Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Jel preveliki za autosjedalicu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Jel preveliki za autosjedalicu?

On sad ima 8 godina i 26 kila. U autu imamo booster koji dođe samo pod guzu, bez naslona, vežemo ga pojasom od auta tako da mu visinu pojasa koja prelazi preko ramena reguliram kopćom od boostera, a koji ujedno i ima ručke koje osiguravaju pravilno postavljanje pojasa preko zdjelične kosti. No imam veliku nedoumicu i nekako mi se to ne ćini dovoljno. On kad zaspe na dužim putovanjima, pojas s ramena mu ispadne.Sav se nakosi i kao takav nije nikako zaštičen. Trenutno kupujem mlađem sinu MAXI COSI RODI XP i vrlo sam blizu odluke da kupim dvije. Ono što me zanima je to dali je moj osmogodišnjak preveliki za tu sjedalicu? Ne zanima me ono dali se isplati ili ne i koliko će je koristiti, već to dali mu ipak treba takva sjedalica ili mu je ovaj booster ispod guze dovoljan?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Jel preveliki za autosjedalicu?

Citiraj rinama prvotno napisa
    već to dali mu ipak treba takva sjedalica ili mu je ovaj booster ispod guze dovoljan?
    Koliko ja znam, i ono što kupuješ mlađem sinu je buster s naslonom, a ne AS. Mi imamo istu takvu za moju 4,5 godišnjakinju.
    Čini mi se da je to isto što ti sada ima i Domagoj...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    već to dali mu ipak treba takva sjedalica ili mu je ovaj booster ispod guze dovoljan?
    Koliko ja znam, i ono što kupuješ mlađem sinu je buster s naslonom, a ne AS. Mi imamo istu takvu za moju 4,5 godišnjakinju.
    Čini mi se da je to isto što ti sada ima i Domagoj...
    Da sve je to booster, krivo sam se izrazila u naslovu, samo mi ovo što trenutno ima djeluje kao da i nema ništa, pošto se u nekim momentima pojas makne s ramena. Nekako mi se čini da ovaj što ima naslon fiksnije taj pojas drži i još k tome ima bočne stranice i može sprijećiti da dijete kad zaspi klimata po sjedalu, a što nam se sad zna dogoditi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Nekako mi se čini da ovaj što ima naslon fiksnije taj pojas drži i još k tome ima bočne stranice i može sprijećiti da dijete kad zaspi klimata po sjedalu, a što nam se sad zna dogoditi.
    To da, u svakom slučaju. Moja mala kada u njoj zaspe i dalje sjedi kao svijeća, osim što joj je glavica naslonjena na bočnu stranicu.
    Pretpostavljam da mu je dovoljan sam buster, ali ako vidiš da bi mu bilo ugodnije s naslonom- svakako je čvršće.
    Inače, brižna mamice, svima nam je neudobno spavati sjedečki.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije prevelik

http://maxi-cosi.com/maxicosi/produc...language=gb-en

ova sjedalica spada u sjedalice koje se koriste do 36 kg (otprilike 12 godina).

Jedino ne znam, mora li se kod određene kilaže naslon skinuti (ako se uopće skida). Treba pogledati u uputama te autosjedalice. Ako se naslon skida, onda opet nećeš imati to što želiš.

Ako ne dobiješ odgovor prije, budem ja stala danas na povratku s posla u lokalnom TL dućanu i pogledala.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo imali samo taj buster uspod guze a onda kupili ovaj s naslonom baš zbog spavanja jer češće idemo na relativno duža putovanja. B ima sedam godina i savršeno mu je normalno da se vozi u sjedalici.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E to sam htjela znati, znaći ipak postoji velika razlika i znaći do cca 12 godina može u njoj?! Amalthea draga nemoj se gnjaviti da ideš u TL, jer bitno mi je da sad može s naslonom, a do kad nije važno, jer na njoj se podiže gornji dio oslonca za glavu i ramena i moći će sve dok mu guza po širini stane u nju.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Inače, brižna mamice, svima nam je neudobno spavati sjedečki.
    Ma znam, ali muka mi je kad se okrenem iza i vidim kako se nakosio, sav visi na stranu, a pojas svugdje samo ne tam di bi trebao biti.
    Pusa i tebi.
    Idem doma peć kolaće, imamo tulum.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, booster je takodjer autosjedalica za vece dijete!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Cure, booster je takodjer autosjedalica za vece dijete!
    Ja ga doživljavam isključivo kao nadomjestak za visinu i kilažu.
    Klocna ispod guze koja ne bi ni trebala da je dijete dovoljno visoko i teško, npr.
    Dobro, ni AS ne bi trebala da je dijete dovoljno visoko i teško, ali AS kakva već je pruža zaštitu jer je fiksna i ima svoje remene, dok su kod bustera to remeni od automobila i princip je potpuno isti kao i kod bilo kojeg odraslog putnika u automobilu.

Ispravite me ako griješim.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Booster pruza i zastitu od bocnih udaraca, isto kao i druge as.

Nama je svima koma kad klinci prelaze u boostere jer vise nisu fiksno vezani i mogu se mrdati .

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Onaj s naslonom.
    Inače, dok vadim iz bustera nju, zajedno s njom nekad povučem i cijeli sklop sa sobom, tako da mi to slabo ulijeva povjerenje.
    No, i to je bolje nego ništa.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Odluka je pala, kupit ću i jednome i drugome ovu MAXI COSI RODI XP.
    Istina da moram izdvojiti dobru svotu novaca za to, ali neće mi biti žao.
    Hvala Bogu na karticama i odgođenom plaćanju.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pogledaj si malo te RODI XP, njih ti ima i po 550, 580 kuna, a sve zato jer je prošlogodišnji dezen ili im boja "slabo ide". Mi smo svoju platili 770, ali poslije smo u Baby Media Shopu (u Mercatoneu) naišli na spomenutu akciju.
    A i to što kažeš, živjele odgode plaćanja!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ili im boja "slabo ide".
    Točno. Ja sam kupila Maxi Cosi Priori dezen "Justin" za 799 kn (znači 200 kn jeftinije). Vele nije baš išao taj dezen, a ja sam baš tražila takav Jeans look. :D

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onaj s naslonom.
    Inače, dok vadim iz bustera nju, zajedno s njom nekad povučem i cijeli sklop sa sobom, tako da mi to slabo ulijeva povjerenje.
    No, i to je bolje nego ništa.
    Je, ja kad pricam o boosteru pricam o tom s naslonom, sorry moja greska.
    Nisam skuzila da je rijec samo o podmetacu za guzu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ajde još sad kad sam već toliko dosadna, pa da gnjavim još malo, uputite me kam da prvo krenem u šoping. Ok za ovo u Mercatoneu, kam još?

Još kad Domiju velim da je za ročkas dobio autosjedalicu ima da svisne od muke! Iovako nam govori da više nije mali i da kad to mislimo shvatiti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo kupila ja 2 komada MC RODI XR, dezen se zove NIGHT OWL i za keš me koštaju 1.620,00 kn.
    Kad ih smontiram u auto poslikat ću pa Vam stavim sliku, ak mi neko objasni kak da stavim sliku, naravno.

p.s. sreća na bakama, dedama i ujacima koji za "rođendanski poklon" daju novac

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •