a moja helena nikako neće ležati na leđima već se 5 sekundi nakon što ju se položi okreće na trbuh i tako se igra. zna na trbuhu biti i po 20-tak minuta pa me zanima može li i tog ležanja na trbuhu biti previše??

kod okretanja uvijek to radi na lijevu stranu pa ću, koliko vidim iz vaših postova, morat počet forsirat desnu. inače, dok je na trbuhu, grabi igračke podjednako i lijevom i desnom, premiješta ih iz ruke u ruku, stavlja u usta, okreće se oko svoje osi da dosegne igračku koja joj je izvan dometa. često se diže se na ruke u trbušnom položaju toliko da cijeli trup odvoji od poda skroz do pupka. pokušava i nogicama i guzom se dići ali tad se facom zapikne u pod kao neka glistica... često prakticira i položaj "padobranca" kako ja to zovem: digne i ruke i noge od podloge i balansira samo na trupu po nekoliko sekundi (ovo radi jako često).

prije par dana skužila je i okretanje s trbuha na leđa, no to joj još uvijek malo nespretno ide jer se propne na rukice i onda se tako podignuta okrene udesno i strovali na leđa. kod tog okretanja redovito bubne glavom o dekicu/tepih/krevet. pokušala sam ju okretat bez da lupne glavom ali ona je ustrajna pri svom stilu.

voli ležati na nama baš onako kako je Sanja opisala ali to baš više ne radimo jer u tom položaju se diže u sjedeći položaj tako da se prima za naše ruke, koliko god mi polegnuti bili.

dok je na leđima, npr na prematalici, predmete prima s obje ruke i jako ih često premiješta iz rukice u ruku dok se s njima igra.

nogice baš još ne kuži, prima ih jedino kad joj ih mi prinosimo bliže licu.