-
Nešto mi nije jasno kod toga izvijanja. K. se nekada zna izvijati kada leži na leđima i to onako u stranu i to obično na lijevu. Prije je to radio češće, a sada sve manje. Kako sam puno čitala o tome na forumu da to nije dobro sa 3 mj. smo išli na kontrolu kod dr. Sabola (ne isključivo zbog toga već prvenstveno na UZV kukova) i on mi je rekao da je to uobičajeni obrazac ponašanja za bebu u toj dobi i da nije ništa zabrinjavajuće kao ni to da preferira lijevu stranu. Ja sad više ne kužim, kaj postoji više načina izvijanja ili ???
Inače što se tiče njegove motorike jako sam zadovoljna s njim. Na bok se okreće stalno i to na obadvije strane. Okretanje sa leđa na trbuh mu isto uspjeva, ali mi se više čini da je to slučajno, a isto tako nekoliko se je puta okrenuo i sa trbuha na leđa. Na trbuhu ne voli biti baš predugo, ali ja ga zato stavljam češće. Glavicu drži super i to već dosta dugo. Još ne hvata predmete u tom položaju. Jednom je pokušao, ali mu nije uspijelo pa je valjda odustao. Kada tako leži oslonjen je na podlaktice. Više voli biti na leđima, onda hvata igračke i to najčešće sa obje ruke i stavlja ih u usta. Ponekad zna prebaciti igračku iz jedne ruke u drugu. Baby gim obožava i jako se lijepo igra i hvata ga sa obje rukice. Kada mi leži u krilu stalno se pokušava podići u sjedeći položaj. On ustvari nikad nema mira, stalno mu rade ruke i noge. Imam osjećaj da bi najrađe ustao i potrčao. Ali kad bolje razmislim kada leži na leđima ili kada spava u kolicima glavicu češće okreće u lijevu stranu. Kaj bi trebali ići kod doktora zbog toga (više mi ništa nije jasno)?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma