Ajme, koja telepatija :shock: , već par dana razmišljam o tome da otvorim topic o motorici!

Kod nas je ovako (s točno četiri mjeseca): ne primjećujem preferiranje neke strane, okreće se na obje, a to uglavnom ovisi o tome s koje strane sam ja ili nešto što joj je u tom trenu zanimljivo. Stalno se okreće na bok, s nenavršena tri mjeseca se prvi put okrenula s leđa na trbuh i to čini sve češće (došli smo na nekoliko puta dnevno), no još nije skužila što treba napraviti s ručicom koja joj ostane ispod tijela, pa ju to jako ljuti. Mislim, pokazala sam joj, ali ona to očigledno ili zaboravi ili još ne zna ponoviti.

Već dosta dugo (tri-četiri tjedna) hvata igračke i stavlja ih u usta te ih s puno strasti glođe. Budući da joj je seka dobila prve zubiće s četiri i pol mjeseca, pretpostavljam da se i kod Flore radi o tome (plus potoci sline).

Kad ju nosimo na rukama već jako dugo drži glavicu uspravnom. Počela je toliko rano da me bilo strah.

Ima i omiljeni položaj - mm i ja sjednemo u neki polusjedeće-poluležeći položaj i stavimo nju na sebe, njezina leđa na naš trbuh. Tada se hvata za trbuh i pokušava se dići u sjedeći položaj. To isto radi u kinderbetu, držeći se za prečke. Još, naravno, nije uspjela sjesti, što mi je drago, jer mislim da je puno prerano.

Ono što me brine je da ona uopće ne voli biti na trbuhu. Kad ju okrenemo na trbuh diže glavu, ali se ne diže na ruke i glasno protestira. Pedijatar je na posljednjem pregledu (s tri mjeseca i tjedan dana) rekao da je jako zadovoljan i da je sve mrvicu ispred svoje dobi, osim tog dizanja na ruke, koje je tada bilo točno "prema tablicama" (a ja iz dna duše mrzim te tablice i ukalupljivanje djece u njih).

Budući da nam je idući pregled tek za nekih mjesec dana pitam se nije li u međuvremenu već trebala savladati dizanje na ručice iz položaja na trbuhu?

Možda ja samo paničarim jer je Fiona to sve savladavala izuzetno brzo i bez ikakvih problema, pa radim problem tamo gdje ga nema - ne znam. Kako je to kod vas?