-
mahune - očistim i blanširam
kelj - očistim i blanširam
karfiol, brokula, prokulica - očistim i blanširam
koraba, celer, peršin - narežem na komadiće kakve kuham u juhi i zamrznem bez blanširanja
mrkva - narežem na kolutiće i blanširam
grašak - očistim, operem i smrznem
paprika - očistim i smrznem (koristim samo da mi poboljša okus kad radim ćufte
)
šampinjoni - očistim, narežem na komadiće ili na ploškice za pizzu i smrznem
obavezno imam "brzinske rezerve":
paket ledo štruklji
smrznute kore za pizzu
ponekad vrećicu pomfrita (rijetko ga jedemo)
polpete od povrća ili neke smrznute palačinke
file oslića
gotova jela (pripremljena od svježeg mesa, pa zamrznuta):
goveđa juha
bolonjez
ćufte
ponekad neki saft
meso:
govedina za juhu
pileća i pureća prsica (ponekad i lungići) narezano na šnicle i komadiće - pripremljeno za upotrebu
domaći špek narezan na kockice
voće (zamrzava kikica
):
jagode, maline, borovnice, šljive - dobro oprano i osušeno, smrzne prvo rastreseno, pa prebaci u vrećicu
mogu se još zamrzavati i knedle sa šljivama / marelicama, domaći njoki...
ja zamrznem i višak kruha, koji koristim za pohanje...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma