Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Velike i razmaknute jedinice

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Velike i razmaknute jedinice

Hm, da, eto tako izgledaju gornji zubići moje N. Donji su mali, premedeni, ali ovi gore čini se vuku gene moje sveki . Mora li to tako ostati ili ima šanse da se ta rupa između zubića smanji s vremenom? Navodno uzrok tome može biti i ona kožica koja ide prema usnici (frenulum ili kakoveć), pa se isto tako navodno reckanjem te kožice smanjuje s vremenom razmak između zubiju. Znate li što o tome? Od kada se može staviti djetetu aparatić? Hvala.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam ništa, ali samo da kažem da je to meni preslatko.
    Kažu da su ljudi sa razmakom među zubima sretni, a i neće joj se jedinice kvariti između (što se meni dogodilo jer su mi zubi nabijeni jedan na drugi).
    Nisam skužila su to mlječni ili trajni zubi?
    Ako su mlječni, vjerojatno će trajni biti bez razmaka ili s ful malim razmakom, klincima su problem veliki zubi koji jedva stanu u čeljust, nema tu mjesta za neke razmake među zubima.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: Velike i razmaknute jedinice

Citiraj hrčkić prvotno napisa
    Hm, da, eto tako izgledaju gornji zubići moje N. Donji su mali, premedeni, ali ovi gore čini se vuku gene moje sveki .
    Ajme hrčkić, krepala sam od smijeha, pogotovo na paralelu sa sveki jer je kod moje M. (a i sveki ) bilo isto. I da, na kraju, rastom ostalih zubi ovi prednji su se spojili.
    N. je sada dobio gornja 4 i ima veliki razmak, ali sigurna sam da će se i to spojiti, mada je i meni simpatičan mali razmak između prva 2 zuba.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako su trajni, moguce da ce ih dvojke kad izbiju pogurati jedan k drugome i zatvoriti rupu
    mislim da se aparatic stavlja tek kad izbiju svi trajni

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hrčkić, ako se ne varam, radi se o mliječnim zubima. I moj Lovro ima veće gornje jedinice i razmaknute su. I to mi je baš slatko. A i kažu da je bolje da su razmaknuti, imat će više mjesta za stalne zube koji su veći od mliječnih.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    A i kažu da je bolje da su razmaknuti, imat će više mjesta za stalne zube koji su veći od mliječnih.
    Ovo sam i ja čula od jedne zubarice. I da, pridružujemo se klubu razmaknutih gornjih jedinica. Meni je to preslatko!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I Marko ima razmaknute jedinice ali kod nas je to definitvno genetski jer ima ih i MM i njegov brat , djeca od brata, deda, dedina braca ,pradeda (mislim imao ih je) .....
    Prije nego sto su Marku izrasli zubici MM se zezao i govorio da ako ne bude bilo razmaka izmedju zuba da to nije njegovo djete

Da se vratim na tvoje pitanje o onim protezicama...
    Moja svekrva kaze da su MM i njegov brat imali iste ali da ih nisu htjeli nositi i da se to moglo ispraviti. Ako se moglo ispraviti onda, vjerujem da se moze i sada...
    Meni je to bas slatko....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno i mi

I naš Matej ima gornje jedinice razmaknute, ustvari svi prednji zubići i gornji i donji su razmaknuti jedni od drugih, što je ustvari super jer ih možemo dobro očistiti.
    Stariji sin ima sve zubiće blizu jedne drugima, i sad mu mlječni ispadaju,a rastu novi koji su skoro pa duplo veći od prvih i sad sam naravno sva u panici jer nemam pojma gdje će svi stati, moramo hitno kod zubara.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

primijetila sam da se taj razmak kod lade malo smanjio kako su izašli ostali zubići (2,3,4,5). i nama je pedica rekla da se ta kožica može recnuti, ali nisam sigurna želimo li to. trajni zubići također mogu biti razmaknuti ispočetka, a onda tko zna, ovisno o tome kako će biti veliki ostali zubi i na veličinu čeljusti.

za aparatić ne znam, ali pretpostavljam da se može staviti kad izađu svi trajni zubi.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala na odgovorima, malo su nas utješili jer nismo baš oduševljeni s trenutnom situacijom. Naime, ne da je to ružno na maloj bebi, ali ja već vidim kak bi to moglo izgledati na N. kad odraste. Mislim, vidim na sveki, a niti šogica nije baš izbjegla te gene .

Inače, to su mliječni zubi. N. ima nepunih 11 mj. Nadam se da će se zaista popuniti ta rupa s vremenom...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sta fali Madonni?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

meni su bili rastavljeni prednji zubi i nikada nisam patila zbog toga...negdje krajem osnovne morala sam nositi aparatić radi ispravke položaja zuba i prednji zubi su se sastavili, ali je bilo veoma bolno. Kod Dine nisu tako velike jedinice ali jesu rastavljenje, još uvijek se ne brinem, jer znam da će biti lijep na mamu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •