-
Leonisa, ja ti na žalost nemam pojma o kakvom se križanju nogu radi, pa ti ne mogu pomoći, no jesi li pitala pedijatricu?
Kod nas je zadnjih dana veselo, stalno se događa nešto novo.
Malena se suvereno okreće s leđa na trbuh i natrag, s tim da voli provoditi vrijeme na trbuhu oslonjena na jednu ruku, dok drugom hvata igračke. Budući da još nije izvježbala hvat, ponekad joj se dogodi da ne uspije uloviti željenu stvar (pogotovo ako se radi o nekoj Fioninoj sitnijoj igrački koju joj je objektivno teže uloviti) i tada se jako naljuti.
Nožice već neko vrijeme diže i proučava, ali još nisu našle put do usta.
Ima nekoliko omiljenih vježbica: leži na leđima, stopala stavi na pod i primakne ih guzi te diže guzu u zrak, pa tako ide više puta gore-dolje ili ju jednostavno neko vrijeme drži gore - baš kao da vježba aerobic.
Druga stvar koju voli je iz položaja na trbuhu dizanje na ruke koje ispruži u laktu i digne se dosta visoko. Ponekad taj pokret prati dizanjem na koljena, što izgleda sasvim solidno, kao poza iz koje kreće puzanje, ponekad ne digne koljena od poda, a ponekad digne nožice i guzu, ali ne i ruke, pa izgleda kao da želi zabiti glavicu u pod.
Mijenjanje pelena i presvlačenje nam traje sto godina, jer se malena okreće na sve strane i želi dohvatiti sve što vidi, bilo to u njezinom dohvatu ili ne (to još, naravno, ne zna ocijeniti).
I, konačno, prije par dana je počela izvoditi totalne vratolomije prilikom dojenja. Stavila sam ju na krevet na bok i krenula leći također na bok, okrenuta prema njoj, skinutog grudnjaka, da bi se ona, mrvicu prije nego što sam legla na krvet, u djeliću sekunde digla na lakat za nekih pet centimetara, koliko me tada dijelilo od kreveta, i u zraku se spojila na cicu. Takve stvari nisam očekivala još neko vrijeme.
Uglavnom, kad god napravi nešto novo ili utvrdi radnju koju već zna, nagradimo je glasnim odobravanjem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma