Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: galerija u stanu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno galerija u stanu

ima li netko (naknadno) napravljenu galeriju u stanu?
    zanima me iskustva - gradnja, ograda (zaštita od padova?), stepenice, potpuno zatvorena ili otvorena ...

(napravila bih spavaću sobu ispod krova u zgradi - treba li strop biti visok tako da možeš se ispraviti tj. najmanje 200cm - mm ima 190cm - ili može biti niži ...)

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima, je moj brat.naknadno napravljenu. ne znam za materijale, ali znam da je otvorena. Ipak, bez obzira na otvorenost, očajan je.
    Gore je ili prevruće ili zagušljvo (nema zraka) iako je visoka.
    Uglavnom, bio mu je san imati sobu na galeriji (i nije se mogao naći taj koji bi ga razuvjerio), a sad mu je koma.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi imamo galeriju i prezadovoljni smo. Koristimo ju za spavanje gostiju, spremanje stvari koje ne stanu u stanu i na njoj je radni stol s kompjuterom. Galerija se nalazi iznad kuhinje i blagovaonice, a prema dnevnom boravku ima samo ogradu.
    Mi smo postavili glavne grede još dok je bila skela na zgradi, a pod i stepenice smo napravili naknadno. Napravili smo "samba" stepenice da zauzmu manje mjesta. Pod je od drvenih dasaka, debljine cca 3,5 cm. Konstrukcija ograde je drvena, a kao ispunu planiramo jednog dana kupiti mrežu.
    Visina na najvišem dijelu je cca 180 cm, što je dovoljno da se prođe, a bilo bi bolje da je više. Nama nažalost nije više stalo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"samba" stepenice?

to su one koje "se vrte same oko sebe" tj. spiralne? - moje stručno objašnjenje

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imamo mi, iznad dnevne. Sluzi kao radna soba.
    Cijelu smo je sami napravili, uz pomoc frendova.

Srusili smo plafon, maknuli drvene grede i stavili celicne. Frend je zavario konstrukciju stepenica (isto celicnu) na radnom mjestu, donijeli su je drugi frendovi kamionom - morala je biti u dijelovima jer nismo imali kako na drugi kat kroz prozor. Dijelove je vario u kuci u cjelinu. Dali smo napraviti stepenice od drveta, a ograda nam je, osim celicne konstrukcije, napravljena od celicnih sajli.
    Na podu je brodski pod, deblji. Da smo mogli/imali love, stavili bi tavalone.

Na galeriji imamo jedan krovni prozor - nismo mogli vise zbog konstrukcije krova (nismo imali love dirati je pa smo u skladu s postojecom stavili prozor).
    Stavili smo max izolacije koliko je islo, ali je ipak dosta vruce gore, no da se izdrzati. Nama je ispod dnevni+kuhinja pa je dosta toplo i zagusljivo gore, ako kuham bez upaljene nape i otvorenog prozora (krovnog).

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi imamo- spavaća soba, dobra izolacija i nije prevruće (ljeti) Evo fotke:

http://i8.tinypic.com/2505t02.jpg

http://i7.tinypic.com/2505v2f.jpg

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Mi imamo- spavaća soba, dobra izolacija i nije prevruće (ljeti)
    Gdje ste kupili krevet? Kojih je dimenzija i od koje vrste drva?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    "samba" stepenice?

to su one koje "se vrte same oko sebe" tj. spiralne? - moje stručno objašnjenje
    moje izgledaju ovako:

http://new.photos.yahoo.com/ninaxy1/...06660329#page1

fora je da su gazišta izmaknuta, uvijek moraš krenuti istom nogom. Nadam se da se kuži sa slika.

tinkerbell

Početno

Ajme ovo mi je tako strasno super. Vidjela sam ih u djecjoj igraonici jednom (cak su bile i pomicne) ali ne bi mi palo napamet da ih ljudi imaju i u stanu. Ma bas mi je to dobra ideja, trenutno mi ne treba, ali cu zapamtit..NinaXY, smijem 'sejvat' slikice?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

NinaXY, jako cool 8)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ninaxy, je li se itko od tvojih starijih ukućana (ili male djece) penjao po tim štengama?
    osim što efektno izgledaju, meni su koma :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ove stepenice nisu namjenjene samostalnom penjanju male djece, ali MM i svi ostali koji su se penjali njima nisu imali primjedbi. Malo je neobično penjati se, ali se navikneš. A za normalne stepenice ionako nismo imali mjesta.
    Tinkerbell, samo sejvaj .

tinkerbell

Početno

hvala ninaXY, evo jesam..

U djecjoj igraonici, gdje sam ih prije vidjela, su rukohvati bili postavljeni s obje strane i vjesto su se penjali klinci vec od 5-6 god.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Ove stepenice nisu namjenjene samostalnom penjanju male djece, ali MM i svi ostali koji su se penjali njima nisu imali primjedbi. Malo je neobično penjati se, ali se navikneš. A za normalne stepenice ionako nismo imali mjesta.
    .
    Pa kažem, to su oku efektne dizajnerske štenge (koje je popularizirao LHD studio u onoj nagrađenoj vili, opjevanoj po svim časopisima), ali su zapravo totalno nepraktične za višegodišnji plan.
    Ok, ako hoćeš imati nešto što ti se sviđa sada i planiraš ih mijenjati ili stalno kontrolirati da djeca ne krenu gore...
    Inače... samo za fotke, bojim se.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj ninaXY prvotno napisa
    .
    Pa kažem, to su oku efektne dizajnerske štenge (koje je popularizirao LHD studio u onoj nagrađenoj vili, opjevanoj po svim časopisima), ali su zapravo totalno nepraktične za višegodišnji plan.
    Ok, ako hoćeš imati nešto što ti se sviđa sada i planiraš ih mijenjati ili stalno kontrolirati da djeca ne krenu gore...
    Inače... samo za fotke, bojim se.
    Ovo je sad već OT, ali stan od 50 kvadrata se ionako ne uklapa u moj višegodišnji plan . A dok ne otplatim ovaj kredit, na stepenice ću staviti ogradu dok ne budem sigurna da ih Rio može sam svladati. Da smo stavili npr. kružne stepenice, mislim da one djetetu ne bi bile ništa lakše za savladati. A kao što sam već rekla, za normalne stepenice nismo imali mjesta.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pošteno

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Goga40 prvotno napisa
    Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Mi imamo- spavaća soba, dobra izolacija i nije prevruće (ljeti)
    Gdje ste kupili krevet? Kojih je dimenzija i od koje vrste drva?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •