-
Osoblje foruma
Simpa stranica - usporedba Zemlje i ...
.. ako je koje dijete u fazi zanimanja za planete, nebeska tijela... i dok nam je u Suncev sustav jos uvijek ukljucen Pluton (a hoce li biti i dalje ili ce nam dodati jos 14 planeta, saznat cemo), evo zgodnog sajta na kojem se Zemlja stavlja u odnos s ostalim planetima i nekim zvijezdama.
http://www.rense.com/general72/size.htm
-
Osoblje foruma
meni su super ove astrolođi "stvari". I baš mi je žao što sam na faksu imala taj kolegij, ali mu se nisam stigla posvetiti koliko sam htjela.
hm..a u osnovnoj nas školi baš nisu previše zainteresirali za tu temu.
Obrađuju li danas djeca u školi malo više astronomiju?
Žao mi je i da gospodin Korado Korlević nije malo više u dječjim obrazovnim emisijama. On prekrasno i jako zanimljivo priča o svemiru i planetima. To bi sigurno bila zanimljiva obavezna ekskurzija u osnovnoj a i u srednjoj školi.
Za Gardaland svi znaju, a za zvjezdarnicu u Višnjanu :/
-
-
visnjan ima ljetne skole - pa za one starije 
www.astro.hr
-
-
-
Osoblje foruma
-
Kad je već to tema naslovnog posta: dodali su još tri planete, ali još to nije ful potvrđeno. I mislim se, na zidu Markove sobe imamo nalijepljeni sunčev sustav, one planetice iz TL sa zvijezdama. I tko bi reći, sad će to biti zastarjelo. :?
http://www.tportal.hr/_maxtvstb/vije...6/0404006.html
-
Osoblje foruma
Kazu, sveukupno ce 14 tijela dobiti status planeta samo da bi Pluton zadrzao status (jer i ove nove imaju slicne karakteristike i zadovoljavaju kriterije prema kojima je Pluton dobio i zadrzao status).
Korlevic je bas jucer za TV rekao kako ce Pluton ostati planet samo zato jer je to jedini "planet" koji je otkriven iz USA, a kako USA zari i pali i "astronomskom politikom", izaci ce im se u susret i ovaj ce ostati planet.
-
-
Osoblje foruma
Evo, Pluton vise nije planet.
-
siroti Pluton,sad je samo kamen na nebu
-
I meni je žao Plutona. Ja ću ga u svojoj glavi vjerojatno uvijek pribrajati našem sustavu.
-
-
Sta kazu astrolozi na ovo? Sta ce sada biti sa Skorpionima, jel se opet vracaju pod okrilje Marsa?
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma