-
Osoblje foruma
ako sam dobro prebrojila - ispada da je u svim navedenim slucajevima rijec o starijem djetetu (prepoznajem malo i sebe u tome, kao starije). Sto to znaci?
To sto Vedran, npr. ne zeli pusu ili zagrljaj to mozda ne znaci da ih on ne treba ili starno ne zeli, moze to znaciti i da je tako odlucio jer se po necemu zeli razlikovati od svoje seke koja je jos mala, dobiva puno njeznosti i fizickog kontakta.
Čitam na nekoliko topika i vidim Tatek, da s jedne strane pricaš kako ste cijelo vrijeme koje provodite sa djecom ti i supruga usmjereni na djecu (bez TV-a, ovog ili onog) a s druge strane mislis da dio problema lezi u tome da niste dovoljno zajedno?
Ja osobno bi poludila da sam, i ono malo vremena što sam s B baš 100% usmjerena na njega, a vjerujem da bi poludio i on. Zna bez problema reći: "Odi ti sada mama, ja ću to sam" (npr. kada se igra na kompu ili sl.). Njihov je život jako strukturiran u vrtiću, ne znam koliko je nužno da im bude jako strukturiran i doma, možda je to dio problema.
Još nešto - djeca jako osjete našu podvojenost. Npr. gledam ovo ljeto svojeg oca kojeg je B maltretirao crticima i koji mu je bez problema davao da mu prekine gledati nesto da bi ovaj pogledao crtic ,ali je sam bio mizeran zbog toga. I to dijete osjeti. Rađe mu ne daj! To je pitanje postavljanja granica, također.
tako možda i Vedran u vašoj komunikaciji osjeti nesigurnost, nervozu, obeshrabrenost bez obzira koliko ju vi provodili po svim pravilima.
Kako sam rekla, čitam vas na nekoliko topika ali sam napisala sve na jednom mjestu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma