Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Tvrdi sirevi za bebu od 11 mjeseci

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Tvrdi sirevi za bebu od 11 mjeseci

Naša N. ne jede meso (ni povrće), pa kako bih umanjili štetu odlučili joj dati da papa tvrdi sir. E, sad, čitala sam da ne bi smio imati više od 15-25% m.m. Danas je MM kupio Podravac light kao najmanje masan sir (25% m.m.) i klopala je k'o velika :D . Koje tvrde sireve vi dajete bebama?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi imamo 18 mjeseci i dajemo joj rijetko ABC sirni namaz. Mislim da su joj sirevi tipa Podravec preslani i masni, a ako su kravlji izbjegavala bi ih sigurno do 1. godine radi alergije (mliječnog i tako dobiva dovoljno drugim putem 8) !

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je stvarno previše soli za jedanaestomjesečno dijete.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mene zanima ova tema pa sam švrljala i našla u starim Bebama (kojima se teme redovito ponavljaju - Začini9 gdje piše: "Proizvođači dječje hrane i mliječna industrija proizvode posebne sireve za dojenčad bez konzervansa, koji sami mogu poslužiti kao poseban obrok, ali ne prije osmog mjeseca.Dodatak zrelog sira tipa parmezana može se dodati obroku tjestenine krajem prve godine."

Mene zanima koji su to dojenački sirevi i gdje se mogu kupiti?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Perun prvotno napisa
    I mene zanima ova tema pa sam švrljala i našla u starim Bebama (kojima se teme redovito ponavljaju - Začini9 gdje piše: "Proizvođači dječje hrane i mliječna industrija proizvode posebne sireve za dojenčad bez konzervansa, koji sami mogu poslužiti kao poseban obrok, ali ne prije osmog mjeseca.Dodatak zrelog sira tipa parmezana može se dodati obroku tjestenine krajem prve godine."

Možda topljeni sir Zdenka Baby (mada se u deklaraciji spominju emulgatori E450, E452 i E339) ili neki sirni namaz Dukatela i sl.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

a šta je sa nekakvim ovčjim sirevima,i kakvih ima,s obzirom da je noa alergična na kravlje mlijeko :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Goga40 prvotno napisa

Možda topljeni sir Zdenka Baby (mada se u deklaraciji spominju emulgatori E450, E452 i E339) ili neki sirni namaz Dukatela i sl.
    Sumnjam da se radi o njima - sirne namaze bih svakako zaobišla u širokom luku jer su u rangu hrenovki u mesnoj industriji (bar dok mogu ) ipak ću se držati ABC sira (iz provjerenih razloga i načina kako se proizvodi, ali to je meki sir).
    Pokušavam naći nešto o parmezanu koji je "prebogat kalcijem" i da treba kupovati parmigiano reggiano jedini pravi parmezan jer su ovi naribani u vrećicama loša kopija pravog (jedino kažu da je Sirela malo bolja po okusu), ali nigdje ne vidim je li to od kravljeg mlijeka - valjda je...ovo se pitam zbog cure koja pita za neki ovčji sir...to nemam pojma...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Možda da se točnije izrazim, pojede 1-2 šnitice sira veličine cca 4x6 cm, tako tanke da se kroz njih vidi do preksutra.
    Ali opet, možda je i to previše, zato i pitam za savjet. U knjizi Dječja prehrana, ništa ne piše da bi trebalo davati neke specijalne sireve djeci od gotovo 1 god. već samo da se pazi na količinu m.m. E pa sad, knjigu je pisala nutricionistkinja...kome čovjek može danas vjerovati?!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nika je odrasla na Dukateli i ABC siru. Obozava ga a i nama je bilo prakticno ponijeti ga van zajedno sa snitom kruha.. Tvrdi sir je pocela jesti sa godinu i pol..mozda malo manje..

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A, evo u najnovijoj Bebi (ne pitajte zašto je kupih - ima tema kako se mi roditelji ne bi smjeli ponašati prilikom hranjenja djece ) nema ni traga parmezanu u prve dvije godine, nego meki kravlji sir i mozzarella.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A, evo u najnovijoj Bebi (ne pitajte zašto je kupih - ima tema kako se mi roditelji ne bi smjeli ponašati prilikom hranjenja djece ) nema ni traga parmezanu u prve dvije godine, nego meki kravlji sir i mozzarella.
    Parmezan je izuzetno slan i suh sir.... Ako cemo iskreno, niti nama odraslima on ne cini dobro...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sumnjam da se radi o njima - sirne namaze bih svakako zaobišla u širokom luku jer su u rangu hrenovki u mesnoj industriji (bar dok mogu ) ipak ću se držati ABC sira (iz provjerenih razloga i načina kako se proizvodi, ali to je meki sir).
    Ja ABC sir zovem sirnim namazom i na njega sam mislila kada sam napisala sirni namaz.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Parmezan je preporučila prim.mr.sc.dr. Ružica Duplančić-Šimunjak, pedijatar u svom članku u Bebama (prosinac 2001).
    ABC sir je sir, a ne sirni namaz kao što je to Dukatela.
    Mislim da je bolje davati ABC sir (u stvari, sigurna sam, da, ako se već daje bolje to).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma da!
    Ajmo djecu opteretit sa svim pojačivačima okusa (tipa parmezan), pa neka već u prvoj godini zaborave šizvorni ojus hrane.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok dijete samo ne izrazi zelju (u kasnoj adolescenciji) za light proizvodima, ja ih ne bi davala.
    Tvrde, "zrele" sireve isto ne bih davala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Do kada? Mislim, od kada (u kojoj dobi djeteta) bi ih davala?
    Postoji i neslani sir (npr. onaj s pulske tržnice, mislim da ne spada u vrstu tvrdih i zrelih, ali nije mekan). Zar niti taj ne bi davala npr. dvogodišnjaku?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ma da!
    Ajmo djecu opteretit sa svim pojačivačima okusa (tipa parmezan), pa neka već u prvoj godini zaborave šizvorni ojus hrane.
    ...i sigurno bi ovako počela pričati, ovako nejaki, a opterećeni pojačivačima okusa (šalim se)

...baj d vej, nije li parmezan vrsta sira, a ne pojačivač okusa? (ovo je zaozbilje).

Osobno, ne bih davala tvrde sireve bez obzira koji prim, mr,sc,dr preporučivao jednogodišnjacima.(i ovo je zaozbilje, ali tema je "tvrdi sir" pa sam se sjetila članka iz Beba).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dok dijete samo ne izrazi zelju (u kasnoj adolescenciji) za light proizvodima, ja ih ne bi davala.
    A šta bi davala od mliječnih proizvoda?! Odnosno, bi li išta uopće davala?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Goga, mislila sam ga spomenuti, ali ne znam ima li ga okolo.

Perun, ja bih davala acidofil, jogurt, kefir (kad "usvojimo" acidofil), svjezi sir, skutu i ovaj mladi, neslani sir (dakle, tvrd je, u kolutu, ali je tek formiran). Iako se ne sjecam kad smo poceli davati koji proizvod, mislim da je svjezi sir jela s 8-9 mj. i acidofil i onda polako ostalo.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u cemu je problem s abc-sirom, D ga jede redovito od njena 8 mj. i to najcesce s zlicom potamani sve...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

...baj d vej, nije li parmezan vrsta sira, a ne pojačivač okusa? (ovo je zaozbilje).
    Naravno da je parmezan sir , ali ga ne jedeš samoga, već kao dodatak jelima, kao senf, kečap, majonezu...

i, molim te, nemoj "Bebe" uzimati kao mjerodavno savjetodavno tijelo.

PS Ako pogledaš u koliko sati pišem svoje postove, prestat ćeš mi brojati lapsuse.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PArmiggiano mi jedemo sam, ne u jelu. (Kad ga kupimo jer je bezobrazno skup) Ali ga djetetu ne bi dala jer spada u te jako zrele sireve koji (mislim, ne bazirano na cinjenicama vec osjecaju iz trbuha) nisu bas za dojencad na pocecima dohrane.

Sonja, ne znam, cure se kunu (vec par puta sam naisla) u tehnologiju izrade, da je super i da je pravi. Ja ne vjerujem nicemu sto je pakirano, a nema 50 deklaracija da je izvorno, prirodno i xxx (i tada sumnjam, ali kako moras nesto jesti, onda si mantram da valjda ne lazu bas svi) ali, da Ema hoce jesti mekane sireve/namaze/blah, onda bi svakako radije izabrala njega nego dukatelu, bucu ili zdenka trokutice.

Mi zaista imamo srecu sto imamu tu tetu Vesnu na trznici koja je eko proizvodjac i ima mrak sireve, od svjezeg do tvrdog, po povoljnim cijenama i jako ukusne (jelda apri).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad ste onda uopce pocele davati sireve tipa Gouda, Ementaler itd?
    Kakav je sirni namaz Philadelphia? Jel ga tko kupuje djeci?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi zaista imamo srecu sto imamu tu tetu Vesnu na trznici koja je eko proizvodjac i ima mrak sireve, od svjezeg do tvrdog, po povoljnim cijenama i jako ukusne (jelda apri).
    Kad si me već povukla za jezik, očekuj narudžbu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Naravno da je parmezan sir , ali ga ne jedeš samoga, već kao dodatak jelima, kao senf, kečap, majonezu...

Ovdje se ne bih složila - pravi parmezan žnjopam samog jer ga je grijeh miješati s nečim (ako ništa, a onda zbog cijene )

i, molim te, nemoj "Bebe" uzimati kao mjerodavno savjetodavno tijelo.

Ne, Bebe uzmem tek toliko da vidim koliko često ponavljaju teme (a to čine jaaaaako često)

PS Ako pogledaš u koliko sati pišem svoje postove, prestat ćeš mi brojati lapsuse.
    Ženo, što ne spavaš?!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam posla

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

8)
    To je onda ok

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A koliki postotak soli je ok u tvrdom siru(za jednogodisnjakinju)? Nasla sam neki baby sir s 1,8%,a to mi se cini previse!?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nasla sam neki baby sir s 1,8%,a to mi se cini previse!?

Gdje se može kupiti taj sir?!
    Zna li tko onaj sir što se može kupiti na tržnici - opisala bih ga kao tvrdi kravlji sir (obično je uglastog oblika), blagog okusa i lijepo se može rezati na kriškice (nekad ga znaju i imati i dimljenog)...da li taj sir smiju jednogodišnjaci jesti, kako se proizvodi...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Ja sam pak negdje procitala da je parmezan jedan od najkvalitetnijih sireva i da se preporuca za djecu :? Naravno u malim i razumnim količinama

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ludovik prvotno napisa
    Gdje se može kupiti taj sir?!
    To sto pise baby ne mora znacit da je za bebe,mozda se zove baby zato sto je u nekakvom maleckom (crvenom) pakovanju,ne znam. Ne zivim u Cro,pa ti ne bih znala reci gdje se moze kupit,znam da je frendici to mama furala iz Graza.
    Meni je taj sir jako fini,al Buba bas i nije odusevljena.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja bih izbjegavala sireve (osobito tvrde) dok god izbjegavam kravlje mlijeko, a to će biti barem do dvije godine života djeteta

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Ja bih izbjegavala sireve (osobito tvrde) dok god izbjegavam kravlje mlijeko, a to će biti barem do dvije godine života djeteta
    Tako nekako sam i ja mislila,al onda sam odustala.. Od kravljih proizvoda sam joj ponudila jogurt (ne svida joj se nimalo),svjezi kravlji sir (voli,al joj dajem samo malo za dorucac),tvrdi sir (hoce ak zakamufliram kruhom ili rizinim krekerom),kravlje mlijeko ce bit zadnje sto cu uvest.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cekana,jesi li tako i s prvo dvoje djece mlijeko i mljecne proizvode uvela tek nakon 2 godine zivota? Nije tema,al me bas zanima.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    cekana,jesi li tako i s prvo dvoje djece mlijeko i mljecne proizvode uvela tek nakon 2 godine zivota? Nije tema,al me bas zanima.
    Mlijeko i mliječne proizvode sam uvela otprilike s godinu i pol, kad sam prestala s adaptiranim. Na žalost prvih dvoje sam dojila jako kratko, D. 3 mjeseca, a L. 8mj. (pio moje izdojeno mlijeko) dalje smo bili na adaptiranom do godinu i pol, tada nije bilo preporučljivo kravlje mlijeko do godine dana (ono što je sada do dvije)

...ali onda nisam znala sve ovo što sad znam o štetnosti kravljeg mlijeka K. dojim i mislm da ću ga još dugo čuvati i od mlijeka i od mliječnih proizvoda

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi već jako dugo jedemo sireve(gauda,ementaler) i isto tako parmezan jedemo solo a nekad ga i malo naribamo uz tjesteninu.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Parmezan davat klincima,hm..ja parmrzan dozivljavam kao zacin. Cekana,ma znam i ja da kravlji proizvodi nisu milina..al ne mogu je od svega zastiti..bolje mi je da dok smo vani da grica sir nego cokoladice i ostale gluposti. Takoder dojim i ne vidim dojenju kraja..tako da mislim da mi se dijete sve u svemu vrlo zdravo hrani.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sori ali ja ne mislim da parmezan ima ikakve veze sa npr. vegetom

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cekana,ma znam i ja da kravlji proizvodi nisu milina..al ne mogu je od svega zastiti..
    Oprostite ako sam zazvučala napadački... definitivno nije topic o tome, samo moj odgovor na pitanjce.

Htjela sam reći ako je dijete dojeno, da bih ja tvrde sireve dala tek kada proba kravlje mlijeko.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je velika obožavateljica parmezana. Još proljetos je, kad bi se igrala sa djecom u parku kuhanja, govorila 'sad dodamo malo pamezancica'

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Maureno još intenzivno ciki ali isto tako jede abc namaz i pije jogurte dok kravlje mlijeko izbjegavamo

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

[quote="cekana"]
    ......ali onda nisam znala sve ovo što sad znam o štetnosti kravljeg mlijeka K. dojim i mislm da ću ga još dugo čuvati i od mlijeka i od mliječnih proizvoda
    Možeš li napisati koje su sve štetnosti koje čini kravlje mlijeko - ono, kratko,jasno i jezgrovito jer ja znam za alergiju na kravlje zbog nekih bjelančevina i za intoleranciju na laktozu...ne želim reći da ovo što sam napisala nije dovoljno, ali mi se čini da ti znaš za još puno problema koje kravlje mlijeko može prouzročiti.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ludovik prvotno napisa
    Možeš li napisati koje su sve štetnosti koje čini kravlje mlijeko - ono, kratko,jasno i jezgrovito jer ja znam za alergiju na kravlje zbog nekih bjelančevina i za intoleranciju na laktozu...ne želim reći da ovo što sam napisala nije dovoljno, ali mi se čini da ti znaš za još puno problema koje kravlje mlijeko može prouzročiti.
    Ludovik, bilo je ovdje puno topica i postova o kravljem mlijeku... ne bih željela ponavljati i iznositi sva moja saznanja jer me to totalno ukomiralo, evo samo jedan linkić, tu su samo opasnosti nabrojane - http://www.advent.hr/prehrana/clanci/mlijeko.htm ja ću samo reći da sam se zapitala zašto ga uopće koristimo i jedini zaključak do kojeg sam došla jest fino nam je ili navikli smo na njega, ne želimo bez njega... Nešto poput čokolade

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cekana,taj link koji si dala..kolko sam skuzila njima je normalno u ineresu poblatit kravlje mlijeko pa da ljudi sto vise kupuju sojino..koje oni prodaju,il sam mozda nes krivo skontala?! No uglavnom,kao sto rekoh..nisam ni ja kravljim nesto posebno odusevljena. Ali mislim da se sve mora jesti umjereno,tj tako pokusavam naviknut Bubu,mislim da joj malo tvrdog kravljeg sirica nece skoditi.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hey, nismo ni mi izbacili potpuno mlijeko i mliječne proizvode, ali smo ih smanjili. Ja sam dala taj link jer mi je nekako najsažetiji, ali da... malo bezveze izgleda sve to nabrojano bez dokaza :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bolje da nisam ni pitala...članak je da se naježim...brrrrr....friki malo :shock:
    cekana, hvala na linku, ali meni je ovo "too much"

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cekana,kuzim sta pricas,al bas kako kaze i ludovik meni je sve to malo "too much".. I frustrira me,vise nista ne valja,nije zdravo,dobro...bla,bla.. al nije ovo tema pa bolje da ne pocnem. 8)

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Za mlijeko i mliječne proizvode palac gore. Moja Nia pije kravlje mlijeko, jede mliječni namaz, sir gauda i sl. i sve ostale mliječne proizvode. Uopće ne želim razmišljati na taj način da će mi se dijete razboljeti ako pojede npr. šnitu dvije sira i popije čašu mlijeka

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ah... kako mi je bad što sam uopće išta išla spominjati i ja se sama borim s tim... oprostite cure nisam željela nikog opteretiti nepotrebnim podacima.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •