Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: opet hemeroidi

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno opet hemeroidi

Znam da postoji negdje topic o ''hemicima'' ali dajte pomozite ,izgleda da imam prolaps sluznice i boooooooooli me kao sam vrag.
    Isprobala sam faktu, proctoglivenol,hemopropin, svinjsku mast.....sta vise???????

trnoruzica

Početno

srećom, (još) ih nemam, pa ti ne mogu dati nikakav savjet u vezi toga, ali mogu jedan drugi....

na samom vrhu stranice imaš nešto što se zove "pretražnik" (odmah ispod naziva www.roda.hr). klikni na to i upiši u predviđeno polje "hemorodi" i ispast će ti bar deset topic-a o tome. pa lijepo možeš pročitati što pišu iskusniji od mene... :wink:

sretno!

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma znam pretrazila sam to vec al nista novog, sve sam to isprobala vec!!!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nemam baš vremena pa ću samo na brzinu...
    Schnekoppe laneno sijeme...stavljaj u jogurte i sve ostalo što jedeš. Slatko je i odličnog okusa...omekšat će stolicu...i tvoji problemi bit će zaboravljeni... :D

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Čula sam da mazanje kantarionovim uljem nije loše!Probaj!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam čula za spaljivanje hemoroida. Neznam kaj je to točno, ali možeš se raspitati kod doktora ako ti masti ne pomažu.

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

kantarionovo ulje, definitivno. ja sam tragican slucaj ali malo mi je ublazilo. ima za kupiti u ljekarnama.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Razgledavajući topice naišla sma na ovaj, i evo ga izvukla iz "prašine". Ja sam u trudnoći dobila hemeroide, nikada prije nisam imala problema s tim, a niti poslije trudnoće, ali......................ostali su mi vanjski , ne bole, nemam problema, ali je grozno što postoje!!!!!!!

Na koji način se to može rješiti??? Postoji nekakav način????

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj ih tuširati hladnom vodom. I poslije namazati kantarionovim uljem (ulje od gospine trave).

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam imala grozne hemeroide nakon poroda i ništa mi nije pomoglo, dok mi patronažna nije rekla za kremu pod nazivom "HADENSA".

cure, to je fenomenalno !

prošlo mi za dva dana i od onda - ništa ! 8)

kuc, kuc, u drvo

tanjic

Početno

Ja isto imam hemeroide i kad sam rodila bili su najjači. Kod mene pali samo uravnotežena prehrana. Ne smijem jesti ništa ljuto i začinjeno i onda je sve u redu. Papar sam totalno izbacila iz prehrane kao i ljutu crvenu papriku. Čula sam da se mogu kirurški odstraniti, ali kažu da to nije trajno rješenje, tj. najčešće se opet vrate.
    Ja uz hemeroide imam veći problem sa proširenim venama na nogama (to je najčešće povezano). To me puno više smeta. Esteski su ružne, a i jako bole. Cijelu trudnoču sam nosila kompresivne čarape, čak sam i na porod išla u njima. Užasavam se slijedeće trudnoće kad se sjetim toga (rodila sam u sedmom mjesecu i cijelo vrijeme sam nosila čarape). Doktori su mi rekli da to treba operirati ali tek kad se odlučim da neću više rađati, prije kažu da nema smisla.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možeš i sa maslinovim uljem u kojem je neko vrijeme stajao persin (ili ga malo podinstas na tom maslinovom ulju) jer persin kao djeluje protuupalno, a maslinovo da lakse klizi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U Prečkome ili Španskome ima privatna poliklinika za 400-500 kuna na neki način kao spale i nakon toga malo boli taj dan ali možeš odmah sjesti u auto i voziti,provjereno MM je bio njihov pacijent,ako te zanima mogu ti potražiti ime i broj.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cula sam za domaci recept..kako napraviti mast..ljudi su odusevljeni.
    svinjsku mast kolicinu po zelji..staviti u serpicu i zagrejati da se otopi...onda dodati nekoliko sitnih rendanih sargarepa i sve to dinstati ..bez ikakvih dodataka dok ne postane homogeno...
    odliti u neku posudu za cuvanje...ohladiti..i mazati..
    ne znam u cemu je stos..ali videla sam da i u nekim cepicima ima sargarepe...

stvarno kazu da pomaze ali ja licno nisam probala

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni pomogla i hemopropin i fakta, ali je najvažnije da ne smije proći dan a da nemaš stolicu. evo i ja se još borim s njima, povuku se ali se vrate ako je tvrđa stolica. ja svaki dan moram pojesti musle s jogurtom i to mi održava svakodnevnu stolicu. pazi da kad se tuširaš ne pereš rektum vrućom ni toplom vodom nego potpuno hladnom. kad se dobro izregulira stolica oni se isto povuku ako nije neki teži slučaj. ja sam ih dobila u 1. porodu i od tada su moji vjerni pratitelji, nekad više, nekad manje.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo recepta od moje seke koja je doslovce dusu ispustila zbog hemica, kaze da joj je ovo zivot spasilo a sve je ostalo probala i faktu mast, i sljive, ma 100 varijacija na tu temu

"Hemoclin
    www.hemocilin.com
    osim toga svako jutro zlicu "plantago ovato" ili Indische Flosamenschale ili Indischer Wegerich, ili neznam kak se na nasem zove indijsko buhino sjeme?(to je sve ista biljka samo ima puno imena)
    naravno da odvratno smeka i najbolje sa casom multivitaminskog soka popit i poslje toga cijeli dan puno tekucine pit.
    isprobano i pomaze za regulaciju stolice suuuper..
    sad opet nakon 2 tjedna muke i boli mogu normalno funkcionirat."

nadam se da ce nekome pomoci...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj lidija_33 prvotno napisa
    meni pomogla i hemopropin i fakta, ali je najvažnije da ne smije proći dan a da nemaš stolicu. evo i ja se još borim s njima, povuku se ali se vrate ako je tvrđa stolica. ja svaki dan moram pojesti musle s jogurtom i to mi održava svakodnevnu stolicu. pazi da kad se tuširaš ne pereš rektum vrućom ni toplom vodom nego potpuno hladnom. kad se dobro izregulira stolica oni se isto povuku ako nije neki teži slučaj. ja sam ih dobila u 1. porodu i od tada su moji vjerni pratitelji, nekad više, nekad manje.
    Ma stvarno neznam di da se ubacim,pa sam odabrala tvoj post,mene zanima dali ja imam uopće hemeroide.?? Malo me sram ići u doktorise za to ,pa ću vas pitati Jako me pecka kad imam stolicu,i svrbi ,i to ne samo tada ,nego tokom cijelog dana,i koliko god se pokušavam ne češati,NEMOGU IZDRŽATI!!A svrbi me i poviše rektuma :? I nakon toga se zacrveni i peče zato jer sam se prokrvarila od pustog češanja! Molim vas da mi neko odgovori da znam šta dalje? Puno hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj lidija_33 prvotno napisa
    Ma stvarno neznam di da se ubacim,pa sam odabrala tvoj post,mene zanima dali ja imam uopće hemeroide.?? Malo me sram ići u doktorise za to ,pa ću vas pitati Jako me pecka kad imam stolicu,i svrbi ,i to ne samo tada ,nego tokom cijelog dana,i koliko god se pokušavam ne češati,NEMOGU IZDRŽATI!!A svrbi me i poviše rektuma :? I nakon toga se zacrveni i peče zato jer sam se prokrvarila od pustog češanja! Molim vas da mi neko odgovori da znam šta dalje? Puno hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moram reci da imam istih problema...stolica mi je muka isusova...ali sam se s godinama navikla na tu bol jer traje od djetinjstva...

imam lijena crijeva pa mi treba nesto da me protjera, pa sam uvjezbavala crijeva da rade svaki dan i sada je to uglavnom svako jutro...i tako mi je najbolje, cim pojedem nesto jako i ostro, odma tesko ide, pece, boli i svasta nesto..pa nemogu sjediti, kad legnem, boli me cijela unutrasnjost...

nadam se da nije nista opasno...

samo pazim kada stiscem da ne stiscem jako i i da pazim sta jedem jer mi to jako osjeca!

nikako se nemoj cesati, a ako dolazi do krvarenja, bilo bi dobro posjetiti doktora...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

beba128 najvjerovatnije da ih imas
    pricam iz osobnog iskustva i znam kako je to grozan osjecaj svraba
    odi kod lijecnika

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja se već 4 godine borim sa MPO(med.potpomognutom oplodnjom) i kako sam često bila na raznoraznim stimulacijama(hormonima),mislim da sam dobila hemeroide.Već 2 godine imam bolnu tvrdu stolicu i kod brisanja bi uvijek bilo malo svježe krvi,koristila sam već raznorazne preparate,malo bi se smirilo pa opet,a sada u natrag 2 djetna krvarenje prilikom stolice(koja je non stop tvrda,a dogodi se da po 2 dana ni nemam stolicu),krvarenje bude baš obilno kao da sam dobila mengu,a i krv bude takve boje(svjetlocrvena,malkice tamnija,svježa),čak mi je teklo niz nogu(nije sad to krvarenje kao da ću iskrvarit,već ono kad se razlije malo već kap krvi).Još nisam bila kod doktora,jer se bojim da mi ne kaže da nije kakav rakić u pitanju.Inače me rektum ne boli,samo kod pražnjenja.Oprostite što sam bila tako detaljna,ali molim da mi se javi netko sa identičnim iskustvom,a da je dijagnoza hemeroidi(a ne nešto drugo :/ ),zaboravih reć da imam 30 god.Hvala vam

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

djetna=tjedna

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    ja sam imala grozne hemeroide nakon poroda i ništa mi nije pomoglo, dok mi patronažna nije rekla za kremu pod nazivom "HADENSA".

cure, to je fenomenalno !

prošlo mi za dva dana i od onda - ništa ! 8)

kuc, kuc, u drvo
    Blago tebi! Meni ni ta nije pomogla...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bok curke...eto i ja sam korisnica hemeroida nakon poroda , međutim ja ih nemam radi tvrde stolice , nego eto uslijed napora i stresa iskoče van...isto sve isprobano ,niš ne pomaže i već sam luda...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ifi prvotno napisa
    U Prečkome ili Španskome ima privatna poliklinika za 400-500 kuna na neki način kao spale i nakon toga malo boli taj dan ali možeš odmah sjesti u auto i voziti,provjereno MM je bio njihov pacijent,ako te zanima mogu ti potražiti ime i broj.
    Jel možda misliš na Polikliniku Lastrić?

http://www.poliklinika-lastric.hr/

Da li je možda netko bio kod njih?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •