Ja sam rodila u Sloveniji s epiduralnom i bez nje se vise nikad u zivotu ne bih usudila ni pomisliti na trudnocu.
Epiduralnu sam dobila nakon 10 sati trudova, kad sam bila vec sigurna da cu umrijeti od bolova (a i sad sam sigurna da ne bih mogla prezivjeti tu bol - no mozda ja nisam mjerodavna, jer sam uzasno osjetljiva na bilo kakvu fizicku bol).
Nakon injekcije nisam vise osjecala NIKAKVU bol, cijelo vrijeme poroda (naredna 3,5 sata), ni prilikom sivanja. Samo radost zbog poroda i djeteta. Anesteziologinja me upozorila da stalno moram kontrolirati da li osjecam nozne prste (mogu li ih micati?). Kontrolirala me tijekom cijelog poroda svakih 15-ak minuta i dodavala ili smanjivala dozu, prema potrebi (cijevcica cijelo vrijeme ostaje zapiknuta u ledjima). Nije bilo govora da odustane i zanemari me, te da joj je svejedno da li boli (ali to je bilo u kulturnoj zemlji).
Poslije nikakve posljedice, sve super.
Ne pada mi na pamet roditi ponovo bez epiduralne, samo se malo bojim traljavih (ili nemarnih) anesteziologa koji se ovdje spominju.