Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 121 od 121

Tema: SAVJETI ZA NOVI DOM

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ono o cemu ja sanjam je:

prostorija u kojoj je smjesten bojler, perilica za ves, susilica, metla, partvis...
    Fancy naziv: utility

Meni uvijek fali utičnica.

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ono što bih ja htjela je prostrani zahod ,sa retro školjkom i kotlićem ,pririodnim svjetlom i normalnim prozorom,stalkom za novine,malim akvarijem i puzavcem
    Simplon ili panama tip?
    Jedan od njih je pogodan za analize

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi imamo takav sudoper - sve cijevi je MM sam sastavio i čisti ih ako treba. Nije komplicirano.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hrčkić, naša granitna ploča je Franke, kupili smo je u Lesnini.
    Nije kombinrana, nego 5 plameniak na plin, prekidači su sa prednje strane. Ne znam dimenzije, ako te interesira mogu izmjeriti. Lako se čisti.

Brigita, mi smo imali isti takav sudoper sa 2 korita, velikim i malim i u stanu (samo je bio od rostfrei-a), i sada imamo takav od toga "granita"; nikada nema se nije zaštopao, a uopće ne pazim kaj bacam unutra. Istina, vodovodne instalacije je MM sam gruntao, tako da je izvod kanalizacije proračunao točno na sredini sudopera, valjda se zbog toga ne štopa. Još nam je i perilica suđa spojena na taj sifon. A bacam i kavu, i ulje i sitnije otpatke unutra, sve živo. Prvi taj sudoper smo imali 5 godina, drugi sada imamo 9 mjeseci. S tom razliko što ovaj nikada nema fleke od kamenca, a onaj prvi je uvijek bio flekav, osim onaj trenutak kada sam ga obrisala, već je netko išao piti vodu, pokapao i ostajale su fleke od kamenca.

Ploča za kuhanje nam je tamno sive boje, a sudoper boje pijeska (ta mi je ljepša). Naime, ploča je morala biti siva zbog pećnice koju smo imali od prije (i perilice suđa), a sudoper se nisam usudila uzeti takav tamno sivi da me opet ne bi živcirale fleka od kamenca. Ali koliko vidim na ploči za kuhanje, ne ostaje nešto baš flekasto od vode, tako da sam mogla uzeti i sivi sudoper da sam znala.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

TinnaZ, hvala puno, baš ćemo otići pogledati!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Brigita, mi smo imali isti takav sudoper sa 2 korita, velikim i malim i u stanu (samo je bio od rostfrei-a), i sada imamo takav od toga "granita"; nikada nema se nije zaštopao, a uopće ne pazim kaj bacam unutra. Istina, vodovodne instalacije je MM sam gruntao, tako da je izvod kanalizacije proračunao točno na sredini sudopera, valjda se zbog toga ne štopa. Još nam je i perilica suđa spojena na taj sifon. A bacam i kavu, i ulje i sitnije otpatke unutra, sve živo.
    Mislim da bi onda pouka bila, pazite ko vam i kako montira sudoper, jer ako nije dobro montiran imaćete zaštopanje svaki čas. Ako uzmete sudoper s jednim koritom, tu se nema kaj puno filozofirati jer se montira jednostavno s jednim pregibom, a čišćenje brzo i jednostavno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Citiraj maria71 prvotno napisa
    ono što bih ja htjela je prostrani zahod ,sa retro školjkom i kotlićem ,pririodnim svjetlom i normalnim prozorom,stalkom za novine,malim akvarijem i puzavcem
    Simplon ili panama tip?
    e nemam pojma o čemu pričaš? nauči me ,please

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super štos koji nam je predložio arhić za našu malenu kupaonu je 10-cm široki zidić cijelom dužinom one strane di će nam bit umiraonik, pa će u njemu biti sakrivene te ružne cijevi, a odličan je za odložit stvarčice koje koristiš da ti se ne motaju po umivaoniku...

Iznad toga špigl od zida do zida, s nizom lampica iznad...
    Mireku je približio ideju napomenom ispod glasa: Pazi, briješ se i gledaš u špiglu kak ti se draga tušira...samo pazi da si vrat ne prerežeš

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Super štos koji nam je predložio arhić za našu malenu kupaonu je 10-cm široki zidić cijelom dužinom one strane di će nam bit umiraonik, pa će u njemu biti sakrivene te ružne cijevi, a odličan je za odložit stvarčice koje koristiš da ti se ne motaju po umivaoniku...
    To i mi imamo. Znaš što je najbolje u tome, ne lupaš se glavom u policu sa keficama i ostalom kramom kad se umivaš. Na moru sam izludila, polica 20 cm iznad lavaboa, a ne možeš se umiti na tuš kadi (bez pipe, samo tuš).
    E da, tko je izmislio te pipe za tuš kade bez pipe? Koja škrtica...ne možeš na kraju noge oprat od onih ostataka sapunice kad ti odvod ne guta pa stojiš u vodi.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nije mi se dalo sve citati nadam se da nije duplo

provuci si kroz zid žice(ne žice nego one plasticne cijevi) za zvucnike u boravku

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

po jedna "šuplja" cijev u svakoj prostoriji za slučaj da se MM sjeti naknadno instaliravati neke dodatne tehnikalije ...

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne znam jel već netko predložio-što svjetliji namještaj-javor ili nešto slično jer se uopće ne vidi prašina,tako da točno i zaboraviš brisati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mjesto za peglanje da ima dobar pogled na dnevni boravak i tv (klinci se igraju, gledam njih ili slušam tv i peglam, ne mogu se zamisliti u nekoj buksi zatvorena i sama da to radim). Zato nam je i kuhinja spojena sa boravkom da smo uvijek skupa. Grozno mi je da žena mora kao "kažnjenik" ili MM biti sama u kuhinji i kuhati pa biti sama u podrumu u vešeraju i peglati ili stavljati prati veš. I mašina za rublje mi je u kupaoni, tako da nikad ne zaboravim izvaditi veš (idem na wc i suput ubacim ili izbacim veš iz mašine). Imam kolegicu kojoj je i kuhinja i vešeraj u podrumu; muž i kikač gore a ona dolje rinta. Ili obrnuto.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    Ne znam jel već netko predložio-što svjetliji namještaj-javor ili nešto slično jer se uopće ne vidi prašina,tako da točno i zaboraviš brisati.
    ... pa ti se ispred televizora, uz plastične predmete i na bilo kojem drugom mjestu gdje postoji statički elektricitet ili pojačani protok zraka (uz radijator) tako krasno zacrni da možeš sjest i plakat.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Citiraj bobaibeba prvotno napisa
    ... pa ti se ispred televizora, uz plastične predmete i na bilo kojem drugom mjestu gdje postoji statički elektricitet ili pojačani protok zraka (uz radijator) tako krasno zacrni da možeš sjest i plakat.
    Što će reć' da ne mreš imat i ovce i novce i pastira

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E cure- mrak ste! Toliko pameti na jednom mjestu (ipak je ova tema dobra, jeldaaa )

Točkica: kaj je to špatulato tehnika? I meni su rekli jednom da podno grijanje može na pločice, određenu vrstu laminata ali NE NA PARKETE! :?

Annar:
    Kao što je Apricot rekla, u urbanističkom planu nam je određena visina nadozida u potkrovlju- MORA biti 90 cm, ali mi se spremamo to u praksi zanemariti i napraviti 120! Pa kaj bu-bu.

Jel ima netko iskustva s inspektorima koji izdaju uporabne dozvole (oni koji dođu kad je sve gotovo i usporee plan i nacrt sa gotovom građevinom). Zanima me jel su jako strogi ili bi ih mogli malo obraditi za tih 30 cm?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Raspored naše kuće je: PODRUM- jedna prostorija od 24 kvadrata i jedna manja od 6 kvadrata.
    PRIZEMLJE- ulaz sa stepeništem (13m2) kuhinja (6m2), prozor kod sudopera, blagovaonica i boravak (32m2), sve povezano (osim kuhinja je onako u slovo U ali nema vrata nigdje), veliki prozori u db na istok i zapad i jug, izlaz na terasu (15m2) i kamin, WC s tuš kabinaom (3m2), radna soba s pogledoma na terasu (7,5m2)
    POTKROVLJE-kad se popne stepenicama prostor stručnog naziva "degažman" (pojma nemam kaj to znači) ali to je meni proširenje godnika u kojeg je arhić planirao stol i stolicu uz prozor (ali ne i ja jel mi nema smisla) a ima 12m2, kupaona s kadom, bide, wc, umivaonik (6m2), dvije dječje sobe od po 10m2, spavača soba 14m2 i jedna još kao dječja soba ali će to biti "ONA" soba za "ONO" - mislim na garderobu, peglaonu, usisavač i ine stvari sa puno ladica i polica (7m2).

eto

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E da- je li dupli umivaonik dobro imati ili je to samo duplo čišćenje???

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Simplon ili panama tip?
    Jedna od te dvije vrste zahodskih školjki (ne znam više koja, mislim Panama) ima, nazovimo ga podest. Proizvod *ranja se na njemu zaustavi prije isplahivanja, pa je pogodan za "uzimanje" uzoraka. Kod nas u Istri, kod velikog broj starijih stanova, iz doba Italije, su instalirane takve WC školjke. Valjda za izazivanje osjećaja ponosa kad je "proizvod"...velik

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa zavisi da li idete u isto vrijeme na posao, osim toga imate i umivaonik u wc-u jel' tako ?
    Mani inače nije neki bed čišćenje umivaonika, puno teže mi pada kuhinja

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

1.ja ne bi ponovo kupovala trosjed na razvlačenje, prvo zbog njega ti otpadne 50 % trosjeda, 2. razvuče se u krevet za 1 i pol čovjeka i košta duplo skuplje, nego običan trosjed + onaj madrac kaj se reklamira, ispuše i napuše i tak nam treba za goste koji su bili 5 puta u 5 godina.

2. ako je ikako moguće kadu i tuš kadu, tuš kada je praktičnija i češće se koristi, ali ako trebaš oprati nešto veće što ne stane u vešmašinu dobro dođe

3. veš-mašinu bi uzela užu - isto može stati i po 5 kg rublja što je čisto dovoljno

4. u kuhinji su super praktične velike ladice za lonce umjesto polica

5. što manje polica radi brisanja prašine

6. u ormaru (obavezno do plafona), praktični liftovi, vješalice za kravate,
    ladice isto jako praktične, police samo koliko je neophodno

nemogu se sad više sjetiti

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •