Da li ima koja trudnica na forumu da za vrijeme trudova nije osijećala bol u križima? :?
I da li su vam bebeza vrijeme trudova bile mirne ili nemirne? :?
Da li ima koja trudnica na forumu da za vrijeme trudova nije osijećala bol u križima? :?
I da li su vam bebeza vrijeme trudova bile mirne ili nemirne? :?
ja sam u 22 tjednu trudnoce i pocesto imam bol u donjem dijelu kicme osobito kad nesto aktivnije radim. A ritanje bebe ni sama neznam da li osjecam, obzirom da mi je prva trudnoca nisam bas sigurna, nekad nesto kao da osjetim u donjem dijelu stomaka, lukpanje nesto tako.. ali nisam sigurna jel to to
Ja sam imala inducirani porod, jer sam prenela, i sve se brzo zavrsilo. Ali se sećam samo napetosti u leđima, ali ne i bolova. Boleo me samo stomak i to kao kod menstrualnih grčeva, samo 20x jače. Srećom, pa je to trajalo samo sat i po ili dva... I to nisam imala pauze ni 5 minuta. Čak sam i povratila jedamput. A bebica je bila mirna ko bubica. Izašla je u trećem tisku![]()
Inače, celu trudnoću su me bolela donja leđa
ja u leđima nisam ništa osjetila. samo me u donjem trbuhu boljelo. ja sam bila čitala da trudovi kreću iz leđa ali kod mene uopće nije bilo tako. samo JAKA menstrualna bol u trbuhu.
Mene su uzasno bolila ledja, i za vrijeme trudova i trudnoce, bol mi se sirila iz ledja prema stomku koji bi me samo lagano grcio . Neka me isprave ako grijesim ali ima li to veze sa polozajem posteljice ? Meni je sa Mihaelom bila straga a sa ovom bebicom je sprijeda.
meni je posteljica sprijeda ali me cesto bole ledja tako da se u nekim momentima ne mogu namjestiti da ugodno sjednem. Logicno bi mi bilo da sam debeljuskasta ali obzirom da nisam....
mnoge trudnice bivse i sadasnje mi govore da ce bol biti veca sto vise odmice trudnoca. Mada to mozda ima veze i sa poslom koji obavljamo, ja npr radim u kancelariji a fotelja je zavaljena i vjerovatno stoga povecava bol u donjem dijelu ledja.
Ja nosim dupliće, 22 tjedan, i na strogom sam mirovanju, i svako malo kad duže stojim (čitaj 5-10 minuta) ili prohodam il čak sjedim na tvrđoj fotelji proširi mi se trticom i donjim dijelom leđa neka tako užasna grčevita bol da moram odma leč. Kad legnem sve nestane i smiri se.
Nadam se da je to od bebica i pritiska na kičmu??? Jel bol u leđima najčešći simptom otvaranja? Toga me naravno najviše strah, iako sam zatvorena i imam uredne briseve i urinokulturu.
Podižem staru temu...
Ja sam u 28.tj. i dosta me bole leđa i to središnji i donji dio. Čitala sam o pravilnom sjedenju i pokušavam se toga držati, ali katkad (hmm, često) počinjem osjećati bol i dok ležim na boku..
Možda ima netko neki dobar savjet ili slično iskustvo? Razmišljam o tome da što prije nabavim jastuk za dojenje jer, čini se, pomaže..
pomaže vježbanje. ja sam u prvoj trudnoći redovito, 2x tjedno išla na trudnički pilates i sve je bilo super iako sam se uspjela udebljeti čak 24 kg. u drugoj trudnoći nisam vježbala pod izlikom da nemam vremena i imala sam svo vrijeme užasne probleme s bolovima u križima. znala sam čak biti uklještena po nekoliko dana. prestrašno i prebolno!
treba ojačati leđne mišiće i vježbati...laganini.
Mene su u 18 tj. jako bolela ledja nisko pri hodanju ili dugom stajanju. Tada mi je ustanovljeno da je grlic kraci za 3mm ali ne strasno skracen pa mi dr nije cak ni preporucio mirovanje. Rekao je da se ponasam onako kako se osecam, dakle kad osetim to, prestaje hodanje, ne siliti organizam, slusati telo i mirovati po potrebi. Bol moze biti iz dva razloga - ili otvaranje i skracenje ili kicma, sto je cesce narocito kod trudnica koje su bile mrsavice ranije pa se negde vec u 5. mesecu oseti pritisak na nju.
Sad te bolove opet imam kad spartam malo duze po gradu ili dugo sedim, ali na prvi signal usporim.
Meni je isto posteljica straga, pa sam takodje mislila da je zbog toga, a i materica mi je malo zavaljena.
mi smo na trudničkom pilatesu radile jednu seriju vježbi 3x.
za kičmu ti je super vježba koja se izvodi u ležećem položaju, ruke su uz tijelo s dlanovima prema dolje. podižeš zdjelicu (uz udisaj), kad dođeš do gore zadržiš dah, stisneš guzove, brojiš do 5 i spuštaš se kroz izdah.
radili smo i dosta vježbi po knjizi S.V. Schuster
http://www.profil.hr/knjiga/vjezbe-za-trudnice/4327/
meni je odlična. imala sam je posuđenu...mada sam tip kojem stvarno trebaju organizirane vježbe i zakazani termini da se pokrenem.
što se tiče vježbe uza zid, ima jedna stvarno dobra. izvodi se uz pomoć pilates lopte. leđima se okreneš prema zidu a loptu "pridržavaš" donjim dijelom leđa. stopala su u širini ramena okrenuta lagano prema van. paziš na disanje i pravilno držanje... polaaako ideš u čučanj tako da ti lopta klizi po leđima...i plako se vraćaš gore. ponoviti 8- 10 x
ne znam jesam li dobro objasnila.
pokušat ću se sjetiti još koje vježbe.
inače, kod pilates vježbi je najbitnije da se rade polako i uz pravilno držanje i disanje jer inače namaju smisla.
osnova je većine vježbi početni stav:
stopala u širini ramena, prsti lagano prema van, isprsi se, pupak priljepi za leđa i zamisli da te netko odozgora vuče prema gore ( da ne velim čupa za kosu) i možeš početi
![]()
mene je boljelo kao da moram obaviti veliku nuždu, ali baš nikako ne mogu. beba se okrenula pred sam kraj poroda. čak je i doktoricu to iznenadilo pa je povikala: mali, kud ćeš ti![]()
curly mamahvala, hvala, hvala!!! Pokušat ću već danas s vježbama, a savjeti su dragocjeni! Od srca (i leđa, hihi) zahvaljujem!
![]()
da, ali nije teško započeti kad ti bol ide na živce :D
Meni je super ova vježba s loptom, baš mi paše, nekako se lijepo rastegnem i ugodno je.
Počela sam koristiti i nekakav merino vuna pojas za leđa, sad kada dolaze hladniji dani, baš je dobar, a ako mi noću smeta bol, stavim dobri stari termofor pa je lakše.