Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Novi zakon, komplikacije

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Novi zakon, komplikacije

Zaposlena sam neprekidno 5 god na neodredjeno kod istog poslodavca.
    Na komplikacijama sam od 15. 08. 2006. i sad bi on meni htio dati otkaz jer ne zna da li cu se ja vratiti a treba zaposliti nekog drugog.
    Da li mi smije dati otkaz
    Prijavljena sam na 3700 kn, koliko cu dobivati na bolovanju i naporodiljnom
    Sto je sa doprinosima, on mi zbog njih oce dati otkaz, jer mu je to preskupo

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: Novi zakon, komplikacije

Citiraj pale prvotno napisa
    Na komplikacijama sam od 15. 08. 2006. i sad bi on meni htio dati otkaz jer ne zna da li cu se ja vratiti a treba zaposliti nekog drugog.
    nisam pravnica, ali niko te ne smije otpustiti dok god si na bolovanju ili rodiljnom dopustu!
    nadam se da ce ti pravnice dati dodatnu utjehu
    a poslodacu tvom jedan ogromni mlotek!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Novi zakon, komplikacije

:shock: :shock: :shock:

dok si na bolovanju ne može ti dati otkaz, ali ti može npr. neisplatiti naknadu na vrijeme, nego otezati i tako te prisiliti da sama odeš, a onda gubiš naknadu na HZZ-u (porodiljnu imaš), ali minimalnu..

Ali pričekaj nekoga stručnijeg od mene.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jesi li prijavljena na određeno ili na neodređeno vrijeme? Ako je ovo drugo, ne smije ti dati otkaz, a ako ti je istekao ugovor o radu, ne mora ti ga produžiti.

Nema on ništa sa doprinosima, od prvog dana bolovanja ne plaćaju se porezi i doprinosi, samo se isplaćuje naknada plaće koju će mu kasnije refundirati HZZO.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala na brzim odgovorima
    Sada mi je malo lakse. U biti on mi zeli dati otkaz jer mu je puno placati doprinose, kaze da po novom zakonu drzava njemu vraca samo neto placu.
    Koliko cu dobivati na bolovanju, koliko ce mi biti naknada na porodiljnom ako sve bude ok. Zaposlena sam na neodredjeno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U biti on mi zeli dati otkaz jer mu je puno placati doprinose, kaze da po novom zakonu drzava njemu vraca samo neto placu.
    mislim da to nije istina, nema doprinosa (bar mislim) jer si na bolovanju, samo netto plaća koja se refundira,.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ako imaš dovoljno starog staža (godinu dana prije otvaranja bolovanja ili 18 mjeseci u zadnje dvije godine), naknada na bolovanju će ti biti u visini plaće, ali sa gornjim limitima od otprilike 4.250,00 kn na bolovanju i obveznom rodiljnom i 2.500,00 kn na dodatnom rodiljnom.

Ovaj gornji limit je sada 28% veći do proračunske osnovice, a to ti dođe: 3.326,00 + 28% = 4.257,28 kn.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U biti on mi zeli dati otkaz jer mu je puno placati doprinose, kaze da po novom zakonu drzava njemu vraca samo neto placu.
    mislim da to nije istina, nema doprinosa (bar mislim) jer si na bolovanju, samo netto plaća koja se refundira,.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Puno vam hvala, stvarno mi ne treba sada se jos i s njim svadjati i nervirati.
    Idem sada traziti te zakone pa mu ih sutra gurnut pod nos.
    Trazio je od mene da pitam svoju dr da mi kaze hoce li me drzati na bolovanju do porodiljnog, da on ne bi da se ja vracam par dana pa da opet idem na bolovanje. Mislim, to je protuzakonito od mene traziti dr a i kako on mene moze to pitati :shock:
    Uzasnuta sam radim mu 5 godina bez prigovora, sto god je tribalo i kad god je tribalo Katastrofa, i jos sad ovaj zakon. Ma ova drzava je ... nemam rijeci.
    Sorrz ali tako sam bijesna

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Jucer sam opet bila kod poslodavca
    Mislim da mu je knjigovodja dobro objasnila kako stvari stoje.
    Bio je tako fin i ljubazan, shvatio je da mi ne moze nista i da ce mi morati isplacivati naknadu.
    U ponediljak cu nazvati knjigovodju da vidim je li dobila informaciju o doprinosima na bolovanju od HZZOa
    Ne mogu vjerovati kako neki ljudi mogu biti bezdusni :shock:

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja bi se samo nadovezala na pitanje postavljeno na drugom topicu. Minnie mi je pokušala odgovoriti, ali ni ja nisam bila precizna. Ja sam na bolovanju od 1.7. tako da sam već riješila onu prvu papirologiju i sad očekujem ovu prvu i jedinu naknadu od hzzo-a. A sad za 8. mjesec ne znam kako točno (prijavljena sam u kućanstvu). Doznaku nosim svom poslodavcu, koje je isto tako neupućena u te stvari kao i ja. Ja nemam staža za računanje prosjeka tako da će mi naknada iznositi 850 kn. Ako netko zna barem koji mi formulari trebaju, bila bih zahvalna. Znam da se mogu obratiti nekom knjigovodstvenom servisu, ali nemam baš novaca da im plaćam za dvije rečenice koje će mi reći.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kopiram sa ovog topica:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=27692

Citiraj natasa_ prvotno napisa
    Dakle, jutros negdje 10.00 sati, krenuh na relativno kratak put saznavanja kome doznake idu i ko kome i šta plaća....
    Situacija je ovakva: HZZO-ovi područni uredi jesu danas negdje oko 11
    sati dobili naputak od Direkcije HZZO-a (Margaretska 3, Zg) da za mjesec 8. i 9. uzmu doznake, i isplata komplikacija ide preko HZZO-a još ta dva mjeseca, a od 1.10. komplikacije isplaćuje poslodavac. Informacija je dobivena od pravne službe Direkcije a na nju me uputilo Ministarstvo zdravstva kojeg sam zvala nakon što je moja područna služba (ona kojoj predajem doznake ) rekla: neznamo, zovite krajem mjeseca...
    Dakle, ukoliko vam u ponedjeljak...... ne uzmu doznake jer neznaju, recite im da nazovu Direkciju u Zg....
    ive, provjeri ponovno u socijalnom, izgleda da su još rastegli datum od kojeg poslodavac preuzima obvezu isplate. Ako ti potvrde da je tako, doznake odnosi na socijalno, zajedno sa ER-1 obrascem kojeg ti ispunjava poslodavac (on će tebi biti prazan, ali se formalno predaje).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova tema mi je top-šok.Vidim da vas ima koje se dobro kužite u tumačenje novog zakona o isplati za komplikacije u trudnoći.Ja još nisam trudna ali imala bih namjeru,međutim zanima me ko meni isplaćuje novac za komplikacije u trudnoći ako sam ja sama sebi poslodavac?!Totalno sam zbunjena,pa ako ima netko od vas to pravno-zakonsko saznanje molila bih odgovor.Jer nebi se volila dovest u situaciju neobranog grožđa.Hvala

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Po novom zakonu ti sama sebi moraš isplatiti naknadu (ista procedura kao da si na bolovanju preko 42 dana), dokazati HZZO-u isplaćenu naknadu (iznos naknade moraš rekonstruirati prema obvezi za zdravstveni doprinos jer kao obrtnik nemaš mjesečnu plaću), ali...

Nadamo se promjeni Zakona, pa će sve na staro, pogledaj vijesti na portalu. :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Minni,ali ovo je stvarno opća katastrofa.Pa ko to može sebi plaćat bolovanje ako neradi radi komplikacija u trudnoći?! Ma gade mi se,ali nema veze preživjeli smo do sada pa ćemo i od sada.Svejedno HVALA za objašnjenje.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo mene opet sa pitanjcem.
    Koji dokumenti mi trebaju da bi dobila naknadu osim doznaka od dr.
    Negdje sam procitala da je to ER 1 koji mi treba dati poslodavac.
    Je li to sve i do kada se to treba predati da mi sve dodje na vrijeme

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pale, doznaku i ER1.Možeš odmah priložiti fotokopiju bankovne kartice i osobne.Bilo bi super kad bi danas mogla to predati,jer ti se doznake predaju do 25.tog.Ako predaš kasnije čekat ćeš mjesec dana.Tete na šalteru u Zadru su ti dosta ljubazne,pa ih slobodno sve pitaš što ti nije jasno! Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •