Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 375

Tema: DV Medveščak - postrojimo se :)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja moram doći malo komentirati - nama je vrtić ove jeseni super sjeo :D
    klinci su tako već veliki, to je prava ekipa, sa svojim forama i zezancijama i vlastitim spikama, ma imam osjećaj kao da ju u školu vodim, a ne u vrtić.
    ono, ja ju dofuram, frendice ju čekaju na vratima, bok kak si kaj ima kaj radite.... ne da ne dobijem pusu, nego me niti ne pogleda, stara ajde otpirjaj odavde
    jutros je donijela nekakve svoje mace u vrtić i izletila joj najbolja frendica van i igraju se u garderobi. i sad kaže zara frendici "daj odi pitaj tetu jel se možemo tu igrat s mojim igračkama?" a frendica odgovara "ma ne, ne, ne bumo ju pitali, tu ćemo se igrat dok ne skuži pa ćemo onda morat unutra" hi hi i obje se konspirativno zacereću, čučnu još više da ih teta ne vidi i nastave se igrati. ja odvalila (u sebi )

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas ti je tako stalno.

Mislim da kod nas i ta potreba za oblačenjem/presvlačenjem/rihtanjem uglavnom dolazi baš zbog utjecaja frendica u vrtiću.

Meni su one jako slatke. Baš onak ženska prijateljstva.

Ima i F. frendove, ali kod njega je to drugačije.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi smo ovo ljeto bili posjetiti vaš vrtić - bila su dežurstva pa je bilo nekako sve zbrkano.
    Atmosfera u vrtiću je stvarno ugodna i podsjetilo me na moje vrtićke dane. Ali skužila sam da mi je predaleko od doma, što mi je bilo baš jako žao... ovako iz daleka mi se činio znatno bliži.
    Tako da smo se u konačnici predbilježili u Različku, koji je bio dovoljno fleksibilan glede datuma kad bi se Petra pridružila grupi. U Medveščaku zapravo nismo imali s kim razgovarati (iako smo se bili uredno najavili) jer su svi bili neki dežurni tako da nitko nije bio baš mjerodavan niti mi mogao dati pravu informaciju.
    U Različku nema tako lijepo dvorište, ali ravnateljica mi je bila baš super i ona nas je nekako uvjerila.
    A u konačnici je Petra odabrala - Različak - vjerojatno povedena ljubaznošću ravnateljice i njenom stvarno lijepom pristupu djeci.
    Tako da se pozdravljamo od svih vas iz D.V. Medveščaka

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

baš sam se veselila još jednoj forumskoj frendici u vrtiću

/ljeti je situacija znatno drugačija nego u normalnim okolnostima/

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo neka petri bude dobro i nek' uživa u vrtiću

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    baš sam se veselila još jednoj forumskoj frendici u vrtiću
    i ja!
    ali to ne znači da se nećemo viđati u jesensko zimskim šetnjicama po centru, jel tako petra?

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zapustili ste ovaj topic pa obnavljam postrojavanje:

1. lada (pinocchio) -voćarska
    2. andrej (ms.ivy) - voćarska
    3. zara (lutonjica) - voćarska
    4. k. (nanoibeba) - voćarska
    5. f. (nanoibeba) - voćarska
    6. fran (tweety) - vojnovićeva
    7. m. (eowyn) - voćarska
    8. l. (baby) - vlaška

...Tko se još nije upisao?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no dobro, da se malo hvalim. Bilo je u novinama i na TVu, ne temu muških teta. Uglavnom moja K. ima Josipa pa je tako lijepo bila i ne telki. Možda i u novinama, ali nisam vidjela članak.

Tada sam doznala da u našem vrtiću, ali na drugoj lokaciji, radi još jedan striček.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto podižem topik jer je i margita upala u dv medveščak, pa će od jeseni i ona polako u voćarsku. za sada znamo da nam društvo pravi neva , ima li još koga?

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo i moja ćupi će na jesen u voćarsku!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pozdrav!

Jel mi moze netko od vas preporuciti vrtice na podrucju salate? Ja sam mislila bebu predbiljeziti dosta unaprijed jer znam da je guzva. Kakva su vasa iskustva s tetama? ja sam osobno isla u Mali princ ko dijete na Lascini i od tamo sam nosila traume doma. Neke tete su tukle djecu, a znam da je vrtic bio prekrcan i cesto su grupe bile pretrpane.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dv medveščak u voćarskoj i dv vjeverica u bijeničkoj i na šalati (baš kod bolnice)
    ali prijave su ti završile

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa
    evo i moja ćupi će na jesen u voćarsku!
    :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

znam da su zavrsile. bebac ima 4 mjeseca i nisam sigurna da cu ga dati u jaslice, ali htjela bi cuti vasa misljenja i htjela bi da ide u vrtic da nam je blizu i da su tete ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda evo, ova dva vrtića koja sam navela su nama jedini dolazili u obzir na tom području.
    oba imaju internet stranice pa malo prošvrljaj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jutros se margita upisala u Leptiriće

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ideš! Znači da moj veliki dečko više nije Leptirić (iako još ide u vrtić) - on se zato upisao u školu.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ćupi je postala leptirica!!!!! :D

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Drage mame, zbog ljetnog dezurstva se mi iz Vlaske selimo u Vocarsku pa vas molim za savjet -
    kako mogu do tamo javnim prijevozom (+ kolica) sa Iblerovog trga? Mogu li npr. proci kolicima od Jurkoviceve do Posiloviceve?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Baby prvotno napisa
    Drage mame, zbog ljetnog dezurstva se mi iz Vlaske selimo u Vocarsku pa vas molim za savjet -
    kako mogu do tamo javnim prijevozom (+ kolica) sa Iblerovog trga? Mogu li npr. proci kolicima od Jurkoviceve do Posiloviceve?
    najbolje ti je ići Vončininom. Kada prestanu kuče, s desne strane su ti stepenice, tako da će ti biti nezgodno s kolicima. Meni samoj tim putem do vrtća treba 5 minuta. S dejtetom će ti biti sporije, a kolica nespretna zbog stepenica

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

NanoiBeba, fala ti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah...selimo se....
    puse svima i vidimo se sljedećeg tjedna!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidim leptirića cijelo jato :D i mi smo tamo ali još ne znam kad ćemo krenuti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    ja se tak nekak potiho nadam da cemo biti s vama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    leptirici su 2007 godiste

zara je inace u petak bila zadnji dan u vrticu i ne vraca se do rujna :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj tweety prvotno napisa
    leptirici su 2007 godiste

zara je inace u petak bila zadnji dan u vrticu i ne vraca se do rujna :D
    aaaa nisam skužila ovo: leptirića cijelo jato mislila sam na ladu

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tvitušice draga, nas nema do rujna. šmrc. a baš bi bilo dobro da su malo skupa u vrtiću. javi dojmove iz egzila

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možete se s nama družiti 8)

andrej je bio doma tjedan dana i postaje mu dosadno. sad će malo u vrtić, pa opet malo doma i tako dok se ne dokopamo mora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neću još ništa javljati, čekam da me prođe tuga.
    tužna sam ko tužna vrba.
    opet smo sa kikićima (čini mi se da imaju 1.5-2 godine), a andreja gledamo preko prozora .
    nadam se samo da ih neće strpati opet u onaj komadić jasličkog igrališta, jer to će biti više no što mogu podnijeti.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uh, vrijeme je da malo podignem ovaj topic :/ . kako stvari stoje, neva će u jaslice od ponedjeljka. još nisam pri sebi, ma šta pri sebi...izvan sebe sam .
    računala sam da ću u dva-tri tjedna naći tetu čuvalicu i da će neva krenuti s 2 ili 3 godine i totalno sam nespremna za ovo odvajanje. jedina utjeha su mi predivne tete koje je imala i lada kad je krenula prije dvije godine.
    frka me za poludit i ne mogu misliti

ninik, jeste bili na sastanku 27.? tko još ide s nama osim lutonjičine margite?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam nespremna na odvajanje općenito. :/
    totalno mi je trenutno svejedno hoće li ju čuvati teta čuvalica ili teta jasličarka.

margita će krenuti za jedno 2 tjedna, i to na 3 sata (racunam tako negdje od 9 do 12). ne planiram da ostaje cijeli dan.

ona inače hoda, trči, penje se, jako dobro priča, zna reći što treba, što hoće, što neće, pije iz čaše, jede sama i žlicom i vilicom ... to mi sve daje nadu da će se uspjeti snaći.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čuj, a da ona čuva nevu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sutra obavezno javi kako je bilo

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj evo mene doma same!
    ćupi je ostala i za pola sata idfem po nju!
    nekako me prošla panika oko odvajanja jer je ipak bila i doma s tatom pa dva tjedna kod bake i nekako dobro to podnosi.
    ali ipak....ovo je sasvim novi teren!
    jučer smo bile oko sat i pol i samo je lunjala po sobi i bilo je sve ok i onda me počela zvati..spavalo joj se!
    baš me pomalo i strah tog spavanja..i cijelodnevnog ostanka...
    ma valjda ćemo nekako i to izgurati!
    a baš se potrefilo, ona u jaslice a ja na novi posao!
    i sad mi je dupla frka!

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bok! Kako su vaši klinci prihvatili ponovni odlazak u vrtić? Moj bebach strašno plače pred vrtićem i vristi dok ga teta odnosi pa sam sva jadna i očajna i jedva čekam da se prilagodi...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ninik, pa to ste znači vi :D ćupi je bila genijalna. oduševilo me to koliko je fokusirana na istraživanje i ništa drugo ne primjećuje oko sebe. mislim da možeš biti bez brige .

mi smo ostale zajedno sat i pol i danas je bilo puno bolje nego jučer. jučer nas je obje prala nervoza, a i lada nas je zbudila prerano jer je bila nestrpljiva pred odlazak u vrtić. sutra ćemo samo utvrditi današnje gradivo, a onda ću vidjeti s tetama. mislim da ćemo u četvrtak i petak pokušati s odvajanjem.

baby, jeste vi sad u vlaškoj ili u voćarskoj? žao mi je da vam je tako loše krenulo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pozdrav novopečenim vrtićarkama!
    mi izgleda napokon dobivamo dvorište (stalno neki novi rokovi za početak radova, valjda ćemo i to dočekati)

otišli su nam naši preslatki vrapčići u jurkovićevu, sa njihovim predragim tetama :rastuž:
    toliko od nas za sad.

sretno s privikavanjem!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e, pinocchio sad sam i ja jučer skužila da ste to vas dvije!
    evo bude ćupi onda pazila na Nevu! :D
    sad sam ju ostavila i dođem oko 11!
    a ti mi budi i oko i uho da znam što mi kćer radi u jaslicama i kako joj je!
    ma nekako imam povjerenja u tete, nekako su mi sjela na prvu!
    bit će oni svi ok!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pošto vidim da ima dosta roditelja čija djeca idu u DV Medveščak u Voćarskoj,molila bih da mi napišete vaša iskustva i mišljenja o odgajateljima u tom vrtiću.Ne morate ovdje,javno,može i na pp,nije mi namjera javno komentirati određene odgajatelje,ali evo točno šta mene muči;naime,u taj vrtić od ponedjeljka ide na adaptaciju meni jedno jako blisko dijete(nije moje,ali kao i da je) i u ova četiri dana se svaki dan u tom vrtiću dogodilo nešto,najblaže rečeno zanimljivo.Npr. jedan dan su troje djece sama otišla na kat,nadomak ulaza,gdje su slobodno mogla odlutati van,a da nitko od odgajatelja to nije primjetio,iako je u grupi toga dana bilo samo 14 djece,dakle dvije odgajateljice nisu primjetile da im fali praktički četvrtina grupe.Sve je dobro završilo,jer je djecu na vrijeme spazila čistačica koja ih je i odvela tamo gdje spadaju usput se čudeći kako su djeca tu dospjela.Sljedeći je biser bio kad je odgajatelj šmrkom polijevao pješčanik pun djece i tek nakon druge zamolbe od kolegice da to ne čini,jer će djeca biti mokra i sprljat će se je jedva prestao.Također je odgajatelj vukao jedno dijete kao vreću po vrtiću cijelo vrijeme ga špotajući kipteći od silnog bijesa,te ga ubacio u sobu,valjda u kaznu.Ne znam što je dijete napravilo,ali takva reakcija nikako nije u redu,a ni za vidjeti to sve nije bilo ugodno.
    E sad,ne želim ovdje izazvati javni linč,pa vas lijepo molim da ako imate kakvo neugodnije iskustvo da ne pišete imena odgajatelja,odnosno možda bi bilo najbolje da mi napišete to na pp,jer ponavljam,u pitanju je dijete meni jako blisko,koje je do sada bilo super socijalizirano,a zadnjih dana stalno plače,ne spava normalno,ne jede,ne kaka,jako je i agresivan i sad smo svi u strahu da on ipak ne proživljava neke traume u tom vrtiću,jer ne mogu si ni zamisliti da ga netko ko vreću vuće po hodniku dok roditelja nema blizu ili da ga polijeva hladnom vodom ko razularenog demonstranta ....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odgjatelj koji polijeva vodom je jedan super otkačeni tip
    ima malo drugačiji pristup, aktivniji, življi, glasniji. polijeva se vodom jer se na taj način zeza i 99% djece obožava to njegovo polijevanje i to im je velika zabava za vrućih dana.
    također, ne mogu zamisliti da je u bijesu vukao dijete po vrtiću, ali u skladu s njegovom osobnošću itekako mogu zamisliti da je to činio u zafrkanciji, bez ijedne loše namjere, i ne na način da djetetu nanese bol.

mogu razumjeti da nekom izvana to djeluje malo čudno, i da roditelji imaju svakojake strahove kad dijete krene u vrtić, ali ja, eto, vjerujem da je interpretacija njegova ponašanja kriva.

ovo da su djeca odlutala, to je moguće :/ u tom vrtiću se inače prakticira dosta velika sloboda kretanja i djeca su navikla hodati naokolo i družiti se po drugim sobama ... moguće je i da netko izađe van ako baš naumi :/

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tanči, jesu roditelji razgovarali s nekim o ovome o čemu pišeš?

inače, naša iskustva s tetama, sa stručnim osobljem i vrtićem općenito su jako jako dobra.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lut, ali zar vam nisu postavljena ona teeeeška vrata sa visokom kvakom na ulazu.
    Ta vrata se nakon devet sati i zaključavaju, zar ne?

Što se tiče lutanja po sobama, ne znam kako je u Voćarskoj, ali u Vlaškoj (koja je neusporedivo manja) su klinci isto smjeli odlaziti iz sobe u sobu.
    Meni je to bilo jako simpa, Fran koji je tamo bio u najstarijoj grupi (godina i pol do dvije) znao je odlaziti kod beba (šest mjeseci) kad mu je trebalo mira.
    Neki klinci iz srednje grupe (godina do godina i pol) su stalno dolazili u našu grupu, pa su sljedeće godine i prebačeni k nama.

Stričeka sam ja doživjela baš kao i Lutonjica i pomalo zavidim klincima u Voćarskoj što ga imaju.

Ja sam nazočila jednom "špricanju" uopće ih nije špricao, već je za vrijeme zalijevanja trave napravio mot kao da će pošpricati klince koji su cičali od smijeha. Voda nije došla do njih, možda malo vodene prašine koja ih sigurno nije smočila.
    U to vrijeme kad je spraina bila prežestoka ja sam htjela moliti da i moje dijete uključe u igru "špricanja". Upće mi ne bi bila problem isprljana robica, pa zato ime presvlaku.
    Jednom sam vidjela stričeka kako s klincima podiže gumu na vrh tobogana i raspoređuje ih tko će što raditi. Jedan je gurnuo gumu niz tobogan a striček i klinci su je dolje dočekivali skakali i ne znam ni je što su sve radili, samo znam da su se dečki ludo zabavljali, a djevojčice isto gledale i smijuljile se.
    Pomislila sam tada kako bi pored prekrasnih teta, svaki objekt trebao imati i pojednog veselog stričeka, jer donose djeci drukčiju vrstu veselja u život.

Ovo sam ljeto gore srela dva stričeka. Oko obojice su se djeca skupljala s veseljem. Baš kao i Lut, mogu zamisliti da je neko dijete vukao, kao dio igre i glumio bijes, nikako njih dvojicu ne mogu spojiti sa stvarnim bijesom u blizini djeteta.

Što se primjedbi tiče, ja sam spadam u roditelje koji ako imaju primjedbe to glasno i kažu, ali zato glasno primjećujem i lijepe stvari.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lut, ali zar vam nisu postavljena ona teeeeška vrata sa visokom kvakom na ulazu.
    Ta vrata se nakon devet sati i zaključavaju, zar ne
    ?

do 1.7. kad smo zadnji put bili u vrtiću - vrata su bila zaključana jedan jedini put u dvije godine (mi redovito dolazimo nakon 9 u vrtić)

za nova vrata ne znam jer nismo bili gore 2 mjeseca

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Po ljeti su znala biti zaključana, ali mi rijetko dolazimo iza devet, pa ne znam koliko je to često.
    Ja sam se uglavnom lijepo iznenadila kad sam vidjela da su postavljena takva vrata.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vrata na ulazu su promijenjena i metalna su i zaključavaju se iza 9 do (nisam sigurna) 2!
    a i da nisu zaključana teško da bi ih dijete samo moglo otvoriti!
    onda su unutra vrata kojima je kvaka postavljena visoko i samo predškolarci bi eventualno mogli doseći!

report s adaptacije!
    ćupi je jučer spavala, ja nisam mogla izdržati pa sam došla oko 1 i čekala s tetama do 15 do 2 kad se probudila!
    vele da je malo plakala pred spavanje ali se brzo umirila i začorila!
    onda su joj dale i jednu lutkicu da ju može zagrliti!
    kad se probudila malo se mazila i jela i bila je vesela i nije navalila na cicu što mi je znak da nije bila gladna, i nije odmah htjela otići što mi je znak da joj je ok i da je dobro prihvatila!
    sve u svemu, skroz ok!
    a tete su divne!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, je nova su vrata i visoko je kvaka. ja sam jučer bila prvi puta jer sam "krenula u školu" I moje dijete ima sreću da ima spomenutog stričeka. U 6 godina koliko idem gore u vrtić ovo je prvi "loši" glas koji sam čula o njemu.
    I ja se isto tako, ne bih raspitivala okolo nego kao roditelj išla problem riješiti u vrtić.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tanči, jesu roditelji razgovarali s nekim o ovome o čemu pišeš?

inače, naša iskustva s tetama, sa stručnim osobljem i vrtićem općenito su jako jako dobra.
    Za sada još ne,osim jednom sa psihologicom.Upravo zato jer je premalo vremena prošlo i zapravo cijelo vrijeme roditelji čekaju da se malecki opusti,privikne...
    Spomenuti odgajatelj nije odgajatelj od djeteta o kojem ja pišem i ne,sigurno se nije zezao i glumio bijes kad je vukao ono dijete po hodniku.
    Ponavljam,ne optužujem nikoga.Možda je taj odgajatelj super,ne znam i ne mogu suditi kad ga ne poznam,ali čitam sve ovo i ne mogu da ne primjetim da svi hvalite stričeka,a o ni jednoj teti ni slova,a ja sam zamolila mišljenja o svima.
    No dobro,hvala vam na pomoći i trudu.Ovo za vrata me veseli,jer onda valjda nema više mogućnosti da djeca izađu,a adaptacija ide dalje,pa ćemo vidjeti.Najtoplije se nadam da će sve biti ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne mogu da ne primjetim da svi hvalite stričeka,a o ni jednoj teti ni slova,a ja sam zamolila mišljenja o svima.
    tome je tako jer si 2 od 3 ozbiljne primjedbe uputila bas stričeku, pa se čini kao da je on glavno što vas muči, odnosno izgledalo je kao da te zapravo zanima naše mišljenje samo o njemu.
    tako sam bar ja pročitala tvoj post.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo ću kratko.
    nemam snage niti pisati jer me hvata panika. neva počne neutješno plakati nakon jedva 45 min. kad dođem po nju rida, grca u suzama, vrišti... tete su super i samo zbog njih i pokušavam iako mi je vrtić bio zadnja opcija.
    polako odustajem, ali najgore od svega je da se bojim i da će s čuvalicom biti isto. razmišljam o otkazu, umorna sam od svih kombinacija...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj nemoj, sad cu se ja rasplakati
    zlo mi je sad
    a nismo ni krenuli

Stranica 6 od 8 PrviPrvi ... 45678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke