-
pokakane pelene, kada se zabrinuti
beba ima 3 tjedna, do sad je uvijek bilo 3 ili više pokakanih pelena, ali u zadnja 24 sata samo jedna. ima puno mokrih, jede normalno kao i do sad, čak mi se čini i više. je li normalno da se dogodi koji dan bez tri pokakane pelene i kada se trebam zabrinuti? (molim brze odgovore jer sam već zabrinuta)
-
To je sasvim normalno, meni je jedan od blizanaca imao stolicu svaki drugi dan u jednom periodu i sve je bilo ok. Važno je da su pelene mokre.
-
Sa 3 tjedna bi trebao imati skok u razvoju.
Inace, do 6 tjedana bi morao imati barem 6 popiskenih i barem 3 pokakane pelene. Je li sveukupno OK, kako se ponasa?
-
Osoblje foruma
Zeko, ako je sve ostalo u redu (puno mokrih pelena, vlažne oči, lijepa koža, ako je beba živahna...), ne trebaš puno brinuti.
Idealno bi bilo imati 2-3 pokakane pelene, ali kod dojene djece ni višednevni izostanak stolice nije razlog za brigu ako je sve ostalo u redu.
Pogledaj po ovom podforumu - ima gomila topica o malim nekakačima. Naći ćeš savjete kako se stolica može "isprovocirati", a sigurno će te utješiti činjenica da je to prilično česta situacija.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=16969
Na tom topicu ima i savjeta o tvojoj prehrani, masažama, vježbicama...
Koliko podoja imate tijekom 24 sata?
Dojite li noću?
Koliko često mijenjaš dojku?
-
Marin je prvih mjeseci kakio svaki 5. pa svaki 3. dan. Kod dojene djece (ako je sve ostalo u redu) normalno je i svaki 10. dan, ali i po 10 puta dnevno.
-
hvala na odgovorima. beba je super zadovoljna, super spava, koža normalna, oči vlažne. dojimo i noću, ali s jednim razmakom od 4-5 sati.bitno mi je da znam da i kod beba manjih pd 6 tjedana može biti manje pd 3 pokakane pelene. inače, mokre su teške kao kod velikog djeteta
-
Meni se često desi da Andrija ima samo jednu pokakanu pelenu, ali onda se jadničak toliko ukaka da ima dosta za 3 poštene pelene
Ostalo je u savršenom redu, super napreduje i izgleda zadovoljno, pa je to valjda ok...
-
da li skok u razvoju može utjecati na smanjeni broj pokakanih pelena?
-
Osoblje foruma
pa može, ali u smislu da tih nekoliko dana mlijeka i realno ima manje no što je bebi u tom trenutku potrebni. zato su stalno na cici kako bi stimulirali povećanu proizvodnju.
kako stojite s mokrima? još uvijek su onako jako pune?
-
u subotu je kakala jednom, ali jako puno, od onda ništa. zapravo, jučer je na peleni bilo malo stolice, ali teško da bi se to moglo računati kao pokakana pelena (koliko mora biti pokakana da bi se brojila?). piški redovno i pelene su teške, znači puno. čak zapravo ni ne primjećujem skok u razvoju. povremeno je na cici dugo, ali uglavnom svaka 2-3 sata i noću ima jedan period od 4 sata, ali nakon što je dugo na cici. inače podoji traju 5-10 minuta, ali efikasnih, uglavnom guta čitavo vrijeme i tako je od početka. ništa nam se ekstra nije promijenilo u navikama, samo ne kaka
-
Osoblje foruma
pokakana pelena je cca 2,5cm u promjeru.
čini se da je njezin metabolizam takav, malo ne kaka pa se onda "istovari".
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma