Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Visoki tlak

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Visoki tlak

Moja mama je godinama visokotlakaš i ja sam u trudnoći imala povišen tlak, no moram priznati da već dulje vrijeme nisam mjerila. I eto u subotu smo bili kod moje mame i ona mi je izmjerila tlak koji je 140/90, što znači da je viši. Neznam dali netko od vas ima viši tlak, ja ustvari i neznam kada bi se trebala zabrinjavati, uglavnom ima li tko slična iskustva i dali ste išli doktoru?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam posumnjala na visoki tlak zbog visokog kolesterola u krvi, pa sam tražila doca da mi ga izmjeri. Bio je 180/130!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Onda mi je nakon tjedan dana mjerio opet, taj put je bio 150/110, pa mi je prepisao tablete.

Inače, i moji mama i brat imaju visok tlak i uzimaju tablete.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Visoki tlak se dosta dobro moze regulirati prehranom.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa, to sam i ja čula, ali na koji način? Što jesti?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nekad je dovoljno smršaviti 5-10 kg.
    Ne jesti slano, jesti češnjak 8) puno voća i povrća, naročito ono bogato kalijem (paradajz, banane).
    Ako imate masnoće u krvi i tlak, pregledajte krvne žile.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala lijepa :D znači kilice dolje i klopati samo zdravu hranu :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanima me dali netko zna jel zelena magma pomaze u snjizavanju tlaka?

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno visoki tlak

tata mi ima već 3 dana, odjednom, visoki tlak
    inače je prije 6 godina operirao bubreg, i sve je u redu i inaće ima malo niži tlak
    sada ima visoki, i boli ga glava i jako loše spava

išao je već tri dana kod dr i samo mu izmjeri tlak, izvadio je krv i sve je u redu, danas ide ponovo kod nje

kakve bi dodatne pretrage trebao napraviti jer izgleda mi da će dr dati samo tablete, a ja mislim da bi trebalo saznati uzrok
    pa ako imate savjet koje pretrage bi trebao napraviti da sam pita uputnice

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Treba ići internisti. Tamo će mu napraviti još neke pretrage. A netko je pitao za prehranu kod visokog tlaka. Debljina je velik faktor rizika i trebalo bi smršaviti. A od ovih jednostavnijih i bržih recepata, jako bitan je i onos soli kojeg treba smanjiti. Isto tako pušenje, alkohol i kava utječu na tlak.
    Ne vjerujem da će mu dr opće prakse tek tako prijeći preko visokog tlaka jer nije to tek tako, to je nešto što se mora liječiti

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

MM ima problema s bubrezima i tlak mu je malo visi od normale, ali jako oscilira tokom dana. nefrolog mu je dao tabelte za tlak, tako da ako ti otac ima problema s bubrezima, a tu je i tlak obavezno nek se javi nefrologu, da se provjeri i utjecaj tlaka na sam rad bubrega.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala vam na brzim odgovorima
    bio je jutros kod dr, i tlak mu je bio u redu jer je sinoć bio na hitnoj i dali su mu inekciju, ali tek mu je pred jutro počela djelovati, cijelu noć nije mogao spavati, a oni na hitnoj su ga odmah poslali ća, uopče nisu čekali da vide hoće li i kako djelovati

i tako mu je dr budući da je tlak bio u redu samo dala tablete i nigdje ga nije uputila na daljne pretrage

sad mu je tlak opet visok i boli ga glava

inače nije debel, i ne jede puno masno

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

95 % hipertenzije je esencijalna tj. nema uzroka, ali se svejedno rade pretrage da se isključi sve drugo.
    na mjestu tvoga tate bih se naručila kod interniste i onda samo tražila uputnicu od doktora.

ja sam višegodišnji visokotlakaš i ono što je obavezno kod tlakaša - tablete, i onda kad je tlak dobar, jer je dobar upravo zbog tableta.
    jedan dugi vremenski period (par mjeseci) sam se zapravo igrala sa svojim tlakom, em sam bila pod stresom, em sam lijekove jako jako rijetko pila i naravno da je rezultiralo moždanim udarom.
    ponekad jednostavno niti prehrana niti bilo što drugo nemaju veze s tlakom, on je tu i gotovo i što prije se čovjek pomiri s tim da će do kraja života biti ovisan o tabletama prije će dovesti tlak u normalu.
    podrazumijeva se da i prehrana mora biti kvalitetna i sa što manje soli i masnoće.

i još nešto, tata neka obavezno nabavi tlakomjer, ali ne onaj za zapešće to je najveće s.ranje, nego onaj za nadlakticu.
    ja imam takav digitalni i odličan mi je.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala na brzom odgovoru

tlakomjer vec ima

a je li može tlak tek tako, odjednom od normalnog postat veliki bez nekog medicinskog problema

dr mu je rekla da dođe opet u ponedjeljak, pa se nadam da će ga i sama poslat internisti

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

je l se zbog nečega u zadnje vrijeme uzrujavao ili nešto doživio da bi mu to možda utjecalo na tlak?
    moja mama je inače imala normalan tlak, ali zbog smrtnog slučaja u obitelji tlak joj zna u zadnje vrijeme narasti do 170 (gornji). nije debela, dapače mršava je. doktorica joj je propisala tablete za tlak, a još pije neke pilule od češnjaka (ne jede sirovi jer joj loše padne na želudac) + c-vitamin (za tu kombinaciju sam pročitala da je jako dobra za visokotlakaše), pa ga uglavnom drži pod kontrolom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •