Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Klavocin, cika i povraćanje

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Klavocin, cika i povraćanje

Lijepo molim savjet. Ja sam od prekjučer ujutro na klavocinu (2x dnevno 625 mg) zbog neke zubne upale (natekla mi je čeljust da sam izgledala ko goblin). Zubarica mi je prvo otvorila zub u nadi da će oteklina splasnut sama od sebe, ali bez uspjeha tak da sam ipak dobila antibiotik. Za klavocin mi je rekla apotekarica da se daje dojiljama jer se tek neznatno izlučuje u majčino mlijeko i ja sam normalno nastavila dojiti Matiju. No, danas ujutro mi se iz čista mira ispovraćao po krevetu nakon vrlo loše odspavane noći - vrtio se tak da ni ja kraj njega nisam mogla spavati. Slabo je doručkovao i opet sam ga podojila te smo nakon otprilike sat krenuli baki. U autu mi se dva puta obilno ispovraćao. Onak gadno u luku, imala sam osjećaj da iz njega curi samo moje mlijeko (istinaBog skoro ništa drugo nije ni imao u želucu). Nikakvih drugih simptoma nije bilo. Nešto je cendraviji i mirniji nego obično, ali to se da pripisati ovoj užasnoj sparini. Popodne sam mu izmjerila 37,8 u guzi, ali čini mi se da ni tog više nema. Kak je popustila sparina i mali je živnuo i sad opet sliči sebi. Inače je relativno dobro ručao i kasnije pojeo bananu i pol. I jako je puno pio. Poslije ručka sam mu dala vode i malu količinu je opet povratio.

To je situacija. Moje pitanje je može li dojeno dijete povraćati ako je mama na klavocinu? Ako je, zašto nije počeo povraćati odmah nego tek nakon četvrte doze (od 14)? Da li da obustavimo dojenje dok ne završim terapiju? Od ujutro ga nisam dojila iako je tražio, užasno mi je krivo zbog toga. Je li moguće da dijete povraća zbog nicanja zubića? Baš smo u toj fazi. Help!

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja bih se odmah posavjetovala s pedijatrom - moze biti reakcija na clavocin. Mozda ti je dijete reagiralo tek nakon 4. podoja zato jer ti se kolicina polako povecava u mljeku, i tek nakon 4. doze ti je kolicina postala primjetljiva u mljeku. Kod terapije s lijekovima se postize neka maks koncentracija u krvi nakon odredjenog vremena, onda koncentracija polako opada (dok se ne uzima sljedeca doza, pa opet raste itd.)- pa vjerojatno tako i u mljeku. Koncentracija u mljeku moze biti najveca vec pola sata nakon uzimanja lijeka (nekad treba duze, ovisi o lijeku), a najmanja je neposredno prije uzimanja sljedece doze. Tak da ako moras dojiti, najbolje je dojiti prije uzimanja sljedece tablete, no ako je alergijska reakcija na lijeka u pitanju, onda nemoj uopce dojiti dok ti se tijelo ne cisti kompletno od lijeka (mislim da je to 4 (??) dana nakon zadnje doze). Ipak nisam ni doktor ni farmaceut, tak da ovaj moj savjet uzimaj s rezervom i zovi doktora! Buduci da je vikend, najbolje je zvati Klaicevu i opisati o cemu se radi, to sam ja radila hrpu puta i svaki put sam dobila savjet.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

U međuvremenu je mali ipak lagano zakurio. Inače se normalno ponaša, čak i sad relativno mirno spava. Na sto sam muka...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Goga, sto ne nazoves dezurnu pedijatriju i pitas ih za savjet, nemoj se muciti tako. Inace, kad dijete povraca, onda ne smije puno piti odjednom vec male kolicine a cesto, doslovno par zlicica svako malo. AKo pije puno nakon povracanja onda ce opet doci do nagona za povracanje sto vidim da se desilo tvom Matiji. Mozda da mu kupis Orsi napitak od (kršitelj koda)a koja se daje pri povracanju? Za rehidraciju mozes dati i caj od sipka sa zrnom soli na vrh noza. Nije bitno da dijete jede dok povraca ali bitno je da pije da ne bi dehidrirao. Ja bih ipak da ti nazoves dezurnog i da pitas za savjet.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da ti temperatura i povračanje nemaju veze s Klavocinom, ali isto nazovi pedijatriju i pitaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Goga, javi se kako je kikic.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Eto mene opet. Matija je sinoć u guzi imao 38,2. Nakon ručka nije više povraćao, kasnije je sasvim solidno jeo i ponašao se normalno. Cijelo jutro mu digitalcem mjerim 37,5 u uhu. Cicao je po noći bez povraćanja pa sam nastavila s cicom po starom. Izgleda sve ok osim te male temperature. Ali danas JA povraćam. Bit će neka želučana viroza... Idem, frka je...

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja je cura alergična na klavocin. Dobivala ga je kad je bila 14 mjeseci. Tek treći dan terapije se pokazalo da je alergična.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj babyiris prvotno napisa
    Moja je cura alergična na klavocin. Dobivala ga je kad je bila 14 mjeseci. Tek treći dan terapije se pokazalo da je alergična.
    alergija se ipak nebi manifestirala povraćanjem i lagano povišenom temperaturom

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa
    Citiraj babyiris prvotno napisa
    alergija se ipak nebi manifestirala povraćanjem i lagano povišenom temperaturom
    Nisam to htjela reći. Samo da je nekad potrebna veća koncentracija da bi tijelo reagiralo. To nikako ne mora značiti alergiju jer su simptomi drugačiji već možda osjetljivost na promjenu u sastavu mlijeka tj. na lijek u njemu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nije preosjetljivost na Klavocin. Definitivno. Matija je danas po starom iako je jučer i noćas normalno cicao. Nema više ni temperaturicu. Želučana viroza. Kak je meni jučer bilo jako zlo došla mi je sveki jutros na ispomoć i rekla da su i ona i deda u srijedu imali mučninu. Noć prije bilo je jako zlo njihovom nećaku s kojim su bili na moru (vratili su se u srijedu popodne). A mi smo cijeli četvrtak i petak proboravili kod njih jer sam Mihu vodila na operaciju treće mandule. Očito smo se napelcali. Jučer je pozlilo i šogiju koji je bio kod njih u srijedu navečer. Sad očekujem još da MM i Miha odrade svoje. Nadam se da bu Miha pošteđen, ne znam kak bi s tom ranicom u grlu.

A ja sam danas na pol mortus, lagano mi je povišena temperatura, vrti mi se i nemrem jest. Skoro isto ko i Matiji prekjučer.

Btw, kaj se alergija tiče, meni je Miha u dobi od 16 mjeseci primao Klavocin istovremeno kad i ja, i cicao je. Njemu je to bilo drugo uzimanje Klavocina u životu. Šesti dan terapije dobio je takvu urtikariju s otokom zglobova i temperaturom da je završio tjedan dana u bolnici. Dugo smo se čuvali Klavocina i on i ja (cicao je do punih tri godine), ali jesenas su mu radili provokacijski test i kožne testove i pokazao se čist ko suza. Ni na što nije alergičan. Na što je onda izreagirao sam Bog zna...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •