Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Kad zaspi nagnuta na naprijed!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Kad zaspi nagnuta na naprijed!

Kao što topik kaže svaki puta kada zaspi glavica joj padne prema naprijed i brada joj se zarije u ključnu kost. Onda joj ja glavu vraćam na nazad, no vidim da i to ne štima jer ima previše prostora između vrata i naslona.Inače autosjedalica je Tobi.Spremamo se skoro na dugi put na more i ne mogu je tako voziti
    Koje je riješenje?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zar nema ona regulaciju naslona, tak da ga možeš postaviti u vodoravniji položaj pa bi joj glavica klonula na stranu, a ne na prsa?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ima nekih 7 položaja ali i u tom najnagnutijem još uvijek sjedi jako uspravno i kad zaspi glava odmah pada dolje!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, miša mu maloga, baš čudno da ni najzadnji položaj nije dobar, nemam ideje kak da pomognem, baš mi je žao

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a onaj jastučić u obliku kifle?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I kod nas je ista stvar, ista sjedalica. Kada nagne glavu nazad, to izgleda prestrašno, djeluje mi kao da je mrtav :shock:
    I ja sam razmišljala da nešto stavim iza glavice, samo kako izvesti to s kiflom? Jedino da je upotrijebim kao jastučić, ali ne bi smijelo ići ispod vrata jer dobivam još goru poziciju.
    Da li je uopće pametno postavljati kakve jastučiće?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razmisljam al bas ne kuzim...

A zarolana pelena, da se stavi?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ribica je mala bucka i nema još onu definiciju vrata, a po ovoj vrućini još nešto oko vrata, pa da grije i radi osip.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mi imamo taj problem u sjedalici Bebe confort (do 36 kg)
    jel zna ko kakvo rješenje??

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo isti u Maxi Cosi (do 36 kg). Gdje se može kupiti kiflu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ima u Magminom centru na Zitnjaku (a vjerojatno onda i u svim TL). Ali mi kiflu ne stavljamo oko vrata vec na glavu pa to izgleda kao da mi mali ima slusalice na glavi, a zapravo je svrha da smanji prostor izmedju naslona i glavice i tako ucvrsti od klimanja. Djeluje!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojima uvijek klimne glava prema naprijed (nismo n ikad imali sjedalice koje se mogu pomaknuti u polozaj "za spavanje") al ih nije nikad ni smetalo. Ja ih cesto promatram kad im se to desi i izgleda da kad im dojadi ili vise nije udoban taj polozaj, glavu dignu i prebace na drugu stranu - dok im opet ne klone.

Moj zakljucak - izgleda gore nego sto je. I ne zamaram se vise time.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali zar nije opasno da se dok su u tom položaju dogodi sudar? Nagli trzaj vrata bi bio neminovan, zar ne?
    Mene je isto frka kad zaspi, pa spiga glavu u stranu... :/

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni se čini da bi zarolana tetra bila ok rješenje.
    pingu, ako ti se i bude znojila, pelena bude upila znoj.
    manje su šanse za osipić tako, nego da joj se znoj slijeva iza vrata u naborčiće.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cekajte, a jel svi govorimo o ovim tzv. trecim autosjedalicama? (15-36 kg)

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ali zar nije opasno da se dok su u tom položaju dogodi sudar? Nagli trzaj vrata bi bio neminovan, zar ne?
    Mene je isto frka kad zaspi, pa spiga glavu u stranu... :/
    Pa trznut ce glava i ovako i onako, i ako je u uspravnom polozaju i ako nije. Jedino nece trznut ako je privezana za sjedalicu al takve sjedalice jos nema (osim eventualno za djecu s posebnim potrebama koja ne mogu uopce drzati glavu uspravnom). Govorim, naravno, o sjedalicama u smjeru voznje.

Veci sigurnosni problem sa spavanjem kod sjedalica okrenutih prema naprijed je kod ovih 15-36 kg gdje su djeca vezana samo pojasom vozila pa se moze lako desit da iskliznu iz pojasa (odnosno pojas preko ramena klizne s ramena) dok spavaju. Na to treba obracat paznju i ispravljat dijete tako da sjedi/spava na nacin koji omogucava da je pojas postavljen na ispravnoj poziciji.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nedostatak ove naše je i što dijete lako otkopča pojas usred vožnje.

Mini me

Početno

Mi imamo Chiccovu 0-13 i Viti glava stalno padne na prsa dok spava. Meni ga je teško gledati dok tako spava ali njega valjda ne smeta jer ne znam kako bi to popravila.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo same putovale u dalmaciju, prebacile smo se iz Chiccove male auto sjedalice u maxi cosi gdje postoji taj problem. ali slažem se josie da su zarolane tetre sa strane ok..putovale 5 sati i sve je prošlo ok.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj DaDo prvotno napisa
    prebacile smo se iz Chiccove male auto sjedalice u maxi cosi gdje postoji taj problem.
    Izgleda da ovisi i o automobilu. Mi imamo Maxi Cosi Priori i u Renaultu 19 se može dići poprilično visoko! Koljena i glava su mu u istoj razini tako da mu glava uopće ne visi. Hm...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, i ja vjerujem da je stvar u sjedalu, jer ukoliko su dosta nagnuta prema dolje kad se montira sjedalica moze biti da i ona malo nagnuta.
    I mi imamo maxi-csi i ne pada mu glava , jer je nase sjedalo "visoko", kad utisnem sjedalicu ona fino sjedne.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša je Maxi Cosi Rodi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj DaDo prvotno napisa
    prebacile smo se iz Chiccove male auto sjedalice u maxi cosi
    Sa 6 mjeseci :?

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo cure da po redu odgovorim, izgleda da je stvarno problem u autu..mi imamo Renault Clio i sjedala dosta vise.. a što se tiče prebacivanja u maxi cosi, pa u chiccovoj nam je bilo tjesno, nije se više mogla normalno micati glava joj je dosegla rub stolice, pa mi se ovo čini sigurnija varijanta, ispravite me ako sam u krivu..(sa 5 mjeseci imala 9120 g i skoro 70 cm)..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nekako ne mogu vjerovati da je beba od 6 mjeseci zrela za autosjedalicu 9-18kg. Osim kilaže beba sa mora i samostalno ustati u stojeći položaj. Sve dok ta dva uvjeta nisu ispunjena, beba se ne bi smjela voziti u smjeru vožnje.
    Za vas je opcija bila da kupite autosjedalicu 0-18kg u kojoj bi bebu još neko vrijeme vozili u smjeru obrnutom smjeru vožnje!

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ali mi imamo sjedalicu od 0-18 kg... i vozimo se u smjeru obrnutom od smjera vožnje..ali kad tako postavim sjedalicu, ona ne stoji ravno, jer su takva sjedala u Cliu, a nije star auto, svega 3 godine...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Oprosti.... ovo mi je prvi glas o Maxi Cosi autosjedalici 0-18kg ili sam krivo skužila da je riječ o Maxi Cosi.
    Sjedalica i ne smije biti ravna. Naslon isto treba biti pod kutem od 45 stupnjva. Slobodno podmetni srolani ručnik ili dekicu da to postigneš!

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ajme sramote..naša sjedalica je bebe comfort, iako bih ruku u vatru dala da je maxi cosi..janoccka hvala na brizi...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Važno da je bebica na sigurnom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pingu, jeste našli kakvo riješenje?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke