Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Preporuka za kupiti novu deku

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Preporuka za kupiti novu deku

Drage moje molim vaš savjet. Moja velika deka za bračni krevet, stara Vuteksica dimenzija 220 x 240 se pošteno već iscufala i izlinjala. Mislim bila je super kvalitetna, ali je već stara ni sama ne znam koliko. Vrijeme mi je da nabavim novu, a u obzir dolazi samo opet neka tako velikih dimenzija. Što ćete kad MM i ja volimo spavati pod istim pokrivačem.
    E sad, čula sam da su jako dobre deke marke Pierre Cardain, cijena im je oko 700 kn, navodno ne puštaju mucice i ugodne su za spavanje.
    Molim vas preporuku ako znate za još koji tako dobar proizvod, gdje se može nabaviti i koliko košta.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

PC je sasvim ok, naravno ima i boljih iskupljih . Imaš u Svilan trgovini , u Mercatoru. ( nisam sigurna dali je li ta trgovina u sklopu M. u ZG, kliko se sjećam nije bila :? )

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A zašto i i dalje ne bi Vuteksicu?

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa
    Gdje ih ima za kupiti i kakav im je sastav? Ne znam da li još uvijek rade tako kvalitetno kao nekad.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Amelie32 prvotno napisa
    Gdje ih ima za kupiti i kakav im je sastav? Ne znam da li još uvijek rade tako kvalitetno kao nekad.
    Moje sve deke su Vuteksice.Imam jednu za bračni krevet, velika kao i tvoja, a ostale su za jedan krevet.
    Moram pogledati doma, ali moje nisu pamučne (mada i takve postoje, samo su puno skuplje), i uopće nisu grube, a i bolje ih je za održavati.Stavim ih u mašinu i nakon pranja uopće nisu zgužvane!
    Zadnje sam kupila u shop.c. Prečko, u prizemlju, gdje prodaju posteljinu.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vidiš ti to, PC deke su uglavnom od poliestera. A ja baš jutros pročitala neki članak o alergijama, gdje preporučuju upotrebu sintetičkih deka, a ne pamučnih. Baš me to zbunjuje.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidiš ti to, PC deke su uglavnom od poliestera. A ja baš jutros pročitala neki članak o alergijama, gdje preporučuju upotrebu sintetičkih deka, a ne pamučnih. Baš me to zbunjuje.
    Možda i "životinjice" više vole pamuk!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš mi je nedavno sestrična imala svadbu pa sam gledala te PC deke za poklon, ima ih i 100% sintetičkih a ima i sa mislim 60% pamuka. Ja sam za pamuk, klincima sam kupila pamučne deke, a nama čak i poplun punjen pamukom. Priznajem da ne znam je li on bolji u smislu alergija, moja odluka je bila čisto zato jer je prirodno vlakno i gledala sam po sebi koliko se znojim i koliko mi je udobno npr. u pamučnoj u usporedbi sa sintetičkom majicom. Jedino priznajem da se sintetičke deke i popluni brže i lakše ocijede kad ih pereš i brže posuše.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi umjesto deke koristima "patchwork" (valjda se tako piše) i prezadovoljnji smo, načinom održavanja, kvalitetom i toplinom koju nam pruža.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Uzmeš sintetsku deku i strpaš je u pamučni šlifer. Meni se to čini kao najbolje rješenje. Nemoraš deku tako često prati, nego samo opereš šlifer i imaš pamuk u dodiru s kožom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi neki dan u IKEI kupili pokrivače po 1,5€?!
    Izvana pamučna vlakna, iznutra sintetičko punjenje (kao neke pahuljice). Lagano ko perce, pere se u mašini na 60... Cijena je bila presudna, pa smo kupili 6 komada - očekujemo gomilicu gostiju.
    I jastuci po 3,5€.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Amelie 32, evo maloprije sam bila u Nami i ovako:
    1)Ima "Ambasadorica" Vuteksovih 220X240, mješavina 85% poliakril, 15% pamuk, oko 280 kn.
    2) Vuteksove 60% pamuk i 40% poliakril, oko 300 kn, ali su pamučne malo tanje.
    3)Neke slovenske pamučne, koštaju više od 350 kn.

E sad, ne znam da li ih ti koristiš za pokrivanje cijele godine, ili kao prekrivač ili ih stavljaš u navlaku...

Postoje i frotirni pamučni prekrivači koje ja koristim sad kad su već noći malo hladnije. Ima ih svakakvih boja (u Nami za bračni krevet 200 kn).

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pepi hvala ti na ovoj obavijesti. Ako ne rodim prije odoh drugi tjedan pogledati te Vuteksice u Namu.
    Inače i ja po ljeti koristim veliku bračnu frotirku za pokrivanje. U proljeće i jesen koristim deku, a zimi imam poplune. Uglavnom pun ormar razne posteljine. A za posteljnim rubljem sam jednostavno luda , MM me drži čvrsto za ruku kad prolazimo kraj tog odjela s posteljinom u Kiki.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

MM i ja imamo Pierre Carden, 220x240, bijela. Super nam je. Dobila sam ju na poklon na zarukama - bila je 680kn. Oduševljena sam dekom. Poput Manterol deke je (Tami ima dvije).
    Jedino ju moraš odnijeti u kemijsku na prvo pranje da pootpadaju one dlačice koje trebaju, inače ćeš ih imati pun nos.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Viky zašto u kemijsku na pranje, kaj nije dovoljno da ju doma operem u mašini ? Je li to oni u kemijskoj ju nešto posebno obrade ili ne ?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni ne stane u veš mašinu, a ni u sušilicu, zato sam ju odnijela u kemijsku. Još kad se opere i osuši u sušilici, one dlačice se skroz nabuše pa bude još veća... Ma super mi je, ko da spavam na oblaku...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Viky_7 prvotno napisa
    Meni ne stane u veš mašinu, a ni u sušilicu, zato sam ju odnijela u kemijsku. Još kad se opere i osuši u sušilici, one dlačice se skroz nabuše pa bude još veća... Ma super mi je, ko da spavam na oblaku...
    Viky 7 znači da bi mi to bila isplativa investicija. Bila sam već prije vidjela jednu u bež boji. Idem u ponedjeljak pogledati i Vuteksice.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kažem ti meni je super, dobila sam ju na zarukama, oduševila sam se. Imam sniježno bijelu, malo je boja nezahvalna, ali ne bi ju mijenjala za cijeli svijet.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja imam PC plavu
    http://i8.tinypic.com/2505t02.jpg

Super, meka, topla, lagana...bila oko 700 kn, poželjeli i dobili za Božić

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MJM prekrasna je, ali meni ne paše svijetlo plava, ja bih nešto bež. Nećeš vjerovati ali imamo iste tepihiće kraj kreveta.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Takva je i moja, samo bijela, i ima neke cvijetove po sebi (kao da su te dlačice skraćene) to mi je baš fora.
    I ja bi radije da je bila bež, ali je nije bilo na zalihi. Prekrasna je i ta, onako boje pijeska, super.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

MJM, tvoja je isto super!

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dakle danas sam nakon potrage po dućanima i uspoređivanja Vuteksovih i PC deka ipak kupila PC deku i to nije ni bijela, niti bež, nego nešto između, piše cream /panna. I isto ima neke cvjetiće u svom tkanju. Zbilja je prekrasna i već na opip se vidi drugačija kvaliteta od Vuteksice. Mada je Vuteksica duplo jeftinija i zaista su različitog sastava, nažalost mislim da nisu ista kvaliteta i da će Vuteks se trebati još dosta potruditi da dostigne PC. Inače kupila sam ju u Svilanitu u Kaptol centru za 700 kn, dimenzije 220 x 240 i odmah ju dala kod mene na tržnici Savica na pranje u onim ogromnim mašinama za 50 kn. Bila je oprana i osušena u roku 2 i pol sata i eto sad sva napuhnuta i mirisna čeka hladne noći.
    Cure puno vam hvala na pomoći.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vidiš da ne stane u običnu mašinu.

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma znala sam odmah da mi neće stati u moju veš mašinu jer prim asamo 4 kg veša. A kemijsko nisam htjela, pa sam odnjela u ovaj vešeraj. 8)
    MM-u se isto jako sviđa !

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni je mama u "miraz" poklonila veeeliku i debelu deku za bračni krevet koja nije stala u mašinu... I od tada više ne želim nešta što neće stati u mašinu a treba se oprati barem dva puta godišnje. Koliko sam novaca ostavila u praonici - mogla sam kupiti novu deku svakih tri-četiri godine. Barem bi mijenjala boje, ako ništa drugo... Ove godine sam je zadnji put dala u praonicu i uredno vratila mami - ima više mjesta pa nek je čuva. Nama je ionako služila kao prekrivač, a nije bila baš nešto zgodna po uzorku.

A netko je ovdje spomenuo "patchwork"... Meni je famozno sve u tom stilu, pa ako netko zna zgodne trgovinice gdje ima za kupiti stvarčica u patchwork stilu...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pa ja sam u tom vešeraju platila pranje 50 kn. Ne čini mi se tako puno, s obzirom da ju i fino osuše. Inače kuma mi ima veš mašinu zapremnine 9 kg pa sam mogla oprati i kod nje, ali dok se onda još posuši, tko će dočekati. Ja sam ju morala riješiti danas !

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Pa ja sam u tom vešeraju platila pranje 50 kn. Ne čini mi se tako puno, s obzirom da ju i fino osuše. Inače kuma mi ima veš mašinu zapremnine 9 kg pa sam mogla oprati i kod nje, ali dok se onda još posuši, tko će dočekati. Ja sam ju morala riješiti danas !
    Prošli tjedan je MM oprao našu vuteks bračnu deku. Naša mašina prima 6 kg veša pa je stala unutra i stavio je centrifugu na 1000 okretaja. Kako je vani bilo 30 stupnjeva celzija, deka se posušila za 2 sata. Kad sam se vratila s posla bila je već natrag na krevetu. Vidjet ćemo kako će ići sušenje po zimi, valjda će je sušilica osušit za 2 sata.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Mi neki dan u IKEI kupili pokrivače po 1,5€?!
    daj link

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hitno link!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kakav link?
    imaju ogroman izbor od 1,5€ do 10€.
    svih mogućih debljina.
    nikada to nisam vidjela u njihovom katalogu, sada su ih puni boksovi...
    idem probati naći u katalogu...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aj stavi link i ovdje
    jos nisam poslala narudzbu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne mogu ja to pronaći, ali idem vidjet na računu kako se zove pa si sami tražite...

aha, jastuk je GOSA MINI KOKIS i on košta 1,5; artikel #40075828

pokrivač je taj MYSA LÄTT BDECK i košta 3,99; artikel #60075813

pitajte litalu kako je pod tim spavati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eto vidiš kako ti to lijepo odmah pronađeš

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zbunila si me malo s cijenom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ah, znaš da ja ne gledam dobro, samo trpam.
    u glavi sam imala desetoro koji mi dolaze na vikend... samo to sam imala na pameti...

žao mi je ako sam vas zeznula :/

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma daaaaaj. siromašna sam, nijesam škrta

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apri, cijena je mrak

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dakle danas sam nakon potrage po dućanima i uspoređivanja Vuteksovih i PC deka ipak kupila PC deku i to nije ni bijela, niti bež, nego nešto između, piše cream /panna. I isto ima neke cvjetiće u svom tkanju. Zbilja je prekrasna i već na opip se vidi drugačija kvaliteta od Vuteksice. Mada je Vuteksica duplo jeftinija i zaista su različitog sastava, nažalost mislim da nisu ista kvaliteta i da će Vuteks se trebati još dosta potruditi da dostigne PC. Inače kupila sam ju u Svilanitu u Kaptol centru za 700 kn, dimenzije 220 x 240 i odmah ju dala kod mene na tržnici Savica na pranje u onim ogromnim mašinama za 50 kn. Bila je oprana i osušena u roku 2 i pol sata i eto sad sva napuhnuta i mirisna čeka hladne noći.
    Cure puno vam hvala na pomoći.
    Kupila istu prije 2 tjedna, prekrasna je. No, ja sam mislila da ce stati u moju ves masinu 6kg. Nis od toga. Pa sam je oprala u kadi. Muka, muka..
    Molim te, daj mi br.tel. i adresu te praonice. Ili, ako netko zna gdje to jos rade u Vrapcu, Gajnicama, malesnici ili bliskim kvartovima.
    Inace, kako cest perete deke, ako ih svakodnevno koristite? Ja inace sam ih prala svaka 2tj, ali ne znam kako cu ovu veliku.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Samo odneseš u bilo koju kemijsku čistionicu i to ti je to...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Deaedi to nije kemijska čistionica, već baš praonica rublja u tržnom centru Savica, Lastovska 2A, prvi kat. Nemam telefon, ali znam da rade do 16 sati i subotom ujutro. Takvu praonicu imaš i preko puta studentskog doma Stjepan Radić na Savi, u Horvaćanskoj ulici, ona velika nova zgrada gdje je Baschiera. Praonica ti se zove Lahor.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Puno hvala. Pitao je MM tu neku kemijsku u kvartu, pa su mu rekli da ne peru deke. Mislim da cu u jednu od ove dvije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •