Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 375

Tema: DV Medveščak - postrojimo se :)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

je, je, sav je važan dok mi sjedi u krilu s cikom u ustima.

tweety, prste k sebi! ostavi koju super tetu i nama ostalima!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ostala bi zara bez problema i duže, ali ja sam se fakat smucala sat vremena naokolo i bilo mi dosta

ima li tamo u blizini neki birc da sjednem na kavu i pročitam novine (sutra će vjerojatno ostati još duže)??

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dođi k meni na kavu - eto prilike za upoznavanje: samo nizbrdo je lako al poslije uzbrdo !!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde šalji detalje na PP

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

btw, uzbrdo-nizbrdo nama nema veze, jer u vrtić idemo pješke od ribnjaka, pa preko šalate

swaddle

Početno

Da Lutonjice mi smo u Suncokretima. Danas je bila ona bolja teta. Ne znam smijem li im navesti imena.
    Mi smo jučer i danas ostali na spavanju. I jučer i danas sam došla po njega u 13.30 (jer radim do 13), a onda mi je pedagogica održala predavanje kako moram dolaziti kasnije po njega i da ga se ne smije buditi. Kakva su vaša iskustva s dolascima u to vrijeme. Naime, jučer je bio budan već prije nego sam došla po njega.
    Samo da napomenem, doma uopće ne spava po danu zadnjih 8 mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

swaddle, prebacila sam se na PP

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, a zašto više ne pišemo na našoj mailing listi?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, duboka isprika, i dečki .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    joj, duboka isprika, i dečki .
    8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto zara je danas (3. dan) ostala nešto duže od sat i pol (bila je s klincima u dvorištu), a kad sam došla po nju, rasplakala se jer je željela ručati s djecom ...
    sutra ostaje negdje od 9 pa do 12 (poručat će s njima).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super, baš sam si mislila kak joj je bilo!!!!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zara obara sve rekorde. još ćeš je morati moliti da krene kući.

lada je ostala do iza ručka. ovako mi je mm prepričao scenu koju je ugledao kada je došao po nju. svi kreveti spremni, klinci u pidžamama, sve zamračeno, vlada tišina. podovi oprani, stolice podignute, stolovi pospremljeni...osim jednog. za njim sjedi lada i manđa svoju drugu porciju piletine, mlinaca i cikle

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    zara obara sve rekorde. još ćeš je morati moliti da krene kući.

lada je ostala do iza ručka. ovako mi je mm prepričao scenu koju je ugledao kada je došao po nju. svi kreveti spremni, klinci u pidžamama, sve zamračeno, vlada tišina. podovi oprani, stolice podignute, stolovi pospremljeni...osim jednog. za njim sjedi lada i manđa svoju drugu porciju piletine, mlinaca i cikle :lol:
    ovo boldano mi je mraaaaaaaaaak! i za mene, čini mi se, nedostižno!!!

Pratim vas...i klinci su super!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha ha, i zara je očito namirisala mlince i piletinu

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nano, na mejlinglisti samo ono što ne smijemo u javnosti
    za one koji ne znaju mejling listu smo osmislili za pripremanje tajnih koordiniranih akcija
    dodajem i lutonjicu na listu, swaddle i tatadražen pošaljite mi mejlove pa ću i vas ubaciti

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tweety, poslano

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i tebi

swaddle

Početno

poslano

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i tebi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto naš mali tjedni rezime:

ponedjeljak, utorak i srijeda - sve super.

četvrtak ostaje 3 sata i na ručku - sve ok, iako je popodne zaljepljena za mene.

petak - ujutro kod kuće plače da ne želi ići, po putu plače, u vrtiću sve donekle ok (opet 3 sata i ručak), ali se rasplakala čim sam došla po nju.

petak popodne i cijela subota - izrazito je plačljiva, lijepi se za mene, agresivna, tvrdoglava, zahtjevna, non stop traži cicu.

danas (nedjelja) - opet je ona stara vesela razigrana zara, a ja tužna jer znam da od sutra ujutro opet počinje biti tužna.

srce mi se drapa.

kako lada?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bok lutonjica

znači, ipak ste odlučili krenuti?

ovaj tvoj rezime zvuči otprilike isto kao što se nama b. ponašao (i još uvijek ponekad ponaša) kroz adaptaciju

evo ti moje gledanje na to:

pon, uto, sri: još ne kuži da će odlazak u vrtić biti svakodnevan

čet: polako poslaguje kockice, kuži da svakodnevno mora u vrtić, ne zna kako bi se nosila s tim, pa ima laganu regresijicu

pet: sve joj je jasno, pa te čak i kažnjava što je odvodiš

sad utjeha...
    nama je prva dva dana bilo sve 5, onda kad je skužio imali smo problema s približavanjem vrtićkoj zgradi
    što se regresije tiče, isto je bilo - razvlačenja maminih cica (prestao dudat s 2 godine i nije do vrtića uopće razmišljao o "njima"), privlačenje pažnje, prkošenje
    što se kažnjavanja nas tiče - neposluh, provociranje, udaranje druge djece (zbog ovog sam zabrinuto nazvao vrtić, a oni mi rekli kako je tamo pravo zlato), namjerno prolijevanje stvari po kući, itd. itd.

ispočetka je govorio da nece u vtic, da nije epo, da se tete zovu Kake itd. itd.

dva tjedna kasnije, opet onaj stari, kad ga pitamo kako je u vrtiću - odgovara epo! i najčešće rado ide. istina ponedjeljci znaju bit teški...

i nama je bilo koma, ali jednostavno moraš joj dat vremena da se nauči kako se nositi s novom situacijiom

budi žilava!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

danas je lada konstatirala da borna ima "pipu"

tatadražen, molim te pozovi sina na obavijesni razgovor.

inače, kako vam je prošao ponedjeljak? nama skroz ok iako opet bez spavanja. vidim da je puna dojmova, stalno brblja o vrtiću, ali baš ne kužim šta je od toga istina, a što fikcija. nabraja imena djece, pjeva pjesmice i tak. mislim da se dobro zabavlja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara spava u vrtiću od prošlog utorka i to je prošlo bez ikakvih problema. odrapi po 2.5 - 3 sata, među najdužim je spavačima u grupi :shock: (btw, naravno da doma nikad ne spava tako dugo, obično 1.5 - 2 sata).

zašto vi to odgađate? mislite da bi bilo problema ili?

ja imam osjećaj da se zara bolje saživila i s grupom i s vrtićem otkad je tamo od 8 - 15 (znači i ručak, i spavanje i užina) jer sudjeluje u svim aktivnostima, ono, to je njena grupa i ona im pripada. ali ona inače voli taj osjećaj "pripadanja nečemu".

inače, doma mi priča samo o dečkima iz grupe, i totalno je poludila za kockama pa je doma satima slagala nekih jadnih 15 komada kockica koje smo davno kupili i koje ju nikada nisu zanimale. zato je sad dobila brand new legače od bezbroj komada i slaže ih doma unedogled (uz duboko disanje i debelu koncentraciju 8) )

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lutonjica prvotno napisa
    zašto vi to odgađate? mislite da bi bilo problema ili?
    ma mi pokušavamo od prošlog utorka ali ona sjedi u krevetiću i čita slikovnicu ili se uvali teti u krilo i tako se mazi. popodne je zombi i zaspe oko 8 navečer.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pinocchio, pa to je bolje nego da plače jer joj se spava a ne može zaspati. baby steps...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha
    tako sam ja prošla cijeli vrtić, nikada nisam spavala, nego sam s tetama bila na kavi u kuhinji i tamanila pudinge nekad mi se znala pridružiti i mlađa sestra (iako je ona uglavnom voljela spavanje u vrtiću)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pipa, hihihi. ha čuj, nije ni l. nevinašce - da nije gledala ne bi ni znala

ah, ponedjeljci su najteži, ali ne mogu reci da je bilo previše problematično. osim malo težeg jutarnjeg rastanka, sve super. tete kažu da je boravak bio super. s tim da ga mi dovozimo u pol osam i ostaje do četiri, što će reć - full time. obično smo prvi ili drugi ujutro.

što se tiče priča iz vrtića, i mi kužimo da u tim pričama ima svega. malac si pusti mašti na volju. npr. pitamo ga tko je bio u vrtiću, a on kaže da je bila baba (i smije se) ili da je lupao tete (tete kažu da nikad nije agresivan ili sl.) ma to oni malo privlače našu pažnju pa izmišljaju lovačke priče

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    danas je lada konstatirala da borna ima "pipu"

tatadražen, molim te pozovi sina na obavijesni razgovor.

inače, kako vam je prošao ponedjeljak? nama skroz ok iako opet bez spavanja. vidim da je puna dojmova, stalno brblja o vrtiću, ali baš ne kužim šta je od toga istina, a što fikcija. nabraja imena djece, pjeva pjesmice i tak. mislim da se dobro zabavlja.

Početno pozdrav

evo da i ja pozdravim DVM ekipu (posebno tebe mm=tatadrazen)
    Čini mi se da je našoj maloj Sunce skupini fino krenilo nakon adaptacijskog horora ( ja sam već histerizirala da svo troje idemo psihologu).
    Oduševile su me ove akcije s letka s roditeljskog. Preksinoć sam tražila što bih sve mogla odnjeti u vrtić a da djeci bude zanimljivo. Borna nije dao da nosim igračke, pa sam ih kradomice odnjela. Jutros sam primjetila da je odabrao baš te igračke i bio sretan što su tamo. Kažu tete da se rado igraju liječnika, pa svaki put kad budete išli pedijatru tražite neki suvenir. Rekao mi je muž da je bila i neka ideja s vodenim kornjačicama?!
    I ja sam primjetila da se vraća kući s novim pjesmicama i to je super pozitivno. Bilo bi dobro da im za ove zimske dane pribavimo još pjesmica i pričica na cd za slušanje.
    Sve ideje su dobo došle...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobrodošla!!!!

Nisam skužila ovo s igračkama - ostavili ste ih tamo? Mi smo u vrtić, da ostane zauvijek, samo odnjeli par očuvanih igračaka s kojima se F. više neće igrati, a ni K. jer su previše "muške". Odnjeli smo je u K. grupu.

Ja u vrtić nosim svašta - najčešće plastičnu amalažu i razne papire, kartone, kutijice. To nosim samoinicijativno jer su tete jako maštovite i svašta smisle, a ak ima ne treba, odmah im velim da bace.

Povremeno tete napišu ak im treba nešto specifično (kao sada npr. brašno i razne sjemenke)

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

očiafa, dobro nam došla :D

mi smo danas bili na individualnom razgovoru jer sam ja imala osjećaj da sam jako zakinuta za sve osim za informacije tipa koliko je jela, je li plakala i sl. uglavnom, teta se slaže da ladina adaptacija ide laganim tokom. sve je super osim (ne)spavanja i plesanja. naime, ona rado pleše, ali najviše tako da je se nosi. nije ni čudo kad mm i ja već imamo nekoliko stotina maratona u nogama od silnog plesanja s njom.
    svi se rado igraju doktora i to im je trenutno totalni hit.

i lada je danas pjevušila neke pjesmice koje nije čula od nas pa me to jako razveselilo. mi smo već odnijeli nekoliko ladinih omiljenih cd-a, a kad dođe božićno vrijeme spremamo još toga.

sutra nosimo nekoliko slikovnica i nešto sitno pribora za kuhinju.

inače, kaže mm da kad ujutro dođu borna otvara vrata i s osmijehom dočekuje ladu slatkiš mali.

Početno

da, da. odnjeli smo u vrtić igračke koje su nam ili duple ili se nije više igrao s njima. makar mislim da su im trenutno No. 1 lego kocke, puzzle i takve stvari. svaki dan iz borne iztresem pol kile pijeska iz pješčanika. vole i kuhat, mislim da za to trebaju svakojaku ambalažu.

na onom letku piše da se donesu fotografije, pa smo odnjeli neke fotke životinja iz ZOO-a.

danas me je b "istjerao" iz vrtića; nisam mu stigla ni papuče obuti, već mi je dao pusu, mahnio i rekao idi adit.

baš sam zadovoljna sa Suncem.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj pijesak - istresem K. cipele, a onda ga nađem u F.-ninim. Za izluditi. A da ne velim kada curka žica da ide u šosu u vrtić - katastrofa, kao da smo bili na pješčanoj plaži - pijeska ima posvuda.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

konačno smo dočekali i taj dan

danas se zara probudila skroz cendrava, ljepila se za mene, ja sjedim na wc-u, ona čuči pored mene i drži me za spavačicu, cijelo vrijeme mantra "mamice ja sam ti jako tužna.... danas ćemo se puuuuno puuuuno maziti pred sobicom"

već sam se pripremila na još jedan duži rastanak u garderobi, suze i ostalo.

i stižemo mi u vrtić, ona se onako bezvoljno penje po stepenicama, i onda odjednom poleti do svoje grupe i počne veselo vrištati "bok teta!!! bok!! booook!"
    brzinski skida cipele i oblači šlape i iste sekunde uletava u sobu, sva happy, osmijeh od uha od uha, trči teti u zagrljaj i po pusu..

ja onak stojim na vratima u šoku, velim "zara, idem ja, bok", ona mi jedva mahne i zbriše još dublje u sobu.

nemrem vjerovati da se i nama to desilo :D jupiiii!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:D :D :D

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odlično

Još kada dođe da neće doma, pa ju moraš odvlačiti iz vrtića..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Odlično

Još kada dođe da neće doma, pa ju moraš odvlačiti iz vrtića..
    to nam se već dešavalo (npr. jučer...) 8)

ali jutra su bila problematična i dalje

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je drago!!!!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

frajerica zara :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo napisala sam već na jednom drugom topiku : nama je danas 3. dan kako zara odmah nakon oblačenja šlapica veselo trči u sobi i više me ne šljivi :D
    niti ujutro dok se spremamo nema problema.

dakle, nakon 3 i pol tjedna, usuđujem se reći da nam je taj aspekt adaptacije uspješno završen

(o tome kako je postala "teška" nakon vrtića, nećemo sad, nosimo se s tim kako znamo i umijemo )

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mora se negdje ispucati

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a kad ću ja dobiti izvještaj s jučerašnje radionice? ne mogu dočekatiiiiiiiiii!

bravo za zarinu super uspješnu adaptaciju
    nama se to još nije dogodilo, uvijek je prisutno neko oklijevanje ili višeminutno grljenje, ljubljenje...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moj izvještaj je na zpd.

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bok svima, ja sam nedavno bila na razgovoru u Voćarskoj i gle foru: lista cekanja im je ogromna! A netko jednom napisa da nije guzva!Tko zna ima li i ovaj topic veze s tim ?? Daklem, obzirom da radim blizu i mama mi je blizu i obzirom da sam zbog financija odustala od waldorfskog isla sam se raspitati o njihovom stavu glede vegetarijanstva i gle cuda - rekla mi pedagogica da su oni prema tome otvoreni i da se treba samo s nutricionisticom dogovoriti oko jelovnika! Zivio vrtić! Nadam se samo da cemo uspjeti na prijemnom, drz' te fige.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, nije bila gužva do ovog proljeća.
    ipak, mislim da su se u vrtić svi upisali, ali da je problem bio s jaslicama :?

inače, neka te ne muči lista čekanja - to je lista za ovu godinu, znači ako do svibnja netko odustane, onda upadaju ti s liste. tako da imate normalne šanse za upasti

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Uf, nadam se da bu tako...Nusa ce u jesen imati 2g i 9mj, znači ići će u vrtić, a ne u jaslice

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Annar, a jel' ti i po mjestu stanovanja vrtić blizu?

za vegetarijansku klopu dobro provjeri. možda se i može dogovoriti, ali ipak vidi što nude kao vegetarijanski jelovnik.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm da, da ne bi vegetarijanski bio isti kao i onaj za ostale samo bez mesa (ono, klinci imaju puretinu s rižom i salatom, a nuša dobije samo rižu i salatu i slično...)

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Budem još to pomno ispitala. Lako donesem seitan, tofu ili šta već ak bu to problem. Što se tiče mjesta stanovanja, prijavljena sam u Vojnovićevoj. Valjda je dovoljno blizu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako se mi sljedeće godine vraćamo u Zagreb (mandat u Bruxellesu je skoro gotov), već sad počinjem razmišljati o upisu Petre u vrtić. najbliži bi mi bio Različak (živimo u palmotićevoj, a radim na Zrinjevcu), ali vidim da ste vi svi oduševljeni Medvescakom.
    Mislite li da postoje šanse da upišem Petru na pola godine i to izravno u srednju grupu? Ona je rođena u studenom 2003 i sad ovdje ide u namanju grupu, a naš povratak je planiran za siječanj 2008.
    Thanks!

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •