Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Moji nalazi krvi - nisu baš dobri!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Moji nalazi krvi - nisu baš dobri!

Trebala bih nekog tko mi može bar malo protumačiti moj nalaz. Nalaz sam tek danas podigla i ne mogu doći do doktora do ponedjeljka (ako i onda, ne znam da li je na godišnjem)

Najviše me zabrinjavaju hormoni štitnjače. Napominjem da su mi štitinjaču izvadili prošle godine radi karcinoma i da uzimam Eutyrox 150 i 175 naizmjenično.
    T3 = 1,70 (ref.int. 1,3-3,1) to je OK
    T4 = 186 (ref.int. 58-154) jako visoko
    TSH = 0,006 (ref.int. 0,24-4,2) jako nisko

Hematološki nalazi:
    Leukociti 10,6 (3,4-9,7)- dobro, to još nije jako loše
    Hemoglobin 113 (119-157) - ni to nije jako loše, s tim da mi je željezo 13,7 (8-30)
    Hematokrit 0,345 (0,356-0,470) - nisko, nemam pojma što je to
    RDW 15,3 (9-15) - povišeno, isto ne znam što je to
    Limfociti 3,40 (1,19-3,35) ili 32,6 % (20-46)- malo povišeno
    Monociti 2,50 (0,12-0,84) ili 24,0 % (2-12) - visoko

eritrociti, MCV,MCH,MCHC, Trombociti,MPV, granulociti, Glukoza, Tigliceridi, Kolesterol, Željezo - su u granicama normale.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

T4 ti je nešto viši i tvoj liječnik će ti vjerojatno smanjiti dozu Euthyroxa na 150 ug svakodnevno, TSH i treba biti nizak kod tebe. Rješenje je vrlo jednostavno, ovakva odstupanja se mogu i očekivati, zato se i rade kontrole dok se dozu Euthyroxa uskladi. Sve u svemu možeš slobodno zaboraviti dva dana popiti Euthyrox, a dalje uzimati 150 ug i za oko 2 mjeseca opet prekontrolirati hormone.

Što se tiče krvne slike, malo si anemična, treba naći uzrok, možda ciklusi, vidjet ćeš sa svojim doktorom... Napominjem da te vrijednosti i nisu jako poremećene.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sad sam tek vidjela one monocite, mislim da to treba u prvom redu ponoviti jer je nalaz neuvjerljiv, to može nekad očitati automatski brojač, nekad se takav nalaz može naći u virozi. Ponoviti!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti mami. Pročitala sam tvoj odgovor još u subotu ujutro, ali imam doma jako sporu vezu, pa nisma pisala odgovor. Zvala sam i svog nutricionistu koji mi je rekao isto što i ti u vezi hematoloških nalaza, a dao mi je i savjete kako poboljšati apsobiranje željeza.

Danas zovem svoju endokrinologicu, ako ju uspijem dobiti, a samoinicijativno sm izbacila dozu od 175mg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •