Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 66 od 66

Tema: Zašto stalno traži sisati?!?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Imam slin ali ga nikako nemogu namjestiti. Danas sam ga prvi puta u njemu nosila van i bio je super. Morat ću zamoliti neku dobru rodu da mi pokaže tj. pomogne oko savladavanja gradiva
    Cijelo vrijeme sam bila u strahu da ga nisam dobro stavila pa sam ga još pridržavala a krkljanje koje je proizvodio u snu me dodatno plašilo

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja i dalje napeto pratim ovaj topic.....
    Moja nećakinja i dalje 50% vremena plače, 50% cica, neće u kolica, neće spavati u krevetiću nego isključivo na nekome. Sestra mi je mrtva umorna i upravo sam joj preko telefona čitala dijelove nekih postova da je malo utješim.
    Bebica lijepo napreduje i već je prava buca i to mi seku održava kao i spoznaja da nije jedina.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nije da drugima želim isto ali mi je stvarno lakše kad mi kažu da je i drugima isto. Nekako si mislim kad drugi mogu mogu i ja, a najbitnija mi je sigurnost a ne da me stalno proganja je li sve ok i da li je to tako normalno ilio nešto ne štima. Danas spava kao klada od kupanja u 16h i samo se povremeno budio za ciku. Bojim se što će biti noćas

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Danas spava kao klada od kupanja u 16h i samo se povremeno budio za ciku. Bojim se što će biti noćas
    Ja se sjećam da je moj Hrvoje najbolje noći odspavao ako je rano "čvrsto" zaspao, npr. u 17. Tad sam mogla biti sigurna da ćemo imati relativno mirnu noć.

Pa - želim i vama isto.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A mi smo se nosili cijelu noć, ništa nije pomagalo
    Danas je spavao pola dana i nadam se da će noć biti malo lakša

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Samo da se požalim Ii ova noć nam je bila koma. Zamolila sam MM-a da ga nanaša oko 5h kako bi i ja malo odspavala. Nakon cca 2h kad sam se probudila Filip je i dalje bio kenkav, nije spavao i najgore od svega bijel oko ustiju što znaći da mu je dao adaptivno

Nije mi jasno da mu nemogu dokazati da nije gladan, da je i nakon dohrane isti plačljivac. Sisao je 1h prije nego mu je dao adaptivno, pojeo je 100ml i nakon 1h je opet sisao. Mislim da bi mogao pojesti sve što mu se da.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paula isprintaj mu ovaj topic . On isto mora biti educiran da bi znao i razumio da bebe ne placu iskljucivo samo zato sto su gladne. Nauci ga

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

paula, draga,
    znam kako ti je.
    moj je noc kada je napunio 3 meseca
    proveo u nosanju, nije spavao ni tren :shock:
    jedva sam mogla da verujem,
    uspavao se oko 9, u 10 bio budan,
    zaspao sutradan ujutru u 9.
    a sa njim i ja.
    malo mi je mm pomogao,
    ali samo par sati, jedva sam izdrzala.
    posle je bilo maaalo bolje,
    mada se cesto budio, a sisa je bila jedina
    sa cime se mogao uspavati.
    mislim da je to preterana stimulacija mozga,
    previse stvari mu se desavaju tokom dana,
    njegov nervni sistem jos nije sazreo.
    gledaj da bude vise budan po danu,
    trazi pomoc od koga god imas,
    mamu, sestru, sveki, bilo koga,
    neka ga nosaju, izvedu u kratku setnju,
    makar i na rukama,
    samo se ti malo odmori i naspavaj.
    znam, to je pretesko i sa jos jednim starijim detetom,
    pokusaj, nemoj da ti je glupo traziti pomoc.
    zelim vam da se ubrzo naspavate!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Paula prvotno napisa
    Tinna kako ste rješavali sisanje vani? Mi nemožemo u šetnje jer:
    1. nevoli ležati u kolici,a (spava u fetalnom položaju na rukama ili priljubljen uz svoju mamicu )
    2. svako malo hoće cicati pa mi je nezgodno nasred ulice dati mu što želi (inaće se dere dok ne dobije)
    Neću valjda tako 8 mjeseci :? ?
    ja sam vec toliko otupila na njegoco "cica" da sad vec hodam po cesti, drzim ga na rukama ko malog majmuna i dojim, on se pridrzava i rukama i nogama, ni marama ni nis nama ne treba

sebastian je sad 2 godine i 7 mjeseci

malo mi je nespretno u ducanu kad ga drzim jednom rukom, drugom guram kolica s namirnicama a on sam dize majicu, otkopcava grudnjak i stvar vec funkcionira ko samoposluzivanje

sto duze dojim sve mi je prirodnije i savrseno mi je svejedno da li djojim na cesti, na plazi, u hodu, valjda samopouzdanje raste sa stazem

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Svaka čast no ja se ipak nemogu tako opustiti.

Što se to dogodilo s našim smajlićima? Gdje su nam nestali oni naši cmokići koje smo slali uz dobre vibre?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paula o smajlicima pogledaj ovdje

link

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Tnx

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ak se mogu ovdje ubaciti....da ne otvaram novi topic

Moja Ella je rođena sa 2500g,na otpustu 2360g.Na vaganju sa 24 dana je imala 3150g (sa pokakanom pelenom).Stolice ima 3x dnevno,normalne boje.Jede dosta hlapljivo,u jednom podoju ju nekoliko puta dižem da se podrigne.Nema grčeva,ne plače puno,al kad drekne- čuje se do prizemlja..Dojim ju po zahtjevu,a to je u zadnje vrijeme sa razmakom od sat - dva,ponekad i manje od sata.Na cici provede aktivno sisajući cca15-20 min.Ono što mene muči je patronažna koja je rekla da mora biti razmak sat vremena od zadnjeg podoja kako bi mogla probaviti svo to mlijeko. :? U zadnje vrijeme dosta bljucka,baš kao da se prenajede.
    Imam osjećaj da bi mogla jesti stalno.Npr. noćas je jela 20 min u 3h,a nakon 15 min je tražila opet i cicianje opet 20 min.Dojim preko šeširića (zbog ravnih bradavica) i vidim da je šeširić pun mlijeka svaki put kd ga ispusti iz usta.E sad,dal zaista moram čekati minimalno tih sat vremena od zadnjeg podoja il kaj? Stvarno sam zbunjena :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frka samo nastavi ovako kako radis - bebica izvrsno napreduje a to je najbitnije

Zaista neznam zasto beba ne bi smjela jesti unutar sat vremena od jela? Pa sto i ako se prejede - barem je to jednostavno rijeseno kod bebica - bljucnu visak van i mir.

Sto ako se dijete zeli maziti i smirivati na dojci a upravo je sisalo? Znaci ni onda je nebi trebala pustiti? Zaista mislim da je to nepotreban stres i za tebe i bebu.

Samo ti nastavi ovako kao do sada - daj bebici da sisa kad god ONA trazi a ne kad patronazna misli da bi trebala sisati.

Sve dobro radis

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala anchie76! znači,ovo kaj je rekla patronažna mogu ubaciti pod " bisere patronažnih"

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj frka20 prvotno napisa
    znači,ovo kaj je rekla patronažna mogu ubaciti pod " bisere patronažnih"
    Otprilike tako nekako

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke