Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: DV Izvor - odgoda početka rada za najmlađe jasličare!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno DV Izvor - odgoda početka rada za najmlađe jasličare!

Jučer smo se šokirali kad smo dobili pismo iz DV-a Izvor: oni su u građevinskim radovima, a izvođač je u međuvremenu otkazao ugovor... Našli su drugoga u suradnji s Gradom, ali cijeli je postupak usporen i pretpostavlja se da će radovi završiti 1.11.! Što da vam kažem, dijete nam trenutačno čuva baka (moja svekrva), ali ona se uskoro vraća na posao. Da stvar bude gora, dobili smo mjesto i u kvartovskom vrtiću, ali smo se odlučili za Izvor jer mi je blizu posla... Sad je, naravno, kvartovski vrtić krcat, s drugima je ista stvar, i ja nemam pojma kamo ću s djetetom nakon 4.9...

Ima li još netko u istoj situaciji? Imate li kakav savjet, može li se išta poduzeti u suradnji s Gradskim uredom? Dijete mi je bez problema prošlo u dva vrtića gdje smo podnijeli molbu, a sad ostaje bez mogućnosti odlaska u jaslice (doduše, privremeno). Nisam uopće pametna što raditi - bojim se da je za traženje tete čuvalice prekasno u ova dva tjedna, ipak trebamo proći i proces odabira i prilagodbe, a teško da ćemo dobiti mjesto u nekom od gradskih vrtića. Ili ipak, ako netko odustane...? Da u međuvremenu tražim privatne vrtiće?

Raspitala sam se i za mogućnost neplaćenog dopusta u firmi, može do 30 dana. Možda se u tom razdoblju oslobodi koje vrtićko mjesto, ali što ako ne bude tako? Nisam uopće pametna što raditi. Možda imate neki savjet, ili me bar možete malo utješiti...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zar ne bi vrtić trebao osigurati drugo mjesto boravka grupi za vrijeme građ.radova?!

Početno

Dakle, ovo i meni dolazi kao hladni tuš. Na razgovoru u istom vrtiću rekli su mi da će jaslice možda početi s odgodom od 15 dana...ali ovo :shock: ...

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    zar ne bi vrtić trebao osigurati drugo mjesto boravka grupi za vrijeme građ.radova?!
    koliko ja znam bi (teta mi je rekla, ne iz izvora i ne vezano za izvor).
    Organizira se prijevoz djece busom u obližnji objekt.
    no, ne možeš jasličarce voziti busom.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jeste zvali i to provjerili? Možda je to samo preporuka ali ako nemate drugog riješenja možda se dijete može smjestiti u neku drugu jasličku grupu.
    Najbolje da direkt nazovete ravnateljicu i pitate.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ravnateljica dolazi u ponedjeljak, rečeno mi je da se probamo nekako organizirati do početka rada. I ja sam mislila da će nam možda ponuditi neko rješenje budući da je krivnja na izvođaču, ali zasad ništa od toga. A da probamo zvati nadležni Gradski ured?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno jaslice

Ajoj,i meni je jučer doma stigla obavijest o tome.

Pa kud da se sve to slomi na najmlađima-da su bar ti radovi počeli ranije,a ne u 8.mjesecu,a sad je i pitanje kad će.
    I ja ne znam šta da radim.

Mi smo u 5.mj.predali zahtjeve na 5 mjesta i upali na 3-jedna od solucija je bio i Pantovčak-DV Tatjane Marinić,a sad budući smo htjeli u "Izvor",jer smo za njega čuli samo riječi pohvale,izgleda da smo izvisili do daljnjeg.

Ne znam kud ću s djetetom? Svekar i svekrva imaju volju i želju,ali fizički baš ne mogu izdržati s 15-mjesečnom maratonkom cijeli dan i to 2 mjeseca-a i to je pitanje,jer kad počnu kiše...?!
    Da su barem osigurali kakvo alternativno rješenje.Ne kažem da su mogli povećati grupe,jer i ovako jedva tete stignu na kraj s toliko mališana,ali su mogli već 3.8. ili 10.8.nas roditelje informirati o situaciji ili možda u suradnji s drugim vrtićem možda osigurati mjesto za dječicu. Ništa,idem 31.8. na roditeljski sastanak svejedno,pa ću baš vidjeti i čuti šta će reći u svoju obranu.

Ja baš nisam u nekoj zavidnoj financijskoj situaciji,a i treba vremena za naći nekoga pouzdanog za čuvati dijete.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja bih se na vašem mjestu organizirala i poslala delegaciju na razgovor s ravnateljicom, ispitala sve mogućnosti i ako zaista ne postoji i nije predviđeno zamjensko rješenje, išla bih na ministarstvo i u medije, a od nadležnih i neodgovornih bi tražila povrat sredstava za neplaćeni dopust

pa nek vide jel' bi se drugi puta tako "pripremili" za sezonu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma to stvarno nije u redu. Kaj bi ljudi sad trebali? Pa koliko ima onih koji si ne mogu priuštiti neplaćeni godišnji. Kakve su im to fore? Snađite se ljudi na 2 mjeseca. Ja bih se definitivno išla obračunati snjima, s nekim ili sama, svejedno. Oni MORAJU osigurati privremeni smještaj dok vrtić ne bude gotov!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oni kažu snađite se na službeni upit lijepo molim nekoga tko bi bio voljan u novine jer je ovo vrhunac bezobrazluka

Mini me

Početno

Radovi u Izvoru nikako da završe zar ne? Svake se godine obnavlja drugi dio vrtića. Već sada vrtić izgleda super a uz veliko razumjevanje vas roditelja biti će još bolje. Žao mi je što je to tako ispalo i shvaćam da je frka kuda s bebačima ali krivac je isključivo izvođač radova. Vjerujte da je ravnateljici isto teško jer joj je jako stalo i do djece i do roditelja.Slažem se da treba prozvati odgovorne i javiti Gradskom uredu pa se možda radovi mogu ubrzati. Vidi se da sam pristana zar ne

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mini me prvotno napisa
    Radovi u Izvoru nikako da završe zar ne? Svake se godine obnavlja drugi dio vrtića. Već sada vrtić izgleda super a uz veliko razumjevanje vas roditelja biti će još bolje. Žao mi je što je to tako ispalo i shvaćam da je frka kuda s bebačima ali krivac je isključivo izvođač radova. Vjerujte da je ravnateljici isto teško jer joj je jako stalo i do djece i do roditelja.Slažem se da treba prozvati odgovorne i javiti Gradskom uredu pa se možda radovi mogu ubrzati. Vidi se da sam pristana zar ne
    lijepo pozdravi ravnateljicu i prenesi joj tužne glase ovih roditelja i podsjeti da izvođači radova nemaju ništa s njezinim poslom gdje je ona dužna organizirati prostoriju za jasličku grupu i normalan rad vrtića

Mini me

Početno

Vjeruj da ravnateljica radi sve što može da se nađe mjesta. Znam da se borila ko lav za dodatnim prostorom za jasličance i da je sve napravila da se radovi požure i da može sama bi gradila! no i njeni napori nailaze na standardne prepreke a to je nepouzdanost izvođača koje ,mislim, odabire Grad. Pišite protest dapače ali na pravu adresu .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma nitko ni ne krivi osoblje vrtića, vjerujem da su i oni razočarani ovakvim ponašanjem izvođača i posljedicama koje ono povlači - uostalom, izvođača angažira grad i smatram da grad treba sanirati štetu zbog otkazivanja ugovora. Zašto sad moramo mahnito tražiti smještaj u drugim vrtićima i čekati da netko eventualno otkaže mjesto ako je grad našoj djeci već osigurao mjesto u jednom od svojih vrtića? Nismo zakasnili s predavanjem dokumenata, djeca su dobila mjesto u regularnoj proceduri, i zašto sad odjednom ispada da ništa nije riješeno?

Danas sam razgovarala s gospođom iz Gradskog ureda za obrazovanje zaduženom za predškolski odgoj, ona žali zbog ove situacije, ali tvrdi da se ništa ne može učiniti i da se nekako snađemo. Kakvo sad snalaženje, pa do polaska u vrtić imamo još samo 2 tjedna! Ne vidim zbog čega bismo mi trebali odrađivati tuđi posao i djeci tražiti novo mjesto, uz ono koje već imaju.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

danas sam razgovarala s tajnicom vrtića medveščak u voćarskoj i postavila joj isto pitanje koje vas muči jer je i taj vrtić u adaptaciji i nije poznato kada će početi s radom. roditelji trebaju nazvati krajem drugog tjedna i informirati se o početku rada vrtića. sigurno neće u petak reći da slobodno dođu djeca u ponedjeljak. znači, kasniti će.

na moj upit kako su se pripremili za kašnjenje rekla je da nisu, ali da su vrtić i grad dužni osigurati boravak i prijevoz za djecu pa će to i napraviti kada vide koliko ima djece koja nemaju kud.

ako je točno da je ravnateljica izvora poduzela sve što je bilo u njenoj moći, onda se roditelji zajedno s ravnateljicom trebaju obratiti gradu (i u novine) pismeno i fizički (otići na razgovor s odgovornim ljudima). ravnateljica bi trebala znati koliko je roditelja čija djeca nemaju kuda, kontaktirati ih i sazvati.
    mishkica, možda bi baš ti mogla biti inicijator? ravnateljica nema razloga ne surađivati, a zajedno ćete lakše doprijeti do grada.

javi kako ste to riješili i držim fige

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ću svakako nazvati ravnateljicu u ponedjeljak, ali ne mogu tamo otići prije 16,30, do tada radim. A u međuvremenu ću pokušavati doći do pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Nadam se da će u Izvoru do tada već imati točan popis djece koja stvarno nemaju drugu mogućnost osim vrtića, pa ćemo znati o kojem se broju radi. Virgo30 i ice lea, ako i vi namjeravate svratiti u vrtić u ponedjeljak, javite mi se na pp, možda se uspijemo uskladiti pa otići zajedno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drage moje i moja kuma je dobila istu obavijest. Da bude bolje, ja sam je dovela u Izvor u koji ide moje dijete. Zvala je ravnateljicu, koja je i iz mog iskustva izuzetna žena. Rekla joj je da je doista neizvedivo bebe od godinu dana, a toliko mu je kumče staro, stavljati u zamjenske prostore ili spajati s drugom djecom. Djeca koja su trebala krenut su 2005. godina i stvarno im treba dobar i topao početak vrtićkog života. Da imaju prostor za smještaj ili neko kvalitetno riješenje sigurno bi to napravila. Zbog radova mora i drugu djecu micati jer ne mogu zbog sigurnosti biti tamo gdje će se raditi. Pokušajte nekako organizirat život i sačekajte. Vidjet ćete da će vam se isplatit. Mi smo Izvor čekali od prošle godine, s liste čekanja. :/ I opet bi čekali. Sretno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno odgoda početka jaslica u "Izvoru"

Evo me s najnovijom informacijom!

Deda mi je javio da je doma zvala ravnateljica iz "Izvora" i obavijestila da se na roditeljski sastanak,radi novonastale situacije,dođe sutra,29.8. u 15h. Bilo bi dobro da budu prisutan netko od roditelja čije dijete spada u grupu Jagode ili Zvjezdice. Pokušat će se naći nekakvo rješenje u vezi smještaja najmlađih jasličaraca.

Budući sam na poslu,pa nemam radio,deda mi je rekao i da je na radio Sljemenu bila emisija baš o ovoj temi.

Nadam se da će se ova trakavica uskoro povoljno završiti na naše zadovoljstvo. :D

Početno

Ja nazvala u vrtić. Od osobe koja se javila doznala sam da jaslička djeca skupine Mravi započinju radom u ponedjeljak 04.09.

Time su moje brige riješene.
    Svima ostalima želim mnogo sreće i domišljatosti u rješavanju situacije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I moju kumu zvali iz vrtića. Kaže da su se u vrtiću čuli sa svakim roditeljem posebno i pozvali ih na sastanak sutra u 15 sati. Točno su provjerili koliko roditelja nema druge mogućnosti smještaja . Rečeno im je da će se vrtić pobrinutu i da "njihova djeca neće ostati bez svog vrtića" Bravo za IZVOR. Opet su opravdali moje povjerenje. :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Javljam sretne vijesti: vrtić je provjerio s roditeljima kako stvari stoje i od ukupno dvije grupe najmlađih, Zvjezdice počinju 4.9. (to su oni koji se ne mogu nikako drukčije snaći), a Jagode nam stižu kad se prostori urede! Veselimo se druženju s tetama Dragicom i Tinom, pomagat će nam i teta Vesna dok nam se njezine Jagode ne pridruže. Super, super, jako se veselimo! :D

I da, palac dolje za grad: ugovor s novim izvođačem radova još nije došao Bandiću na potpis... Opet ostaje na nama i vrtiću da zivkamo i dosađujemo im da bi oni odradili svoj dio posla.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je drago!!

Samo to je trebalo odmah tako napraviti, a ne isprepadati roditelje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •