Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Od 7 koraka do potpune slobode

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Od 7 koraka do potpune slobode

Imamo skoro 11 mjeseci.Jučer sam nabrojala osam samostalnih koraka,danas i deset,ali onda tras,bilo na guzu,a naprijed ja spriječim jer idem svuda s njim.
    E sad,kažu tj negdje sam čitala da je sedam koraka kriterij za prohodavanje,a meni se to ipak čini još daleko,s obzirom da nakon tri,pet,deset redovito padne tj ja spriječim pad.
    Pitam iskusne mame da li su one imale takvu situaciju što se tiče hoda i koliko dugo to zna trajati. Znam da pravila nema. Čisto vaša iskustva. Svuda bi išao,preznojim se milijun puta tijekom dana,a o kičmi da ne govorim.
    Sam se ustane i krene,nema hodanja za ručice,ali unatoč tim polupadovima upak je uporan i ne odustaje.Uz namještaj ide kratko,nije mu interesantan.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Zašto sprečavaš pad? Makneš sve opasno, i nek pada. Mora naučiti i pasti i dići se sam. I to je dio prohodavanja.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo u istoj situaciji, danas je napravila 7-8 samostalnih koraka, ali ne usudi se baš previše sama, radije dopuže do mene, ustane se, ulovi me za ruku i ajde mama trči sa mnom. Pustim ju kada hoće sama, pa padne na guzu ili naprijed na rukice i ja se sva preznojavam, ali pokušavam ne uletati stalno jer neće onda nikada sama. Treba steći hrabrsosti i pouzdanja u svoje nogice.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Iskreno,bojim se tih padova pa sam zato takva.Znam da ne mogu zauvijek spriječavati padove,ali jače je od mene.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I moj se usudi,traži da ga pustim,miče moje ruke od sebe,hrabar je,ali zna da je mama uvijek tu i zaleti se pa trčim za njim i spriječavam padove u zadnji čas.Više bih voljela da se drži namještaja.Možda bi tako i bilo da jednom pošteno padne,ali nemam srca pustiti ga.Danas je bilo i dvanaest koraka samih,ali ne bih rekla da je prohodao.

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

irvinu je od prvog samostalnog ustajanja i 8 uzastopnih koraka trebalo gotovo mjesec dana da stvarno prohoda

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kod nas je išlo jako brzo. malo prije prvog rođendana je napravio 10-ak prvih koraka i za 15 dana je trčao kao da oduvijek hoda.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod nas od prva 2-3 samostalna puštanja 2 tj. do ful hodanja (20 i više koraka samostalnih), a od 7-8 samostalnih koraka, otprilike tjedan dana do ful hodanja.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moja mala je od prvih par koraka do samostalnog hodanja trebala kojih 10 dana, sama je hodala bez problema sa 11 mjeseci. Nismo je nikad hvatali, padala je i dizala se sama, jedino ako smo vidjeli da ide prema rubu stola, ali do sada nije bilo nekih vecih ozljeda. Pusti je da padne, nauciti ce kako pravilno pasti... Svi su mi govorili, joj izgubit ces kicmu kada mala prohoda, kicmu sam izgubila jedino od uspavljivanja na rukama
    Ne drzat za ruke i pusti je da padne, sama ce skuziti kako...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •