Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 353

Tema: No sports!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Na početku je puno njih počelo u rekreativnim klubovima. NPR: NK ŽMINJ, ako uopće znaš gdje je to. U njemu su počela dva poznata hrv. nogometaša.
    Da li znaš možda ime kluba u kopjem je počela Ana Jelušić.
    Općenito vrijeđa inteligenciju kada se na ovakav način zamagljuje realnost. Oba spomenuta kluba su sportski klubovi s primarnom sportskom djelatnošću. I Žminj i Platak. Nego, čemu je trebalo služiti ono "ako uopće znaš gdje je to". Ja svoje dijete učim da se tako ne ponaša.
    Citiraj ivanas prvotno napisa
    Ne znam zašto je između svih nepotrebnih stvari na koje svaki dan trosimo novac takav problem platiti dvjestotinjak kuna za treninge.
    Pa... možda zato što smo ih već platili, a zauzvrat smo dobili divljanje primitivaca u nogometu, glamurozni rukometni stadion kojeg nećemo moći koristiti, trash sportske saveze kojima je jedini interes lapiti lovu itd.
    Konkretno, junioru plaćam rekreativni program plivanja cca 4000kn godišnje, a siguran sam da puno ekipe ovdje ima manja mjesečna primanja. Obzirom da je sve to već plaćeno kroz porez i prirez, drsko postavljam pitanja:
    - kome ide ekstra profit od upisnina, ako je grad našim novcima već platio izgradnju i održavanje objekata, plaće trenera i uprava, kao i troškove priredbi?
    - što ću napraviti kada mi odbiju upisati dijete? Možda ovo:
    Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Možeš se rekreirat i na svježem zraku, to je barem besplatno...
    Hmm.... po čemu se ovo razlikuje od sočne psovke? Mislim, ja jesam nekakav vegetarijanac, ali se na nikoga do sada nisam ovako otresao da ide pasti travu, a za svoju obitelj neka složi plast sijena. I onda sam ja prostak. Hmm...

O sportu i sportašima, načinu vođenja sportskog kluba, kolegijalnosti, medijskom praćenju "važnog" sportskog događaja pogledati ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=GyxX1tpk624

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Na početku je puno njih počelo u rekreativnim klubovima. NPR: NK ŽMINJ, ako uopće znaš gdje je to. U njemu su počela dva poznata hrv. nogometaša.
    Da li znaš možda ime kluba u kopjem je počela Ana Jelušić.
    Općenito vrijeđa inteligenciju kada se na ovakav način zamagljuje realnost. Oba spomenuta kluba su sportski klubovi s primarnom sportskom djelatnošću. I Žminj i Platak. Nego, čemu je trebalo služiti ono "ako uopće znaš gdje je to". Ja svoje dijete učim da se tako ne ponaša.
    Citiraj ivanas prvotno napisa
    Ne znam zašto je između svih nepotrebnih stvari na koje svaki dan trosimo novac takav problem platiti dvjestotinjak kuna za treninge.
    Pa... možda zato što smo ih već platili, a zauzvrat smo dobili divljanje primitivaca u nogometu, glamurozni rukometni stadion kojeg nećemo moći koristiti, trash sportske saveze kojima je jedini interes lapiti lovu itd.
    Konkretno, junioru plaćam rekreativni program plivanja cca 4000kn godišnje, a siguran sam da puno ekipe ovdje ima manja mjesečna primanja. Obzirom da je sve to već plaćeno kroz porez i prirez, drsko postavljam pitanja:
    - kome ide ekstra profit od upisnina, ako je grad našim novcima već platio izgradnju i održavanje objekata, plaće trenera i uprava, kao i troškove priredbi?
    - što ću napraviti kada mi odbiju upisati dijete? Možda ovo:
    Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Možeš se rekreirat i na svježem zraku, to je barem besplatno...
    Hmm.... po čemu se ovo razlikuje od sočne psovke? Mislim, ja jesam nekakav vegetarijanac, ali se na nikoga do sada nisam ovako otresao da ide pasti travu, a za svoju obitelj neka složi plast sijena. I onda sam ja prostak. Hmm...

O sportu i sportašima, načinu vođenja sportskog kluba, kolegijalnosti, medijskom praćenju "važnog" sportskog događaja pogledati ovdje: http://www.youtube.com/watch?v=GyxX1tpk624
    Davore, sve ja to razumijem i opravdavam svako propitivanje, ali ne plačaš li kroz poreze i neke "bolnije" stvari koje rade lideri naše državne, ne plaćamo li svi mi njihove obroke, njihovu benzinu da luftaju guzice po domjencima, njihove, u krajnjem slučaju, godišnje odmore i putovanja koje su danas malo tko može priuštiti...ne znam zašto te onda boli sportski doprinos...jer barem je on društveno odgovoran, socijalno aktivan i ima nekog vražjeg smisla....mnogo toga što plaćamo nema nikavog smila (izmišljeni doprinosi) i predstavlja čisti porez za budale.... :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma OK, ima i toga, ali hajdmo nekim redom. Ovo smo platili namjenski kako bi nam djeca bila zdrava, a umjesto toga dobijemo da nam djecu izbacuju s različitih programa tjelovježbe radi isključivosti elite kojoj je zdravlje na predzadnjem mjestu među prioritetima. Na kraju samocenzurom trebamo shvatiti da je to za naše dobro (pogledati prethodne postove različitih forumaša). Meni to ne ide.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma OK, ima i toga, ali hajdmo nekim redom. Ovo smo platili namjenski kako bi nam djeca bila zdrava, a umjesto toga dobijemo da nam djecu izbacuju s različitih programa tjelovježbe radi isključivosti elite kojoj je zdravlje na predzadnjem mjestu među prioritetima. Na kraju samocenzurom trebamo shvatiti da je to za naše dobro (pogledati prethodne postove različitih forumaša). Meni to ne ide.
    Razumijem sve...ipak, samo da naglasima...ja uopće ne vidim nikakav pomak u sportskom uživanju ako ste okruženi s 4 bijela zida....za mene je pojam sporta i rekreacije vezan isključivo za "vanjske" sadržaje...znači, nikada nisam plaćala ni za kakve sportske sadržaje nego sam ih isključivo kreirala sama, pa makar to bilo i vrćenje sobnog bicikla, kao sinoć, u dnevnom boravku, ako je vani loše vrijeme (ili vježbanje na podu uz Cindy Crawford) !!!!
    Što ne znači da Nili neću omogućiti mnoštvo aktivnosti i upoznavati je sa što različitijim sadržajima kako bi, naposlijetku, sama mogla izabrati... Upravo naglašavam uživanje, jer ako zaista uživaš u rekreaciji i sportu tada ti taj novac, Davore, neće predstavljati nikakvu propuštenu investiciju....a to da se djeca izbacuju s različitih programa tjelovježbe radi neke "elite" jednostavno ne mogu povjerovati....ne vjerujem u to jer nikada se nisam susrela niti s jednom sličnom pričom.... :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    a to da se djeca izbacuju s različitih programa tjelovježbe radi neke "elite" jednostavno ne mogu povjerovati....ne vjerujem u to jer nikada se nisam susrela niti s jednom sličnom pričom.... :/
    Potpis.

Za ovakvu tvrdnju trebalo bi navesti konkretne primjere inače sve ostaje na nivou špekulacije i krajnje neargumentirano.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Odustajem Davore, nema nade. Nemoj dijete nigdje upisivati kupi mu klavir i neka tebi doma svira, i nemoj nikada platiti niti dječju predstavu. Mislim tko zna što bi tamo moglo loše proizaći. Čim iziđeš iz kuće svi mi ljudi smo ti hrpa lopova i prevaranata i samo vrebamo djecu. Općenito imati društveni život je rizik. I nemoj sada ovako i onako. Pa sve je crno-bijelo. Kod tebe je bijelo kod nas samo crno.

Poštovanje i adios.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    a to da se djeca izbacuju s različitih programa tjelovježbe radi neke "elite" jednostavno ne mogu povjerovati....ne vjerujem u to jer nikada se nisam susrela niti s jednom sličnom pričom.... :/
    Potpis.

Za ovakvu tvrdnju trebalo bi navesti konkretne primjere inače sve ostaje na nivou špekulacije i krajnje neargumentirano.
    Večernji list od 18.11.2008, stranica 18, okvir "Iskustvo s plivanja"

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Potpis.

Večernji list od 18.11.2008, stranica 18, okvir "Iskustvo s plivanja"
    Da je to vrijedno spomena ne sumnjam da bi linkao na taj tekst već 18.11. s pripadajućim komentarom. Dakle.... ??

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vrlo rado, ali su nažalost u VL ukinuli PDF arhivu i time su netragom ispali s moje liste cijenjenih tiskovina. Ne da mi se prepisivati, a ako stignem ću poskenirati i pooceerati pa stavim ovdje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Vrlo rado, ali su nažalost u VL ukinuli PDF arhivu i time su netragom ispali s moje liste cijenjenih tiskovina. Ne da mi se prepisivati, a ako stignem ću poskenirati i pooceerati pa stavim ovdje.
    Jedva čekam i unaprijed se veselim jednostranoj priči koju su (tko zna kako i zašto) prenijele jedne nadasve ozbiljne novine kao što je to VL.
    Kad tako budno pratiš kako se djeca izbacuju iz klubova sigurno "u rukavu" imaš veći broj takvih slučajeva (a vjerujem i statističke podatke) iz kojih ćemo vidjeti da je veći broj djece izbačen iz klubova nego što ih se danas bavi sportom.

I ja znam za dijete (11 god.) izbačeno iz kluba. Nakon što je mjesecima ometalo treninge, psovalo trenera, pljuvalo po ostaloj djeci, tuklo se izvan treninga, izvikivalo ustaške parole dok je na sebi ponosno nosio majicu s likom Ante Gotovine...izbačen je iz kluba. I roditelji "slučaj" nisu dali u tisak. Možda zbog svoje sramote??

Oprosti na sarkazmu, ali ta tvoja teorija o izbacivanju mi je komična pa si ne mogu pomoći. Zanimljivo je to što takve podatke imaš samo ti. Budući da forum posjeti po nekoliko tisuća roditelja dnevno zar ne bi barem jedna takva priča osvanula na njegovim stranicama-da u toj tvojoj teoriji ima barem malo istine? Tužimo se na tete u vrtićima, na učitelje i profesore, na liječnike, pedikere, muževe, svekrve....Zanimljivo: nitko se ne tuži na sportske trenere. Osim tebe. I onda još smireno pišeš o tome koliko plaćaš za to da ti dijete pohađa satove plivanja. Hm...pa i u Jarunu ima vode. Besplatna je. I u Bundeku.

Ti preporučaš besplatno i zalažeš se za besplatno. Zašto onda ne koristiš prirodne resurse??? Zato jer ti je djetetu prehladna voda? Da, netko je sagradio bazen sa sustavom pročišćavanja i sad to želi naplatiti. Dobrovoljno pristaješ plaćati te satove, nitko te ne tjera, plivati možeš i ako ne platiš...U čemu je točno tvoj problem???

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Puknut ću ako još ovo ne napišem.
    Ja mislim da je Davor taj izbačeni dečec sa treninga kad je bio mali, a nas nisu potjerali pa mu je teško to čitati .
    Davore ti si ustvari jedan jako simpatični frajer.
    Svi te volimo Davore.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, netko je sagradio bazen sa sustavom pročišćavanja i sad to želi naplatiti.
    pa vec je naplatio, o tome Davor prica

i oprosti mim, ali stvarno me zanima sto mislis - koliko obitelji u HR moze sebi priustiti 4000 kn godisnje za rekreativno plivanje svog djeteta? jednog djeteta. obitelji ciji novac odlazi i u sportsku kasu.

da nije tragicna, tvoja bi primjedba da plivati mozes i ako ne platis, mozda bila duhovita.

to sto sport nije u ovoj drzavi izoliran slucaj racuna bez jasne specifikacije troskova, ne cini ga manje nekorektnim

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa

i oprosti mim, ali stvarno me zanima sto mislis - koliko obitelji u HR moze sebi priustiti 4000 kn godisnje za rekreativno plivanje svog djeteta?
    4000 kn:12=333,33 kn . Oprosti, ali to je jedna mala kupovina u dućanu, jedna prosječna majica. Ako se dijete želi baviti plivanjem meni se ne bi bilo problem odreći te majice.

A sad zamisli da sva djeca krenu besplatno na plivanje. Tko bi i od kojeg novca sagradio sve te bazene?? Pa sad još tu dodaj i sve odrasle koji bi željeli rekreativno plivati. Kako ti to zamišljaš? Sve besplatno?? Ne bi išlo, zar ne?

Stvar je prioriteta. Ako obitelj nema dovoljno za sve što si želi priuštiti onda se stvari poslože po važnosti. Meni je sport važan, smatram da je zdravo njime se baviti i nije mi problem odvojiti parsto kuna za dijete. A besplatnih aktivnosti ima. To što je Davor za dijete odabrao onu koja se plaća... Isto tako je mogao dijete upisati u školi na stolni tenis. Treninzi 2x tjedno, 0 kuna. Naš odbojka do sad=0 kuna. Može se.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako se dijete želi baviti plivanjem meni se ne bi bilo problem odreći te majice.
    ne govorim o tebi (ili sebi). govorim o ljudima kojima to jest problem, i koji bi mozda prioritete poslozili tako da onu majicu koje su se morali odreci u korist HNS ili sl. radije iskoriste u korist plivanja svog djeteta.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa
    Ako se dijete želi baviti plivanjem meni se ne bi bilo problem odreći te majice.
    ne govorim o tebi (ili sebi). govorim o ljudima kojima to jest problem, i koji bi mozda prioritete poslozili tako da onu majicu koje su se morali odreci u korist HNS ili sl. radije iskoriste u korist plivanja svog djeteta.
    Ni jedan roditelj ne izdvaja za HNS ili bilo koga drugog 333,33 kn mjesečno.

Isto tako mogli bi pričati roditelji kojima dijete nije primljeno u državni vrtić subvencioniran iz proračuna grada. I oni izdvajaju za to, i još plaćaju privatni vrtić-puno više od 333 kn. Pa?? Eto, npr. i moj novac odlazi za to, a nemam vrtićko dijete. I odlazit će godinama. Da se bunim? Svašta, ne pada mi na pamet.

Zapeli ste za te stadione, a ne razumijete da ima besplatnih aktivnosti. I ja sam protiv stadiona i nogometa općenito jer ga ne volim, ali zbog toga ne pričam protiv sporta općenito niti smatram da sve u životu moram dobiti besplatno. Radim zato da obitelji mogu priuštiti nešto. Stvar je osobnih prioriteta što će to biti. Ni planinarenje nije besplatno. Vrlo dobro znam koliko košta oprema jer je imam. Da zahtjevam od HZZO-a ruksak i gojzerice jer, kao, izdvajam u proračun, a to je i za moje zdravlje? Da, još da mi plate i grah s kobasicom u planinarskom domu .

Što ti ustvari želiš dokazati? Davora (i neku njegovu frustraciju) donekle razumijem. Tebe ne. :/

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Govorila sam o principu, nisam se imala namjeru hvatati za u drugu decimalu izracunatu cifru kuna

Tvoje je pravo da se ne bunis, jednako kao sto je moje percipirati pristranost sustava.

Vidis, za razliku od tebe, ja nisam protiv stadiona i nogometa. Samo sam za pravednije postavljanje prioriteta (onih koji se ticu i mojih novaca).

Sto zelim dokazati? Nista. Iznosim svoja razmisljanja, mislim da forum izmedu ostalog i tome sluzi. A tko si ti - psihoanalizator?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da nisu neki kompleksi u pitanju
    Ja mislim da je Davor taj izbačeni dečec sa treninga
    mislim da bi tema bila kvalitetnija bez ovakvih ad hominem napada

i ja mislim da Davor pretjeruje u nekoj mjeri, ali ovo je ispod razine normalne diskusije

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kao niti da se djeca koja se bave sportom preseravaju. Ja još nikada nikome nešto takvo nisam rekla niti u živo niti na forumu.
    I strogo biram riječi da nekoga ne povrijedim.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

4000 kn:12=333,33 kn . Oprosti, ali to je jedna mala kupovina u dućanu, jedna prosječna majica.
    drago mi je zbog tebe. no komentar je nepriličan.

pitaj npr. dadu, ili neke druge cure koje itekako nemaju za tu "prosječnu" majicu. a ni meni definitivno nije "prosječna"...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    4000 kn:12=333,33 kn . Oprosti, ali to je jedna mala kupovina u dućanu, jedna prosječna majica.
    A reći da se sportaši preseravaju je vrlo, vrlo "prilično"?? Sorry, Davoru ovaj puta nisam ni do koljena.

I, nekako si previdjela pitanje s prethodne strane pa da se citiram (jer mi se ne da tražiti tvoje postove od prije godinu dana):
    Btw, zar nisi plaćala članarinu u klubu i u ono vrijeme kad si bila ponosna na uspjehe svog djeteta i hvalila TKD kao vještinu koja razvija i psihu, a ne samo tijelo?
    Gdje je nestao tvoj entuzijazam? Onog trena kad si vidjela da ti dijete ne može postići vrh, ući u repku ili...? Ne razumijem te jer se upravo tvojih postova sjećam i toga s koliko si žara zagovarala bavljenje sportom. :/

mislim da bi tema bila kvalitetnija bez ovakvih ad hominem napada

i ja mislim da Davor pretjeruje u nekoj mjeri, ali ovo je ispod razine normalne diskusije
    Ispod razine normalne diskusije je gotovo napadati ljude jer su spremni izdvojiti ČAK par stotina kuna za svoje dijete (ovo mi je vrlo slično onom kako se razapinjalo neke mame kad su spominjale koliko zarađuju i od čega mi je bilo muka jer su se neki zaista pri tom spustili jaaako nisko). I onda djecu koja nešto postignu kad odrastu nazvati preseratorima. Ako sam u krivu-ispravite me. Hajmo onda istim nazivom nazvati i vrhunske glazbenike jer im država subvencionira dio glazbene škole iz proračuna koji punimo svi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

čini mi se da neki baš ne kuže razliku između izražavanja stavova i vrijeđanja sugovornika

Ispod razine normalne diskusije je gotovo napadati ljude jer su spremni izdvojiti ČAK par stotina kuna
    što to znači gotovo napasti nekoga
    pa i sam Davor izdvaja tih par stotina kuna, od toga je sve počelo

Gdje je nestao tvoj entuzijazam? Onog trena kad si vidjela da ti dijete ne može postići vrh, ući u repku ili...?
    opet ad hominem

on topic, tu sam negdje kao Kanga, ne čini mi se baš tako crno. Moja #1 ide na "vikendom u dvorane" 2-3 dana u tjednu (ne samo vikendom, zanimljivo), besplatno, plus plaćamo ritmiku. No s druge strane, škola nema dvoranu dovoljnog kapaciteta pa je samo jednom tjedno tjelesni u dvorani, a drugi sat ako je vrijeme ružno igraju se u učionici
    Ne može me baš nitko uvjeriti da je nova Arena važnija od pristojne dvorane za svaku školu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Slažem se da se preveliki novci okreću u profesionalnom sportu, da u gotovo svim gradovima fali školskih dvorana, da se premalo ljudi bavi nekim oblikom rekreacije što ima za posljedicu loše opće zdravstveno stanje populacije, da se postojeća igrališta prodaju i na njima grade zgrade, sve to stoji, ali država nam i društvo u svim segmentima slično izgleda.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mim, svoje frustracije ispucavaj na nekom drugom. potrudila si se uvrijediti dosta ljudi (uključujući i mene!), no odgovorit ću ti na jedan dio tvojih komentara:

moje dijete je došlo do crnog pojasa, i UŠLO U REPREZENTACIJU. čak joj je (još davnih dana) ponuđeno da ju pripremaju za peking... jel to vrh ili...???? nemreš bolivit.... zanimljivo, jel da?

nakon toga je na kondicijskim pripremama dobila ozljedu oko koje nam nitko nije htio pomoći. bila je u puli, i ja sam čak na forumu pitala da li netko zna doktora koji bi bio adekvatan u puli. ali ju treneri nisu htjeli odvesti doktoru. po povratku, stanje se pogoršalo - i čak je neko vrijeme bila gotovo nepokretna. nakon što sam javila stanje njenom klubu, više nitko nije pitao za nju.

i to je zanimljivo, zar ne???

ima još dosta stvari...

ali mi se više gadi pisat ovdje. fuj...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    mim, svoje frustracije ispucavaj na nekom drugom. potrudila si se uvrijediti dosta ljudi (uključujući i mene!), no odgovorit ću ti na jedan dio tvojih komentara:

moje dijete je došlo do crnog pojasa, i UŠLO U REPREZENTACIJU. čak joj je (još davnih dana) ponuđeno da ju pripremaju za peking... jel to vrh ili...???? nemreš bolivit.... zanimljivo, jel da?

nakon toga je na kondicijskim pripremama dobila ozljedu oko koje nam nitko nije htio pomoći. bila je u puli, i ja sam čak na forumu pitala da li netko zna doktora koji bi bio adekvatan u puli. ali ju treneri nisu htjeli odvesti doktoru. po povratku, stanje se pogoršalo - i čak je neko vrijeme bila gotovo nepokretna. nakon što sam javila stanje njenom klubu, više nitko nije pitao za nju.

i to je zanimljivo, zar ne???

ima još dosta stvari...

ali mi se više gadi pisat ovdje. fuj...
    Ja ispucavam SVOJE frustracije? Zanimljivo :/

A što se tiče uvreda-slobodno ih citiraj javno i prijavi moderatoru pp-om. Dok to ne napraviš lijepo te molim da ne optužuješ bez razloga.
    Za ovaj slučaj koji navodiš u vezi tvog djeteta nisam znala detalje (znala sam samo da se povrijedila) pa sam te vrlo ozbiljno pitala gdje je nestao tvoj entuzijazam i to nije bilo ni provociranje ni uvreda. To što si ti to tako shvatila zaista nije moj problem.

Ailish
    što to znači gotovo napasti nekoga

pitaj npr. dadu, ili neke druge cure koje itekako nemaju za tu "prosječnu" majicu. a ni meni definitivno nije "prosječna"...
    Jesam li ja kriva zato što radim za plaću s kojom mogu tvrditi da mi je majica od 333 kn "prosječna"? Je li zato moj komentar nepriličan? Ne znam kako je raditi za 2000 kn i mogu samo govoriti iz svojih "cipela" i ne zaslužujem da me se "gotovo napadne" zato jer ne znam osobna primanja drugih žena s foruma (niti o njima vodim računa niti pratim tko koliko zarađuje-što se za sve ne bi moglo reći). Osim toga, to je moje mišljenje, a na njega imamo pravo, kaj ne?

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemojte se svadjati, tema ima veliki kapacitet za dobru diskusiju. gdje god se vrti profit nestaje svaki djelicak ljudskosti, cim novac/uspijeh/medalja postanu bitniji od samog bica/djeteta/covjeka stvari postaju prljave i ruzne.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nije mi se dalo sve čitat al koliko sam skužila vi ste zaglibili u neke novčano-političke teme a tema je da ili ne sport. ja kažem ko voli nek izvoli, brat mi se godinama bavio sportom (rukkometom-aktivno) i savršenog je zdravlja,a muž koji nikad nije trenirao ima kralješnicu za operaciju i sve kosti u komi,ima 38g,a doktorica mu veli da je fizički ko neki deda od cca 60ak god,pa vi meni recite. A smo dali u sportski vrtić,a kad trenerica bude mislila da je spremna krenut će na judo.dok je trajala ol nije dala gasit tv i ona bi na svaki od tih sportova, a kad ju pitamo kaj će biti kad odraste ona veli :"ja ću vam biti sportašica i nikada se neću drogirati". nije mi teško dati 200kn (koje nemam) kad to nju ispunjava i usrećuje,a sad po zimi će joj dobro doć jer nesmijemo previše po vani (astma). naš judo klub nema baš neku financijsku podršku,pa nemogu reći da su tu zbog love;već godinama imaju vrhunske judaše,treneri daju cijele sebe za te klince. ak ima netko iz vg i zna za judo klub pinky,javite se. i kaj ima loše u tome da djeca dobiju medalje za trud i za daljnu motivaciju?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

zaboravila sam reći da se kod nas trenerima plaća isplaćuje iz naših članarina.toliko o novcima u manje razvikanim sportovima.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj trener u prvom karate klubu radio je besplatno, tj. već trideset godina radi, od članarina uplaćuje registraciju Savezu, djecu voza na natjecanja u svom autu. I nikada niti jedno dijete nije odbijeno u niti jednom klubu kojem sam ja trenirala. Čak i ona djeca koja su pokazivala neprihvatljivo ponašanje su dovedena u neki red i poticana na rad.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

zaista pohvalno, naš trener nemre sve sam tak da je zaposlio i druge,on isto klince vozika i trudi se da ih bude što vše na treninzima a manje na ulici. svaka čast takvim malim klubovima i trenerima,kod njih je vidljiva ljubav prema sportu i djeci

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ova problematika je doista kompleksna i važna i treba pričati o njoj. Ali za početak, bilo bi lijepo misliti i na one kojima 300 kuna mjesečno, (točno je, to jeste cijena majice u nekim dućanima) nije "samo tristotinjak kuna", pogotovo ako to trebaju platiti za više djece. Mislim da je to prilično velika stavka kućnog budžeta, osobito za obitelji gdje su ukupni prihodi možda samo 2-3 puta veći. Ni to nije problem koji mi možemo riješiti, ali možda možemo više misliti na suptilni efekt nekih naših riječi.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj sandra111 prvotno napisa
    Ova problematika je doista kompleksna i važna i treba pričati o njoj. Ali za početak, bilo bi lijepo misliti i na one kojima 300 kuna mjesečno, (točno je, to jeste cijena majice u nekim dućanima) nije "samo tristotinjak kuna", pogotovo ako to trebaju platiti za više djece. Mislim da je to prilično velika stavka kućnog budžeta, osobito za obitelji gdje su ukupni prihodi možda samo 2-3 puta veći. Ni to nije problem koji mi možemo riješiti, ali možda možemo više misliti na suptilni efekt nekih naših riječi.
    Naravno da treba. vjerj mi da smo i mi jedni od tih kojima je to puno (samo mm radi,podstanari,vrtić 550kn+potrošni materijal,Simonove vježbe 500kn/mj-fizioterapeut,i Adyn trening od 200kn),al ću ja rađe dat tih 200kn nego kupit sebi nekaj ili njima igračku koja će im biti napeta ekoliko dana i poslije skupljat prašinu. Ne mogu si ni zamisliti kako je tek onima koji za njih troje ili više moraju platiti tako nešto. mislim da je najveći problem u tome kaj se u nogomet i slične sportove ulaže previše a u ostale premalo ili ništa,a da oni koji bi trebali ne razmišljaju o tome da je to za budućnost,jer vjerujem da bi bilo puno više djece na sportovima da se to promjeni. moje mišljenje je da ih sport prije svega uči toleranciji i discipini,a onda sportu. barem bi tako trebalo biti al nažalost nije. neznam kakve bi argumente i dokaze netko trebao staviti meni i mm da bi se predomislili i rekli ne za sport. jedna velika za sve male sportaše.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

OK, ja možda jesam suptilan k'o slon u staklani dok izlažem neki problem, ali to ne znači da problem ne postoji ili da se već nekako sam od sebe riješio. To što zazirem od sporta je moja privatna stvar - puno mi je draža rekreacija. Pri tome se manjina (sportaši) nađe smrtno uvrijeđena što sam se drznuo predložiti pošteno dijeljenje resursa koje privilegirana manjina zove sportskima. Odnos u kojem neprivilegirana većina pokriva sve troškove spomenutih resursa privilegiranoj manjini, a koja zauzvrat ovima onemogućuje njihovo korištenje ima svoje ime. Zove se apartheid.
    Kada ga ne bi bilo, našim novcem (kojim su svi troškovi već pokriveni i iznuđivanje od roditelja uopće nije potrebno) bi se gradili korisni objekti na opću korist, a ne samo za selektiranu manjinu.

Uzgred, nije li čudno da je ukupan novac za svu rekreaciju u gradu jednak "donaciji" grada Dinamu? U tom ponosu sportske nacije uskoro neće igrati niti jedan Hrvat (dok ne dobije državljanstvo).

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Odgovor Davoru:mene osobno tvoje mišljenje ne vrijeđa,ja se slažem da jedan dinamo i sl klubovi imaju sve i svakim danom dobivaju sve više a ne daju nikaj. al se tu onda ne radi o tome da li je sport dobar ili ne za čovjekovo zdravlje,već da li se sport plaća ili ne,a kod nas se u danjašnje vrijeme plaća sve pogotovo slobodne aktivnosti. to se slažem da zaista nije u redu,pogotovo to radit djeci al sve dok se u određenim sportovima vrte milijuni i milijuni nebu bilo bolje. pogledaj malo kaj postižu sportaši u nerazvikanim i nefinanciranim sportovima a kaj ovi s milijunima. uzmi samo primjer Kostelića,oni su trenirali i kad se kod nas nije ni kune davalo za skijanje i nitko nije znao za njih dok nisu nekaj postigli,a sad se tu vrti lova,a oni su skijali i još uvijek skijaju iz ljubavi. mislim da ak se treira d se to treba radit iz ljubavi i zadovoljstva a ne zato da bi se obogatili.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj KORNY prvotno napisa
    mislim da ak se treira da se to treba radit iz ljubavi i zadovoljstva a ne zato da bi se obogatili.
    KORNY isto propagiramo... a isto tako mislim da ova tema nema kraja jer kraj ne postoji, on je beskonačan....jer, kao što sam također navela, sve je trulo ovdje....nije samo sport u banani...zato trenutno ova priča nema kraja.... :/ ...Davore pokušala sam ti objasniti da dajemo i za neke puno, urnebesno puno, gluplje i stupidnije stvari pa o tome ne pričamo previše....zašto baš sport bode u oči???!!!! Upravo on koji je, po meni, (opet ponavljam) društveno odgovoran i pozitivan u svakome pogledu...upravo zato mislim da "pričaš" nevjerojatne gluposti kada pišeš na ovom topicu... :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa od nečega treba krenuti, a najbolje od onih disciplina u kojima je licemjerje i segregacija elite najizraženija.
    Uostalom, pogledajmo za par mjeseci čemu će služiti "rukometne" dvorane u Zagrebu, a osobito u Splitu i koliko ćemo ih još dugo "otplaćivati" i za što će još naša djeca biti zakinuta.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pa od nečega treba krenuti, a najbolje od onih disciplina u kojima je licemjerje i segregacija elite najizraženija.
    Uostalom, pogledajmo za par mjeseci čemu će služiti "rukometne" dvorane u Zagrebu, a osobito u Splitu i koliko ćemo ih još dugo "otplaćivati" i za što će još naša djeca biti zakinuta.
    Potpisujem Al nažalost mi tu nemremo nikaj,osim međusobno raspravljati,jer kad je kod nas nekome bilo bitno kaj mislimo mi mali ljudi,NIKADA :

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zapravo si dobrim dijelom u krivu, jer kada bi tvoje mišljenje bilo toliko nebitno - nikome ne bi palo na pamet da ga pokuša oblikovati. Dok ekipa ne povjeruje da je nešto njihova vlastita želja ne događa se baš ništa.

Recimo Pan: gori bućkuriš mogu smućkati samo Amerikanci, a raja ga kupuje jer misle da im se sviđa.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

naše mišljenje je bitno nama i nama bliskim ljudima al EKIPI kojoj bi trebalo biti nije,on rade kaj i kako hoće bbez obzzira kaj mi mali mislili (uzmi zdrastvenu reformu kao primjer).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja se slažem s većinom Davorovih primjedbi. Očito su klubovi dobar biznis, pogotovo kad se radi o dječjem sportu.
    Mi smo probali svašta i uglavnom nas je uvijek otjerao sistem cijeđenja novaca od roditelja, manjak pedagoške osposobljenosti ili totalno kaotična organiziranost.
    I mi smo se, Davore, pronašli u plivanju. Mislim da je tu sve puno poštenije prema djeci i roditeljima, barem u našem klubu.
    Meni nije teško platiti 250kn mjesečno članstvo u klubu + oko 100kn za opremu i sl. ako znam što za taj novac točno dobivam.
    Zna li tko, uključuje li članarina u klubu i osiguranje od povrede na treningu? Kako je to regulirano?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj KORNY prvotno napisa
    (uzmi zdrastvenu reformu kao primjer).
    Odličan primjer! Slobodna si zapaziti jagmu za dodatno zdravstveno osiguranje. Raja je se "domislila" da im to treba.

Stranci se čude što će Hrvatskoj tako velebna zdanja za ono malo rukometa jer ne shvaćaju tko bi se tome mogao "domisliti". Netko ipak je, a navodno se radi o većini (kojoj ne pripadam).

Ivana2, osiguranja se rješavaju prilikom registracije sportaša.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam bila i profesionalni sportaš i moram priznati da se grozim da će moje dijete možda to htjeti.sad mi se neda elaborirati ali puno je tu zla,a u profesionalnom i ono što mame i tate ne znaju da se djeci trpa,a to je doping.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    ja sam bila i profesionalni sportaš i moram priznati da se grozim da će moje dijete možda to htjeti.sad mi se neda elaborirati ali puno je tu zla,a u profesionalnom i ono što mame i tate ne znaju da se djeci trpa,a to je doping.
    Molim te, ovo sa dopingom i prof. sportom izuzeti iz rasprave o rekreativnom.
    I ako možeš objasni, meni ovo zvuči pre strašno da ne bih zamolila da mi objasniš. Jer bih kao roditelj ovo mogla i generalno shvatiti, a ne vjerujem da je to baš tako česta pojava. Ja za ovo nisam čula, ne znam čime si se bavila, ali moje dvije poznanice su igrale u odb. reprezentaciji, i često smo o tome pričale i nikad ni spomenule, ali i vjerujem da im nitko ništa nije trpao.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa
    Molim te, ovo sa dopingom i prof. sportom izuzeti iz rasprave o rekreativnom.
    I ako možeš objasni, meni ovo zvuči pre strašno da ne bih zamolila da mi objasniš. Jer bih kao roditelj ovo mogla i generalno shvatiti, a ne vjerujem da je to baš tako česta pojava. Ja za ovo nisam čula, ne znam čime si se bavila, ali moje dvije poznanice su igrale u odb. reprezentaciji, i često smo o tome pričale i nikad ni spomenule, ali i vjerujem da im nitko ništa nije trpao.
    i moj brat je trenirao rukomet (i to sa džombom i ekipom) i nije bilo dopinga. a ko hoće uviek će ga nać,uvijek će ga netko ponudit a roditelji su ti koji odgajaju djete za takav svijet.

Davore,slažem se da ne trebaju baš takve dvorane,pogotovo tako loše građene.isto tako su mogli za tu lovu nekim školama dati dvorane za tjelesni,nekim gradovima dvorane za slobodne aktivnosti.....
    Al,gle,moje mišljenje je da je negdje trebalo oprati lovu.
    Al opet velim,možemo se mi bunit do iznemoglosti kad se oni prave gluhima.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A da ne pričam koliko se vrtića moglo sagraditi za tu lovu.to je samo primjer.
    A kaj bi reko kad bi ja rekla da mi imamo "park" vrijedan 6 milijona kn,a padne kiša i možeš plivat a u parku su djeca zagrađena ko psi. Sve je to politika ljudi moji.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U pogledu dvorana se slažem sa Davorom. A najviše me ljuti što predpostavljam da ćemo nakon SP-a moći zaboraviti te dvorane za javnu namjenu, jer će biti date u razne koncesije. Za Splitsku se već zna. To znači da će moje dijete, a i vaša djeca moći te dvorane vidjeti samo u novinama kada se u njima održi neki koncert, utakmica sa razdjeljenim kartama za biranu ekipu ili neki predizborni skup. A mi smo ih gradili sa puno NAŠEG proračunskog novca.
    I lijepo ni prismrdit unutra. I još ne smijemo vjerojatno ni pitati ništa u vezi toga da nam ne polete pendreci.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tako je a i u zagrebu su sveučilišna sportska dobra dodijeljena nekim sumnjivim putem sportskim klubovima,koji su se kao obavezali da će školska djeca i studenti moći to koristiti i niš od toga,tako je bar mencerica nešto izjavljivala svojedobno.inače,sori,nisam skužila da je rasprava samo o rekreativnom sportu.savjet:raspitajte se za kvalifikacije trenera svoje djece jer je dosta njih,u manjim sportovima barem, nekvalificirana tj.bavila se tim sportom,ali nije prošla edukaciju tipa KIF(iako smatram da suha edukacija nije dovoljna sama po sebi) ali je mislim ipak bitna kada se radi sa djecom jer moraš poznavati specifičnost razvoja njihovog tijela da bi im prilagodio težinu treninga.to vrijedi i za rekreaciju.ipak je to napor nad organizmom koji nije razvijen i svaki pogrešan pokret radi prostor za kasnije možebitne probleme sa zdravljem.

"i moj brat je trenirao rukomet (i to sa džombom i ekipom) i nije bilo dopinga. a ko hoće uviek će ga nać,uvijek će ga netko ponudit a roditelji su ti koji odgajaju djete za takav svijet. "

to je istina,ali nemojte živjeti u zabludi.toga ima u hrvatskom sportu,ne kažem da se odmah nudi baš svakome ko pristupi u neki sportski klub,ali malo razgovarajte sa djecom čisto da ako im neka budala u garderobi uleti da budu spremna reći no way hose!

Čak 4 085 djelatnika ili njih 39% nema nikakvu stručnu kvalifikaciju za obavljanje stručnih poslova u sportu.
    Prema metodologiji prikupljanja navedenih statističkih podataka Državni zavod za statistiku kvalificiranim stručnim djelatnicima u športu smatra one osobe koje su stekle stručnu spremu školujući se na sveučilišnoj ili stručnoj razini, završile tečajeve za osposobljavanje u športu ili im je stručno zvanje priznato na osnovi praktičnog rada u području športa, i o tome postoji potreban dokument (Statistički izvještaj športskih udruga za 2003.). Na temelju navedenog moguće je pretpostaviti porazan
    podatak da više od 50% osoba koje obavljaju stručne poslove u sportu nemaju odgovarajuću razinu stručne spreme, a time ni minimalno prihvatljivih stručnih znanja za obavljanje tih poslova.

http://www.hrks.hr/skole/15_ljetna_skola/6.pdf

tak da,ono,čuvajte klince.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da,pod zlom sam najviše mislila na taj nestručan i verbalno ponižavajući odnos trenera prema djeci a posebno prema ženskoj djeci u nekim "muškim" sportovima...u.ž.a.s.
    o upravama klubova koje financijski gule naivne roditelje da kupuju djeci opremu itd. jer klub "nema para" i jadna je sirotinja da ne pričam....no,odo ja sa rasprave još jednom se ispričavam što sam uletila u rekreaciju!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisi. Topic je o sportu jednako kao i o rekreaciji, s time što ja i manjina ovdje branimo tezu da je rekreacija puno bolja alternativa. Hvala ti puno za podatke o kvalifikacijama osoblja u sportu. Dobro je znati postaviti prava pitanja na vrijeme.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisi. Topic je o sportu jednako kao i o rekreaciji, s time što ja i manjina ovdje branimo tezu da je rekreacija puno bolja alternativa. Hvala ti puno za podatke o kvalifikacijama osoblja u sportu. Dobro je znati postaviti prava pitanja na vrijeme.
    Davore, ispričala sam ti se na ovom mojem topicu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...72316&start=50 što te ne shvatih bolje u tvojem iznošenju misli i činjenica...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno sport

Osnovna škola moje kćeri iznajmljuje dvoranu za razne sportove (djeca i odrasli). Njihovi termini nikad nisu upitni dok je nama na roditeljskom sastanku svake godine isti problem sa tjelesnim odgojem. Ili nemaju dvoranu na raspolaganju ili je koriste pola sa drugim razredom. Problem je ako taj drugi razred "stariji" i igraju nogomet pa nekad pogodi koga u drugom razredu koji je mlađi ili nemoćniji. Naravno da jedni drugima smetaju. Naravno da sam to pitala na roditeljskom. Naravno da sam pitala kome idu sredstva od najma i isplatili se davat u najam dvoranu nauštrb tjelesnog odgoja i naravno da nisam dobila odgovor.
    Moram biti sretna da imaju uopće dvoranu jer u SPlitu škole koje su građene zadnjih 20 godina (malo ih je šta će nam) i nemaju dvoranu. Ali mi zato imamo VELIKU NOVU RUKOMETNU.

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •