvenog jezika! molim utješite mee! stvarno se bojim da nije neka bakterijetina ili gljivica!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •