Citiraj india prvotno napisa
i mene kao i tiwi zanima smiju li se bebači koji ne sjede nosat prema van onako kao da sjede: guza im je podbočena rukom a drugom rukom ih se pridržava ispod pazuha. leđa pri tome nisu naslonjena na prsa onog koji bebača nosi već je beba nagnuta kao malo prema naprijed. moja helena obožava ovaj položaj i većinu nosačkog vremena (kojeg je jaaaaako puno tijekom dana) provede u ovoj pozi. u obrnutoj pozi (naslonjena trbuhom na prsa onog koji ju nosi) hoće bit samo kad je fjaka.
Zala je nedavno navrsila 3 mjeseca i ovaj polozaj je skuzila od neki dan i od onda se ne skida iz tog polozaja.Obozava gledati prema van, ponekad samo gleda dolej i slini na maminoj ruci, ponekad fest cucla ruku, u tom polozaju joj je milina.naravno da joj ja dopustam i ne vidim razloga zasto ne bi.Moj frend je u toj dobi nosao svoju malu cijelo vrijeme tako, zapravo, mala cak nije bila niti podbocena medu nogama, on ju je samo obujmio oko prsa i nosio na svom boku, a ona je samo visila ko bogec.Milsim izgledala je ko bogec u tom polozaju,ali jedino joj je to odgovaralo.I naravno, danas ima godinu dana i zdrava je i lijepa curica.Osobno ne vidim razloga braniti bebi neki polozaj ako joj to odgovara.Ako ona to moze i ako se osjeca ugodno, sigurno joj nece nastetiti.To je moje misljenje.Evo Zala se polako i pocela dizati u neki polusjedeci polozaj, naravno ako se osloni i drzi mene za ruke.Mama mi je siznula kada je vidjela kako se dize i kaze da joj to ne bi smjela dozvoliti jer da je premala.A kako da joj zabranim?!Pa ako ona na taj nacin vjezba i postize ono sto zeli, zasto joj braniti?!