Citiraj zrinka prvotno napisa
a od neki dan joj je nova fora, kad ju nosim, skida mi naocale
Joooooj, ovo je Kaleb prije neka 2 tjedna počeo raditi mojoj mami, tako ih fino, elegantno uzme, s dvije ruke. :D Ima jako finu motoriku ruku, kad prima predmete i općenito koordinacija ruku.

Neko vrijeme (prije cca. 2,5 mjeseca) sam bila dosta zabrinuta zbog njegove motorike, posebice izvijanja, a sad se to jako promijenilo - no još uvijek ima stvari koje me malo brinu, npr. to preferiranje desne ruke na trbuhu, pa npr. zna spavati na trbuhu da su mu ruke uz tijelo, ne gore kod glave, zatim na boku (iako sve rjeđe) zna držati ruku prema iza (dakle, ne ispred tijela kao što bi trebalo).

I još nešto, ne znam je li vezano uz motoriku - možda uz neuromotoriku - kad je umoran, zna mu titrati noga ili ruka, znam da mi je netko na nekom topicu rekao da je to normalno (do 6. mjeseca, čini mi se), primjećujete li to kod svoje djece?

Naravno, sve što mi je iole sumnjivo pitat ću za dva tjedna na Goljaku, ali baš mi je zanimljivo čitati što nam dječica mogu, koje su im jače i slabije strane...

apricot, kad je na leđima koristi ruke 50-50%. U biti, najčešće prima predmete s dvije ruke. Zato me i čudi što na trbuhu lijevu ne koristi uopće.