Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Ja stavljam plastične posude namijenjene za mikrovalnu. Ne bojim ih se, mogu se onda tako bojati i mikrovalne kao takve.
Hrana mi je bolja kad ju zagrijem poklopljenu, jednom sam grijala nepoklopljeni muffin pa sam ga skurila, a pod poklopcem nema problema.
Kad odmrzavam meso nepoklopljeno zna mi se 'skuhati' po rubu.
Pa nije baš tako. Ja mislim da se ne treba bojati polimera, što kaže Peterlin, nego dodataka polimerima. Polimeri su makromolekule, isparit ne mogu. Posude su većinom od polipropilena, on se sigurno neće otopit ni u kakvom grahu, ni filanoj paprici, ali na deklaraciji ne vidiš kakvi su dodaci i da li će se ti dodaci (npr. pigment ili UV stabilizator ili...) osloboditi u gablec pri povišenim temperaturama. Velika je vjerojatnost da neće - ipak se u EU poštuje REACH program, i rade se ozbiljne kontrole proizvoda, ali dio toga padne na testiranjima. Baš sam gledala neke priloge o laboratorijima u Hamburgu kroz koje prođe masa uzoraka. Al i ja ako bih trebala birati, izabrala bih staklo i keramiku. Premda ne bih paničarila ni s plastikom, ne mogu to biti velike doze, a ja sam se pobrinula da imam veliku masu