India, budući da je tvoja Helena već velika beba (još malo pa će punih šest mjeseci), probaj sljedeću igru: kad ju premataš, daj joj jednu igračku u ruku. Kad navlačiš rukav ruke u kojoj je igračka, prebaci joj igračku u drugu ruku, ali izvedi to tako da ne vadiš igračku iz njezine ruke, nego privedi ruku s igračkom praznoj ruci, daj njoj da prebaci u praznu ruku i navuci joj rukav na ruku u kojoj je do malo prije bila igračka, a zatim sve to ponovi s drugom rukom. Bitno je i da joj cijelo vrijeme pričaš što radiš "sad prebacujemo igračku u drugu ruku da bi ovu mogli obući, bla bla". To je odlična vježba motorike, savjetovao mi ju je jedan pedijatar, a kasnije sam ju pronašla i u nekim knjigama (Jovančević? Ne sjećam se više točno.). Uglavnom, radila sam to s Fionom, ona je znala vrištati od smijeha i veselja.

Grendi, nemoj zezati da taj palac može imati veze s govorom! :shock: Ajme, tko će dočekati pregled! Na sreću, Flora sve rjeđe drži šakicu u tom položaju, od jučer sam počela točno obraćati pažnju.