litala prvotno napisa
9. kuhinju, blagovaonu i dnevni izvesti kao jednu prostoriju, s polupregradama eventualno
Mi imamo nešto slično, samo nemamo blagovcaonicu, nego kuhinja i dnevni i sve otvoreno na hodnik, bez vrata. Ja sam to htjela i nagovorila MM-a da tako napravi. Već sam se toliko puta pokajala zbog toga. Kajem se zbog dva razloga
1. mirisi
Svi mirisi iz kuhinje šire se u dnevni boravak, a to je naročito zamamno kad pečem papaline ili kuham kiselu repu. Draže bi mi bilo da smrdi samo u kuhinji nego da se širi u dnevni. Ipak je lakše izluftati samo kuhinju, nego cijelu kuću. Ako nam netko u dnevnom boravku upali cigaretu, smrad se ubrzo proširi u kuhinju i hodnik.
2. mala djeca i kuhinjske opasnosti
Kuhinja je opasno mjesto, prepuno skupe tehnike koja se lako pokvari, deterđenti, štednjak, pečnica, vruće i opasne stvari. Kad nemaš kuhinju u posebnoj prostoriji, vrata i ključ koji ih zaključava, potrošiš poprilično živce zbog strahova.
Primjer: Pečem nešto u pečnici, gore na šparetu se kuha juha i peče krumpir. Ja bi na WC, a djeca se motaju po kući. Kako kuhinju ne mogu zaključati, a bojim se da djeca ne naprave kakvu strahotu ako odem na 5 minuta, moram ili čekati MM-a da dođe i pazi na njih ili ih uzeti sa sobom na WC. Koja je to gnjavaža.