Lijepo molim savjet. Ja sam od prekjučer ujutro na klavocinu (2x dnevno 625 mg) zbog neke zubne upale (natekla mi je čeljust da sam izgledala ko goblin). Zubarica mi je prvo otvorila zub u nadi da će oteklina splasnut sama od sebe, ali bez uspjeha tak da sam ipak dobila antibiotik. Za klavocin mi je rekla apotekarica da se daje dojiljama jer se tek neznatno izlučuje u majčino mlijeko i ja sam normalno nastavila dojiti Matiju. No, danas ujutro mi se iz čista mira ispovraćao po krevetu nakon vrlo loše odspavane noći - vrtio se tak da ni ja kraj njega nisam mogla spavati. Slabo je doručkovao i opet sam ga podojila te smo nakon otprilike sat krenuli baki. U autu mi se dva puta obilno ispovraćao. Onak gadno u luku, imala sam osjećaj da iz njega curi samo moje mlijeko (istinaBog skoro ništa drugo nije ni imao u želucu). Nikakvih drugih simptoma nije bilo. Nešto je cendraviji i mirniji nego obično, ali to se da pripisati ovoj užasnoj sparini. Popodne sam mu izmjerila 37,8 u guzi, ali čini mi se da ni tog više nema. Kak je popustila sparina i mali je živnuo i sad opet sliči sebi. Inače je relativno dobro ručao i kasnije pojeo bananu i pol. I jako je puno pio. Poslije ručka sam mu dala vode i malu količinu je opet povratio.
To je situacija. Moje pitanje je može li dojeno dijete povraćati ako je mama na klavocinu? Ako je, zašto nije počeo povraćati odmah nego tek nakon četvrte doze (od 14)? Da li da obustavimo dojenje dok ne završim terapiju? Od ujutro ga nisam dojila iako je tražio, užasno mi je krivo zbog toga.Je li moguće da dijete povraća zbog nicanja zubića? Baš smo u toj fazi. Help!