-
Mahune očisti, operi i nareži na komadiće kakve trebaš i stavi ih u kipuću vodu na 4 minute. Ocijedi ih i stavi u drugi lonac s jako hladnom vodom. Kad se ohlade, ocijedi i složi u vrećice i zamrzni.
Crvene paprike, tzv. rog koje su za zimsku salatu isto operi posuši i složi u protvan od pećnice pa stavi ih peći na gornju rešetku na 220 stupnjeva, kad potamne, okreni ih na drugu stranu a i ona potamni. Potom ih izvadi i ostavi neka se ohlade. Nemoj ispečenu kožicu odmah čistiti, već ih samo tako složi u vrećice i zamrzni. Poslije kad ih ideš koristiti i odmrznuti , kožica će puno lakše silaziti s paprika.
Drugo povrće tipa mrkve, celera i korijena peršuna ne blanširam, samo ga očistim i složim u vrećice. List peršuna operem, sitno nasjeckam i stavim u plastičnu posudicu od Rama namaza, pa poslije sa žlicom izvadim koliko mi treba. Grah isto ne blanširam, samo ga očistim i spremim u vrećice. Grašak i špinat kupujem industrijski zamrznut.
Vrganje očistim narežem i prokuham 10 minuta, ohladim i isto u vrećice.
Orahe za kolače, pola ih odmah sameljem i stavim u vrećicu, a pola ih ostavim krupne i stavim u drugu vrećicu i tako zamrznem.
Ako kuhaš domaći paradajz (kao moja sveki), kad se ohladi izlij ga u dvostruku vrećicu i slobodno zamrzni, poslije samo odrežeš koliko ti treba.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma