-
Papilloma palati
Pozdrav svima!!
Danas sam posjetila otorinolaringologa jer sam prije nekoliko mjeseci kod kcerkice koja je stara tri godine primjetila izraslinu na sluznici nepca.Nas pedijatar je smatrao da nije nista strasno i da se treba ispirati cajem od kadulje i da bi trebalo proci.Međutim,samo se povecavalo,sporo ali je raslo pa mi je na zadnjoj kontroli rekao da idem kod ORL.I eto danas smo otisli i ORL je rekao da je potrebna hirurska intervencija i kao nije nista opasno,poput bradavice na tijelu.Pri tom zahvatu dijete se naravno treba uspavati i toga me strah.E sad ,mene zanima da li su vasa djeca imala neke zahvate i da li je prije uspavljivanja bilo potrebno izvaditi neke nalaze.Meni nije trazio nista a koliko znam potrebno je .Pomagajte!!!!!
-
Osoblje foruma
ako je opca anestezija treba vaditi krv, i napraviti sve zivo (S. su vadili 5 epruveta) +EKG
-
Krv(2 epruvete) i anesteziološke pretrage + EKG.
-
prije opće anastezije obavezno je napraviti : kompletnu krvnu sliku, Kg i Rh, anesteziološki, pedijatrijski p.EKG kod djece nije nužan osim ako to ne traži pedijatar ili anesteziolog .
-
Nama za kratku opću anesteziju (inhalacijska, s halotanom) s 2 godine (za povući kožicu na piši) nisu tražili ništa. Za intravensku (ona duže traje i dublja je) za operaciju mandula s 4 godine je vadio krv i išao na ekg. Možda će joj biti dovoljna ova kratka pa ne treba.
Posavjetuj se s otorincem da li treba pregledati glasnice, papilomi kod djece znaju tamo biti ako se zarazi od mame u porodu (ako mama ima HPV koji izaziva kondilome).
-
Zahvaljujem svima na brzim odgovorima.
Pozdravi!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma