-
Imam i ja jedno pitanje, ako netko ima pouzdanije informacije.
Čuo sam, naime (a i mnogi izvori (http://en.wikipedia.org/wiki/Spinach) potvrđuju) da je špinat zapravo zdraviji kad je pravilno smrznut, jer već i kratkim transportom / stajanjem izgubi antioksidanse (folate, karotenide). Podgrijavanje je, kako shvaćam, opasno zbog stvaranja nitrita (http://www.coolinarika.com/namirnica/spinat), a općenita je kvaliteta uzgoja špinata bitna zbog oksalne kiseline.
Također sam čuo (za što nemam pouzdane izvore) da je smrznuti špinat, iako slabije arome, zapravo sastavom (zbog smrzavanja neposredno nakon branja) kvalitetniji od onog kojeg se može kupiti na pijaci, a navodno je Ledov posebno dobar. Ima li netko neke pouzdane informacije? Ledo, Podravka?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma