Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Kako ste riješili problem podloga/papirića za pelene?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Kako ste riješili problem podloga/papirića za pelene?

Otkad su nestale Tosamine podloge, nisam vidjela na Forumu da se spominje dobra alternativa. Potrošila sam svoju zalihu od 12 kutija. dm papirići su mi loši, gužvaju se, trgaju kad su mokri. Ne želim stavljati gazice jer se nagužvaju i žuljaju živahnu, tek prohodalu guzu. Nemam ideje šta da koristim, a te podloge mi stvarno koriste jer se pelene inače ne operu kako bih ja htjela.

Kako ste vi to riješili?

Razmišljam da naručim Popolini podloge za pelene. Malo sam smotana s naručivanjem preko interneta i nisam oduševljena s plaćanjem karticama. Znate li možda za neki prizemniji način da dođem da tih podloga?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ih ne koristim nikako. Kakanjac uz pomoc wc papira istresem u wc i to je to.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dok smo intezivno koristili platnene meni su najbolje bile
    obicne papirnate maramice.

Namazes guzu kremom i zalijepis na to maramicu. Kakica sva (ili bar velika vecina) ostane u maramici, a da se promoci - istina je, promoci.

Poslije vlaznom maramicom to skupis, onako kao da ustipnes guzu odnaprijed i natrag (ne znam kako bih objasnila). Sve silazi bez problema.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam se našla u sličnoj nedoumici,čini mi se da nemam nikakvu drugu alternativu nego dm-ovi papirići :/
    A ovo,s običnim papirnatim maramicama,sinula mi ta ideja jučer,probala...katastrofa..maramice su se skroz "izmrvile",praktički nestale-tako da mi to i nije bila baš dobra ideja

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da i tosama sad proizvodi papirice za pranje, nesto kao ovo iz dm-a. zasto ne probate to koristiti, mozda su drugacije?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zorana, ja bih ipak stavljala podlogu jer mi ove mrlje ni tri dana paklenog sunca ne izblijedi. To mi se ne sviđa, a kad već postoji eko rješenje htjela bih da budu bjelije.

NatasaM..., imaš li neke čvršće maramice? Mislim da je s maramicama kao i s dm papirićima, od piškanja se razmoče i poderu pa za kakanjac - ko da ih ni nema. I ti ostaci mislim da bi dosta žuljali guzu koja se stalno miče, vrti i migolji.

marta, kupuju isto u ljekarni?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja ih ne koristim. Ali bolje od nij su mi bile vlažne maramice, isprane od losiona pa osušene, da to probaš?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam nikad trazila, znam samo da im je to u novoj ponudi. potrazi na njihovim stranicama da vidis kako izgleda. mislim da toga ima u merkatoru, a ljekarna ti mozda moze naruciti.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nij=njih
    pišem 1 rukom s bebom Nikolom u krilu, nisam inače nepismena

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

btw u kamarisu ima za kupiti "toto"papirića,bar je bilo prije mjesec dana.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Ja ih ne koristim. Ali bolje od nij su mi bile vlažne maramice, isprane od losiona pa osušene, da to probaš?
    Super ideja, kako mi nije palo napamet . Zašto ih ti više ne koristiš?

marta, tnx.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

mendula, koje tocno dm-ove papirice koristis? one u zutoj kartonskoj kutiji ili one u plasticnoj vrecici od 30 kom?
    jer oni iz kutije definitivno nisu za pelene, pretanki su. ali nama su oni drugi, iz vrecice (babylove einmal waschlappen) bili jako dobri. cak sam ih znala i u masini oprati na 60 ako su bili samo popiskeni, i ne bi se poderali, pa bi ih ponovo koristila. zato me bas cudi da nisi s njima zadovoljna.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hmmm... :? One u žutoj kutiji. Isprobat ću onda prvo to u vrećici.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jer mi kroz svaki papirić prođe boja kakice, a nije mi teško drek isprati u kadi, to ionako ide u kanalizaciju. Uglavnom fleke odu za nekoliko pranja.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas u Rijeci ima Tosaminih, a i u Kamarisu ima To.to koje su ista stvar. Inače, Popolini papirići su odlični pa nećeš pogriješiti.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Koristila sam tocno odredjenu vrstu papirnatih maramica, mislim da je marka bila "Tento exclusive", troslojne, kupovala sam ih u Metroa, 300 maramica (3 pakiranja, svaki po 10 pakiranja od 10 maramica) za cca 8 kn. Druge maramice mi nisu bile dobre, dogadjalo se tocno to sto opisujes.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj wildflower prvotno napisa
    mendula, koje tocno dm-ove papirice koristis? one u zutoj kartonskoj kutiji ili one u plasticnoj vrecici od 30 kom?
    jer oni iz kutije definitivno nisu za pelene, pretanki su. ali nama su oni drugi, iz vrecice (babylove einmal waschlappen) bili jako dobri. cak sam ih znala i u masini oprati na 60 ako su bili samo popiskeni, i ne bi se poderali, pa bi ih ponovo koristila. zato me bas cudi da nisi s njima zadovoljna.
    ja te u plasticnoj vrecici perem vec mjesec dana i nije se jos niti jedan potrgao

stvarno su super i trajniji od tosaminih, oni bi mi se poderali za 5 pranja, a ovi jos drze, nisam jos ni jedan bacila (osim onih pokakanih naravno)

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja umjesto mokrih maramica koristim mokri toalet papir iz dm-a pa kad obrisem guzu i njega stavim na pranje s pelenama i onda kad se osusi koristim ga za papiric za kakicu...

ali ja to rijetko potrefim, leo kaka jednom dnevno, u neodredjeno vrijeme, a meni lijeno svaki put stavljat papiric...

ako se pokaka odmah ujutro, onda super. ako ne, onda kaka na cistu pelenu... ili po podu dok ne zahladi...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nove Tosamine (samo druga ambalaža) ima za kupiti u baby dućanu u Brežicama!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kako su nestali Tosamini papirići??? Mozda bi ih i ja mogla nabaviti pa držati?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    i ja istio tako radim, a na suncu mi sve fleke odu, a pelena bude kao nova

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Pingu prvotno napisa
    Nove Tosamine (samo druga ambalaža) ima za kupiti u baby dućanu u Brežicama!
    Da... više na njima ne piše da su papirići za pelene, nego krpice za umivanje ili tako nešto. Jako su slični, iste veličine i pakiranje od 50 komada. Ja ih kupujem u Ipercoop-u. Mislim da su oko 12 kn kutija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    Citiraj Zorana prvotno napisa
    i ja istio tako radim, a na suncu mi sve fleke odu, a pelena bude kao nova
    Meni to još nije opcija jer je Ivoru stolicu još ugl. sluzavo-tekuća pa mi je to jako teško isprati!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja ovako radim otkad mi je nestalo "original" papirića. Operem vlažne maramice i posušim i super posluže.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    ovo je i meni bilo najbolje rjesenje.

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nama te oprane i posušene maramice služe za pranje guze,a u krajnjem slučaju mogu poslužiti i kao papirić.Iako sam sad trajno riješila problem s papirićima.Našla sam u jednoj ljekarni star zalihe tosaminih papirića(3 kutije!!) :D
    A u obližnjoj ljekarni redovito će mi naručivati iste te,tosamine papiriće,samo što se sada zovu "krpice za pranje"
    One iz DM-a u vrećici,po 30 kom(koje ste već spominjale)sam također probala.I dobri su,izdrže i po 4 pranja,samo mi je to nekako malo,30 kom za njih dvoje,ma začas ih potrošim!
    Al najbitnije je da papirića ima-nema zime

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Meni to još nije opcija jer je Ivoru stolicu još ugl. sluzavo-tekuća pa mi je to jako teško isprati!
    i Anji je isto još takva stolica, ali nisam gadljiva pa onda to perem bez problema u umivaoniku

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma nisam ni ja gadljiva, ali mi baš treba puno vremena i žmiganja da to saperem.... pa mi se onda ne da

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo ja opet pametujem...
    Ja ih ispirem pod hladnim tušem, koncentrirani mlaz, pa se sve ispere bez da moram dirati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Samo ti pametuj
    Samo kod mene taj postupak baš i ne pali.....

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ih rijetko koristim, a kupujem ih u Mulleru u Zg ili Grazu (23 kn, mislim 100 kom) i bolji su mi od Tosaminih.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tih tosama toto papirića za pranje (ako o tome pričate) koje NE smiju se bacat u wc, ima u mercatoru i mercatoneu (ipercop)

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne stignem čitati sve pa ne znam dal je netko napisao.
    U prodaji su se pojavili Tosamini papiriči al u drugačijem pakiranju, tj. samo dezen kutije je drugačiji i više ne piše "pelenične podlage" nego "baby soft krpice za jednokratnu upotrebu" ja ih operem nekoliko puta, ok su. Iako su mi ovi iz Muelera puuuuno bolji samo kaj ih već duže (opet) nema.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam kupila te baby soft krpice u brezicama u baby centru
    i nisu mi nesto, par puta ih opetes i raspadnu se
    neznam kakve su bile one prije

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa piše da su za jednokratnu upotrebu
    Ja sa ih prala i peglala kada sam ih koristila po pola. Sada su mi preveliki pa mi se ne da.....

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pozdrav svima!
    Ja sam nova na rodi i još novija s platnenima - čekam da mi stigne smibov paket pa da krenem s upotrebom - zato mi treba sve iz početka objasniti jer nemam pojma. Pomoć!

Dakle, seljo pita:
    1. da li se te maramice o kojima pričate bacaju u koš (bez obzira da li ih koristite jednom ili perete pa koristite više puta) i da li su one ekološki u redu?
    2. čemu postupak ispiranja vlažnih maramica? da nije sloj na njima na neki način štetan za pelenu ili? I mogu li se koristiti za čišćenje guze, jer sam na njih jako navikla?

Hvala!

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dupla duplica velkam

papirice bacam u kantu za smece (kad su pokakani, inace operem sa pelenama), mislim da su ti oni celuloza pa su ekoloski ok

ne kuzim sta mislis pod time dal su vlazne maramice stetne za pelene?
    ja ponekad operem pokoju kad mi nestane papirica i onda nju stavim u pelenu za slucaj da se pokaka

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala!
    Ma lupam bez veze, nije mi bilo jasno zašto prati vlažne maramice, pa pogađam...zapravo, još uvijek mi nije jasno zašto bi ih oprali, one se mogu osušit i ovakve kakve jesu?
    I još nešto - ako stavljamo papiriće u platnenu pelenu, zapravo mi se čini da na neki način imitiramo jednokratnu koja je isto od celuloze, a time smo opet smanjili ekološki faktor (mislim na trošak za izradu tih papirića i razgradnju istih), a guza opet nije direktno na platnu...?! Molim pojašnjenje. Mislim, kolko kužim to je da sebi olakšamo život i lakše očistimo kakicu i zato da se manje vide fleke, ne?

No hard feelings ako se nekom činim bezobrazna, ja volim tako direktno komunicirati...

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mislim da je treba oprati da se ispere sve ono sa nje
    papirici su da lakse maknes kakicu, neke cure ih uopce niti ne koriste, najbolje je probati sto je tebi bolje i jednostavnije

papiric ne mozes mjeriti sa jednokratnom zbog toga sto u njoj je sva ona kemikalija i nusprodukti koji se stvaraju i koja je zapravo stetna za okolis

celuloza je koliko ja znam razgradiva

ma nema beda, sam ti pitaj

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitanje: vidjela sam u Muelleru te papiriće (neka žnj marka) 100kom-40kn. Danas namjeravamo otići po njih, ali mi se ova opcija sa osušenim maramicama čini bolja. Premda ih ja nebi prala nego otvorila pa par dana kraj radijatora. Jel neko probao te Muellerove papiriće, kakvi su???

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

na tim papiricima, tosama i dm pise da su "za pranje bebe"
    ja bas nebi samo osusenu maramicu stavila njemu na guzu zbog svih tih sastojaka u njima, meni je to kao da se nasapunas kod kupanja i ne isperes vodom poslije nego ostavis na sebi

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaaa tako. Dobro, a kako da ih operem?? Imam pampersove. Ručno samo u vodi, treba li sapun, pretpostavljam da nažalost u mašinu neidu (ja perem SVE u maćini-lijena sam 8) )

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ma mozes u masini, ja skupa sa pelenama operem

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Diše li koža kroz te papiriće?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo dakle ja oprala paket vležnih maramica, na opće zgražanje MM (a reakcija je bila :shock: )-pitao je "kaj, odsad bumo i toalet papir prali ?? Potopila maramice sa kapljicom deterdženta, ostavila pol sata, dobro isprala i osušila na radijatoru. Složila u kutuju od vlažnih. Odlično izgleda. Sutra trčim kupiti još paket-dva da si stvorim zalihu...Fala cure, čovjek ovdje stvarno svašta nauči .

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo polako krenuli s dohranom pa se pokazala i potreba za papirićima (dosad je imao tako rijetke stolice da na papirićima nije ništa ostalo a cijeli sadržaj se upijao u pelenu). Kad potrošim zalihu idem do webmame po tosamine papiriće

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa
    Evo dakle ja oprala paket vležnih maramica, na opće zgražanje MM (a reakcija je bila :shock: )-pitao je "kaj, odsad bumo i toalet papir prali ?? Potopila maramice sa kapljicom deterdženta, ostavila pol sata, dobro isprala i osušila na radijatoru. Složila u kutuju od vlažnih. Odlično izgleda. Sutra trčim kupiti još paket-dva da si stvorim zalihu...Fala cure, čovjek ovdje stvarno svašta nauči .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa
    ..Fala cure, čovjek ovdje stvarno svašta nauči .

mišice,a gdje je tvoja kolekcija platnenih? ajde pohvali se tamo na
    topicu gdje pričamo o pelenama...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Čini mi se da sam nedavno negdje pročitala da tih papirića ima i u Konzumu. Tražila sam, ali ne znam kako izgledaju pa nisam mogla naći. Može li mi netko reći kako se točno zovu, gdje otprilike stoje (na dječjoj kozmetici, ili negdje drugdje) i kako su pakirani (kutija,vrećica...)

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ljudi, ne znam više na kom topiku sam pročitala nečiji savjet za namještanje papirića, ali SUPER JE! Radim i ja tako i gotovo sva kakica ostane na papiriću.
    Hvala onom tko je napisao!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •