Luna Rocco sjećaš se da me jako brinulo što je Tinu glavica nagnuta na jednu stranu i što je više okreće prema toj strani i da se počeo izvijati u luku. Sve se popravilo i sad je sve puno puno bolje. Uzv glave je pokazao da nema krvarenja, a zadnji pregled kod pedijatra da treba malo vježbati naginjanje glave na drugu stranu.
Danas ti to izgleda ovako. Još se uvijek okreće s leđa na trbuh samo na lijevu stranu, a na drugu se od nedavno počeo okretati na bok( tako bi to trebalo ići postepeno prvo bok onda leđa.)Kad mu pomognem okretanje u suprotnu stranu rukica mu uvijek ostane ispod i jopš ju ne može sam izvući( druga strana ide bez frke). Glavica je još malo nagnuta i tu stranu još uvijek preferira. Počeo je uzimati igračke dok je na leđima prvo desnom rukom i meni se činilo da ju preferira, ali od nedavno ih drži s obje ruke ili prebaci iz jedne u drugu( samo s lijevom ih ne uzima jer se odmah okrene na trbuh). Kad je na trbuhu drži ih s obje ruke ili ih pokušava dotaknuti ako su ispred njega. Međutim strana koja mu je mrskija za okretanje to je još uvijek i radije će gledati u drugu iako mu sve igračke stavim na drugu.
Mi smo ga već od 3 tjedna starosti stavljali spavati na trbuh(jer je imao puna crijeva zraka pa mu je pasalo) pa je naučio biti tako i vrlo je rano počeo dizati glavu. Oslanjao se na oba lakta jednako, a sad diže glavu još više i jedna mu je ruka uvijek niže skoro oslonjena na lakat. JA mislim da je to zato jer još nije izvježbao dovoljno taj položaj i sigurno ima veze s njegovim nagnutim držanjem glavice koje je vidljivo i kad je na trbuhu. A jesam se raspisala. Ne zamjeri i mene puno toga muči.
Mislim da se ne trebaš previše brinuti jer bucmastija su djeca uvijek puno tromija. Tin je jako aktivan odkad se rodio. Bio je vitak i mršav 3560 g i 54 cm i to je sigurno utjecalo na njegov motorički razvoj. Sad kad ima 6500 i 65 ne izgleda nimalo bucmasto osim podbratka jer su na njemu sami mišići. Nema ti kod njega da je miran,(a zato i ne može zaspati) jer se stalno bacaka s rukama i nogama