Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Cesnjak

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2011
    Postovi
    466

    Početno Cesnjak

    Kako cuvati cesnjak u stanu s centralnim grijanjem,a bez smocnice i balkona?
    Nabavila sam kilu iz Dalmacije i kilu iz Bosne,a cuvam ih u platnenim vrecicama u kutku kuhinje. Forsam ga u gotovo sva jela za imunitet i dr. i ljeti,a osobito zimi.Nazalost,vec sam naisla na neke glavice koje su pocele klijati... sto sad?
    Imate li iskustva i prijedloge?
    Neke preradevine?
    Sad na sve strane ima domaceg cesnjaka,a vrlo brzo ce u ponudi biti samo kineski..

  2. #2
    suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    1,089

    Početno

    biti će čini mi se domaćeg češnjaka ove godine dovoljno, samo kod nas su ga ove, tj. prošle godine u jesen sadile bar četiri gospodarstva i svi imaju oko 200 kg u podrumima
    a kako ga sačuvati u stanu zaista ne znam, mislim da je ovako najbolje kako ga čuvaš trenutno-ili ako je spleten u vijenac objesiti negdje u kuhinji.

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2011
    Postovi
    466

    Početno

    Da li bi dio mogla konzervirati u staklenku s maslinovim uljem?

    Veseli me najavljeno obilje domaceg cesnjaka kroz zimu!

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    dovoljno blizu
    Postovi
    162

    Početno

    Ja ga čuvam u papirnatoj vrećici u hladnjaku, dolje u ladici za povrće. Mora se paziti da nema ničega vlažnoga s njim u istoj ladici, pa tako tu držim luk i đumbir i eventualno mrkvu i par krumpira i batat, sve u zasebnim papirnatim vrećicama (mrkva i u plastičnoj). Drži se dosta dobro, bolje nego na sobnoj temp., iako i u hladnjaku nakon nekog vremena počne klijati.

  5. #5
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,500

    Početno

    Ja ga čuvam u papirnatoj vrećici u hladnjaku, dolje u ladici za povrće.
    i ja ovako
    nekad u plasticnoj vrecici, nekad u skarniclu

  6. #6
    cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Vojvodina
    Postovi
    430

    Početno

    Citiraj klu. prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ga čuvam u papirnatoj vrećici u hladnjaku, dolje u ladici za povrće.
    Isto tako.

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2011
    Postovi
    466

    Početno

    Procitala sam da krumpir ispusta vlagu i neke toksine zbog cega ne smije biti blizu cesnjaku..

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    dovoljno blizu
    Postovi
    162

    Početno

    Da, zato izbjegavam tu kombinaciju, ili krumpir stavim u plastičnu vrećicu.
    Ali, češnjak obavezno samo u papiru, jer u plastici počne truliti, ili klijati.
    Posljednje uređivanje od klu. : 23.10.2013. at 08:40

  9. #9
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj Sony prvotno napisa Vidi poruku
    Da li bi dio mogla konzervirati u staklenku s maslinovim uljem?

    Veseli me najavljeno obilje domaceg cesnjaka kroz zimu!
    S tim treba biti jako oprezan, postoji opasnost od pojave botulizma. http://en.wikipedia.org/wiki/Garlic

  10. #10

    Datum pristupanja
    May 2011
    Postovi
    466

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    S tim treba biti jako oprezan, postoji opasnost od pojave botulizma. http://en.wikipedia.org/wiki/Garlic
    Hvala ti na ovom linku.
    Nisam imala adekvatnu staklenku,ali vec sam htjela glavicu, dvije tako sacuvati..ostajem pri svjeze gnjecenom i na listice narezanom cesnjaku.

  11. #11
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    u hladnjaku.

  12. #12
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Ja znam raditi pesta s češnjakom i maslinovim uljem, držim u ftizideru, za sad je sve bilo ok.
    Radi se o tome da su visoke temperature problematicne.

  13. #13
    Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,351

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja znam raditi pesta s češnjakom i maslinovim uljem, držim u ftizideru, za sad je sve bilo ok.
    Radi se o tome da su visoke temperature problematicne.
    Ovo sam imala u planu. Steriliziras li staklenku ili samo stavis sve unutra pa u hladnjak? Imas li neki tip&trick?

  14. #14

    Datum pristupanja
    Aug 2015
    Postovi
    9

    Početno

    Češčnjak je odčična namirnica, posebno dobra za podizanje imuniteta. Kod mene je jedini problem što mi uvijek naškodi u prehrani, osim ako je skuhan...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •