Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: S čime početi kod dohrane sa žličicom? I kada početi?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno S čime početi kod dohrane sa žličicom? I kada početi?

Beba nam ne želi dudu, ni bočicu, ni adaptirano, ni čajeka....

Ima 3 mjeseca i po noći super spava a po danu je puno na sisi..

Dakle papa samo mamino mlekeco.

Zanima nas:

S čime bi krenuli da ju lagano počnemo hraniti sa žličicom?

ne želimo joj više davati bočicu

I kad početi?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zasto joj zelite davati sve ove stvari?

preporuka WHO za pocetak dohrane je ne prije navrsenih 6 mjeseci zivota
    ako te interesira, procitaj malo ove tekstove na portalu

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2130

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Antik imas pametnu bebicu.
    A o hranjenju zlicicom razmisljas stvarno prerano.
    Pricekaj jos tri mjeseca.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

[quote="emily"]
    a zasto joj zelite davati sve ove stvari?

ma ne dajemo joj mi to

to su nas bake savjetovale

mi smo ih poslušali

ali samo na dan dva

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Antik imas pametnu bebicu.
    A o hranjenju zlicicom razmisljas stvarno prerano.
    Pricekaj jos tri mjeseca.
    ne razmišljam prerano

3 mjeseca će brzo proći

pa se zato želim prije upoznat s tim koje bi bile vaše preporuke i savjeti glede hrane koja se bebi od 6 mjeseca može počet davati

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Od 6. mjeseca na dalje;
    - rižine pahuljice, riža
    - kukuruzna krupica (pulenta)
    - jabuka, kruška
    - mrkva, blitva, špinat, tikvice

Netko preporuča da se krene sa žitaricama jer su neutralnog okusa, ali ja sam počela s voćem; jabuka - kruška, u koje bi kasnije dodavala rižine pahuljice ili pulentu skuhanu u rijetko, pa onda povrće + žitarice, pa meso .. itd.
    Pošto nemam gdje kupiti organski uzgojeno voće koristila sam **** kašice.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovo što je Arijana napisala potpisujem. Probaj početi s povrćem i neutralnim okusima poput žitarica, jer mi smo krenuli s voćnim kašicama koje su slatke, pa se mali prefriganac navikao na to i sad muku mučimo da mu uvedemo povrće.
    Ja mu dajem kupovne voćne kašice, a povrće mu skuham i zmiksam.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote="antik"]

to su nas bake savjetovale

Šta su vas bake savjetovale? pa ste ih poslušali samo na dan-dva?

(inače, za početak dohrane preporučujem rižine pahuljice - zasitne i neutralnog okusa i to one koje se miješaju s mlijekom)

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Perun prvotno napisa
    (inače, za početak dohrane preporučujem rižine pahuljice - zasitne i neutralnog okusa i to one koje se miješaju s mlijekom)
    a gdje ih kupiti? (mi brojimo još malo do početka dohrane)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

india, imaš od (kršitelj koda) u dm-u. Nisu pahuljice, nego izgledaju kao listići, kao čokolino i sl. Nemaju ništa dodano u sebi, meni su bile super jer ih možeš kombinirati i s voćem i s povrćem.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

thnx paulita

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam koristila (kršitelj koda) (upravo tako - kao "listići") i samo se pomiješaju s mlijekom prema uputi.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i samo se pomiješaju s mlijekom prema uputi.
    Malo off topic, ali riječ je o rižinim pahuljicama, radila sam ih sa izdojenim mlijekom i sve je ok prve dvije minute, bude kašica, a onda se opet totalno razvodni... zbunj... zar majčino mlijeko ne može to vezati kao recimo kravlje + čokolino da ostane kašica ili???

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo počeli s mrkvom, a zatim pulentom koju bi razrijedili izdojenim mlijekom. Jabuke su bile slijedeća namirnica, a kako nije bila sezona, koristili smo gotove kašice.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Malo off topic, ali riječ je o rižinim pahuljicama, radila sam ih sa izdojenim mlijekom i sve je ok prve dvije minute, bude kašica, a onda se opet totalno razvodni... zbunj... zar majčino mlijeko ne može to vezati kao recimo kravlje + čokolino da ostane kašica ili???
    Čisto sumnjam da to ima ikakve veze iz kojeg je izvora mlijeko.
    Radila sam ga s adaptiranim i nisam imala takvih problema (premda su i količine bile male jer je bio početak dohrane).
    Ali, upravo to "razvodnjavanje" raznoraznih Lina i (kršitelj koda) i sličnih prašaka me ubijalo u pojam i nikada nije saživjelo u našoj prehrani jer se sve pretvori u pjenicu-vodicu koja bebi nije pasala (ali je činjenica da je bilo faza kad bi mi dobro došlo da je htjela nešto od toga kad nije htjela samo mlijeko piti).
    Ionako, nakon rižice uvedeš neku voćkicu pa se sve to zagusti i bude ok

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

je li tko probao proso.
    Skuham proso u običnoj vodi, ocijedim, malo stisnem da izađe baš sva voda, i pomiješam sa voćnom kašicom. Bez dodatka ičega, niti soli niti čećera.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, nakon toliko surfanja nasla sa topic na kojeg cu pocet sa svojim pitanjima
    od svoh topica sa tablicom dohrane jedino mi se cini mjerodavnim onaj na kojem je apricot napisala tablicu, no i on je star (neki su i 3 godine) pa ne znam jel se sta promijenilo od tada jer se u zadnje vrijeme sve mijeja, iz godine u godinu
    moje pitanjce za sada- pocetak za izgubljenu mamu. nemam pojma i ne znam od kda krnuti. prvo me bu sta izabrati- zitarice, voce ili povrce. svako preporuca drukcije. koja su vasa iskustva?
    dalje, kako to izgleda? npr. odlucim se za tikvice, skuham je i izgnjecim..koliko to kasasto treba biti? jel se i to mijesa sa MM (moje mlijeko, a ne muz) koliko prvi pu? zlcica, dvije, pet?
    nadalje, rado bi sama radila (imam averziju od (kršitelj koda)a, (kršitelj koda)a i inih "marki") pa bi htjela znati od kud/koga kupujete eko povrce i voce i dal imate koga za preporuciti.

kako prebroditi psiholosku barijeru (mmoju, ne Leinu)?

(ispricavam se ako je o svemu ovome vec bilo rijeci )

totalno sam izgubljena...osjecam se ko kad su mi donjeli Leu prvi put i rekli: evo mama, doji te je i ja je krenula dojit i onda skuzila da nemam blage i u panici svako malo stiskala zvono i zvala sestru

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

imam katastrofalu gumenu tastaturu (al je besumna) i losu naviku ne koristenja opcije "pregledajte" prije nego stisnem "posaljite"....
    npr:
    nemam pojma i ne znam od kda krnuti. prvo me bu sta...
    nemam pojma i ne znam od kuda krenuti. prvo me buni sta....

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

imam katastrofalu gumenu tastaturu (al je besumna) i losu naviku ne koristenja opcije "pregledajte" prije nego stisnem "posaljite"....
    npr:
    nemam pojma i ne znam od kda krnuti. prvo me bu sta...
    nemam pojma i ne znam od kuda krenuti. prvo me buni sta....

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

***LEONISA*** E-he, konačno netko spomenuo barijeru, i meni je bio bad kad sam vidjela da je vrijeme za dohranu, jer cika više nije alfa i omega, tj. možda i je, jer je često i prije i poslije obroka, ali kužiš...
    Počela sam s voćem, a sad mi teško prihvaća bljutavo povrće, pa možda... zbog toga bi bilo dobro ili žitarice ili povrće prvo...
    Ja imam sreću da ovdje u Baranji imamo puuuno neprskanog i bio voća i povrća

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

***LEONISA*** E-he, konačno netko spomenuo barijeru, i meni je bio bad kad sam vidjela da je vrijeme za dohranu, jer cika više nije alfa i omega, tj. možda i je, jer je često i prije i poslije obroka, ali kužiš...
    Počela sam s voćem, a sad mi teško prihvaća bljutavo povrće, pa možda... zbog toga bi bilo dobro ili žitarice ili povrće prvo...
    Ja imam sreću da ovdje u Baranji imamo puuuno neprskanog i bio voća i povrća

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mi muku mucimo s povrcem. . . skuham joj tikvice i krumpir i umutim u to malo bebi grisa i zgnjecim vilicom, za ovo cak ne mogu reci da je tak odvratno ko' gotove kasice od povrca, ali nikako krenuti dalje od d-3 zlice naturane onak, u letu. . . . a voce tamani u svim kombinacijama. . . primjerenim njezinoj dobi naravno.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U Zg imas vise opcija za eko voce, povrce i zitarice.
    Ducani Bio Bio (uglavnom uvoz organskih zitarica) , Britanski trg - trznica: svjeze voce i povrce, ducan Zrno na Vrbiku obiluje svojim organski uzgojenim vocem, povrcem i zitaricama. A ima i na placu Tresnjevka cetvrtkom (ako se nije promjenilo) kod gdje Siprak ekolosko povrce.
    Cula sam i za g. Severa sto se tice organskog uzgoja ali ne znam gdje prodaje svoje proizvode.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, tnx! Devotion
    (i zrno nije na vrbiku ( ), ali je ispod moje zgrade i nisam znala da imaju i voce i povrce. kad od sume ne vidis drvo )

E-he, konačno netko spomenuo barijeru
    ja sam o tome vec pisala, imam filing ko da odlazi od kuce

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da jos pitanja!!! (danas sam ko mlakar u kviskoteci)
    kako znam koji je obrok rucak?? meni Lea jede svaka 3h sa iznimkom po noci kad je pauza od 20 do 03 ili 05h. jel rucak onaj obrok oko podne ili oko tri? ili sama izabirem?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    da jos pitanja!!! (danas sam ko mlakar u kviskoteci)
    kako znam koji je obrok rucak?? meni Lea jede svaka 3h sa iznimkom po noci kad je pauza od 20 do 03 ili 05h. jel rucak onaj obrok oko podne ili oko tri? ili sama izabirem?
    pa sama izaberi, ne mora biti nista strogo odredjeno. i mislim da se ne moras opterecivat da joj dajes uvijek u isto vrijeme (ako si to mislila). mislim da im to nije bitno.
    ja sam isto u pocetku puno brinula o tome sto i kako, ali lara je zapravo sama odlucila kad ce i sto ce jesti. poceli smo sa 6,5-7 mjeseci, ali pravi obrok je pojela sa 11.
    mislim da je jedino vazno polako uvodit namirnice, lagano isprobavat i to je cijela filozofija.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Leonisa ,nedavno sam i ja na dohrani provela par noći,dok netko nije napisao da u knjizi moja prva godina ima super objašnjeno kako i šta početi u dohrani. I fakat su lijepo napisali, pa ak imaš još tu knjigu (dobili smo je svi u rodilištu) nije na odmet malo prolistati,meni se svidjelo.

Što se tiče psihološke barijere,ja još nisam potpuno svjesna da kroz mjesec dana u naš život ulazi žličica,al zato MM šizi i neki dan me pita- kaj moramo već poćet nadohranu? A ne bi mogla još par mjeseci samo dojiti? Vidiš kak uživa i lijepo napreduje itd.......
    Tatek se sav uspaničil

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cure, tnx! Devotion
    (i zrno nije na vrbiku ( ), ali je ispod moje zgrade i nisam znala da imaju i voce i povrce. kad od sume ne vidis drvo )

E-he, konačno netko spomenuo barijeru
    ja sam o tome vec pisala, imam filing ko da odlazi od kuce
    Zrno, koliko ja znam, ima jedan jedini ducan u ZG i to na Vrbiku u jednoj omanjoj jednosmjernoj ulici u privatnoj kucici jaaaako blizu NSB-a. Cetvrtkom prodaju u garazi na uglu Vukovarske i Drziceve. Imas i mogucnost on line narudzbe!!!
    Sever takodjer on line, a vidjela sam na webu da prodaju na placu Utrine, Tresnjevka i Dolac!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

www.eko-sever.hr;
    www.bio-zrno.hr

Moja greska zbog nesporazuma, zaboravila sam da su jos prije nekoliko godina dodali prefix BIO!

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj iki prvotno napisa

Što se tiče psihološke barijere,ja još nisam potpuno svjesna da kroz mjesec dana u naš život ulazi žličica,al zato MM šizi i neki dan me pita- kaj moramo već poćet nadohranu? A ne bi mogla još par mjeseci samo dojiti? Vidiš kak uživa i lijepo napreduje itd.......
    Tatek se sav uspaničil
    pa ne moras jos pocet ako vam tako dobro ide.
    ne bi se trebalo prije navrsenih 6 mjeseci, a kasnije mozes kad vidis da je spremna.
    cemu zurba?!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj lara26 prvotno napisa

Tatek se sav uspaničil
    pa ne moras jos pocet ako vam tako dobro ide.
    ne bi se trebalo prije navrsenih 6 mjeseci, a kasnije mozes kad vidis da je spremna.
    cemu zurba?!

Upravo tak,neeemmaa žurbe

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja se ne mislim zuriti, bas nam je lijepo ovako iako me svi pozuruju i idu i na zivce!!!

Devotion, da to je ta ulica, ali htjedoh reci da to vise nije vrbik. ovo je brezje
    tnx za linkove!!! mislim da cu dobro iskoristiti tvoje informacije

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Devotion prvotno napisa
    Cula sam i za g. Severa sto se tice organskog uzgoja ali ne znam gdje prodaje svoje proizvode.
    Trešnjevka, Dolac i Utrine, Petak subota.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo upravo u ovom "filmu".Lana je jedno 10-tak dana pokazivala pojacanu zelju za sisanjem dok se lijena mama napokon nije odlucila ...

Priprema i hranjenje izgleda ovako:
    - skuham par zrna integralne rize, ali da se skoro raspadaju od kuhanja i to procijedim
    - izdojim malo mlijeka u zdjelicu
    - na to stavim cjedilo i kroz njega protisnem rizu
    - sve pomijesam i dobijem kasicu
    - probam pomalo davati Lani, a ona mi hvata zlicu, razmazuje sve po sebi i okolo, svega bude po podu, ...

Sve skupa, vrlo veselo. Ima li jos ovakvih ljubitelja dohrane?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima, ima. Videk se baca na sve sto se jede. Znaci ako ga drzim u rukama i pobam nesto staviti sebi u usta, on se odmah baci za tim.
    I puno mu je draze jesto recimo breskvu iz moje ruke, onako cijelu nego zgnjecenu. Kad ju zgnjecim, onda pljuje, povraca, radi gadljive face... Kad mu dam iz ruke tu istu breskvu gricka i sisa dok ju ne sredi.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma, i Lana se baca na sve sto ja jedem, ali problem je kad njoj dajem jesti, razmazat ce svud, i ponekad staviti u usta, ali nece progutati, nego gura jezikom.

Ocito ce trebati puno vjezbe. S Ledom mi je isto islo grozno, ali s Lanom nisam bas ocekivala. Ne znam zasto, ali cinilo mi se da ce ici bez problema.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Mi smo upravo u ovom "filmu".Lana je jedno 10-tak dana pokazivala pojacanu zelju za sisanjem dok se lijena mama napokon nije odlucila ...

Priprema i hranjenje izgleda ovako:
    - skuham par zrna integralne rize, ali da se skoro raspadaju od kuhanja i to procijedim
    - izdojim malo mlijeka u zdjelicu
    - na to stavim cjedilo i kroz njega protisnem rizu
    - sve pomijesam i dobijem kasicu
    - probam pomalo davati Lani, a ona mi hvata zlicu, razmazuje sve po sebi i okolo, svega bude po podu, ...

Sve skupa, vrlo veselo. Ima li jos ovakvih ljubitelja dohrane?
    Natasa M, mi upravo danas pojeli svoju prvu kasicu! I to prosenu . Skuhala u vodi proso, izmiksala i posluzila. Ela popala dobrih 10 zlicica i onda mi otela zlicu, ubacila igracku u tanjuric pa smo zavrsili prije plana!
    BTW, na isti dan im je rodjendan!!!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Devotion koji proso kupuješ za malu? I ja se počinjem opskrbljivat namirnicama polako....

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

od svoh topica sa tablicom dohrane jedino mi se cini mjerodavnim onaj na kojem je apricot napisala tablicu, no i on je star (neki su i 3 godine) pa ne znam jel se sta promijenilo od tada jer se u zadnje vrijeme sve mijeja, iz godine u godinu
    Leonisa gdje ta tablica,ili pod kojim naslovom?
    Kak ti se čini tablica u knjizi "moja prva godina"?

Datum pristupanja
    Oct 2005

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

iki, leonisa, mi se držimo tablice u knjižici "moja prva godina". nekako mi se to čini najmjerodavnije a i prilagođeno je našem podneblju.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Tnx

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Devotion koji proso kupuješ za malu? I ja se počinjem opskrbljivat namirnicama polako....
    Kupila sam bio proso u bio&bio, i buduci da se brzo raskuha - obrok je brzo gotov. Ovaj puta sam odlucila zapoceti sa zitaricama, a slijedi mrkva.
    Prosli put sam zapocela s jabukom pa sam tesko uvela povrce ili bilo sto sto nije bilo izrazito slatko. Jos muku mucim jer iako je B vec dvije godine nece nista sto nije slatko. Navuko` se od prvih zlicica!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    ne bi moglo em je totalno razlicitog sastava, em nije homogenizirano kad ga izvuces iz dojke, a kravlje koje kupis u ducanu, obicno jest.

inace, vani (recimo u australiji), na kutijama raznih "lina", tj. rizinih pahuljica i slicnih pahuljastih pripravaka koji se spravljaju na mlijeku uvijek pise: ako pripremate obrok s izdojenim majcinim mlijekom, pripremite vrlo malu kolicinu (par zlica) jer ce se nakon nekoliko minuta kasica razvodnit (mlijeko se razdvaja na "vodenu" i "masnu" fazu). pripremite iznova kasicu po potrebi.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja isto nešto sitno započela s dohranom, za jedan dopodnevni obrok joj dajem par žlica voća ili povrća i dalje mlijeko.

Zanima me sljedeće:
    - koja je svrha voćnih sokova? Katja pije puno vode, voli ju piti i ne znam zašto bih dodavala te slatke sokiće u prehranu
    - kada uvesti drugi obrok i koji bi to bio (ručak ili popodnevna užina?)
    - kad jednom uvedem konkretniji ručak (povrće, riža), da li onda dopodnevna užina ostaje na voću? Da li da još nešto dodajem u to voće da pojačam obrok?
    - šta dajete za popodnevnu užinu ili večeru?
    - što je "mliječna kašica", jesu to one kašice iz kutija koje se rade s mlijekom (tipa ...lino i sl.)? Za koji obrok se one daju? Jel mogu mliječnu kašicu napraviti sama?

Ajme, koja glupa pitanja, mame iskusnjare nemojte mi se smijati, ali ja sam s dohranom tek na stiskanju kuplunga, trebat će vremena da se zalaufam!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Ma, i Lana se baca na sve sto ja jedem, ali problem je kad njoj dajem jesti, razmazat ce svud, i ponekad staviti u usta, ali nece progutati, nego gura jezikom.

Ocito ce trebati puno vjezbe. S Ledom mi je isto islo grozno, ali s Lanom nisam bas ocekivala. Ne znam zasto, ali cinilo mi se da ce ici bez problema.
    dok god gura jezikom, nije spremna za dohranu

tek kad izgubi taj refleks...

paki

koja je svrha voćnih sokova? Katja pije puno vode, voli ju piti i ne znam zašto bih dodavala te slatke sokiće u prehranu
    nikakva svrha vocnih sokova, super je da pijete vodu, tako i nastavite

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dok god gura jezikom, nije spremna za dohranu
    jel to mogu vidjeti i sa mm i zlicicom? ili joj bas moram ponuditi nesto sto nije mm i nije tekuce?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitanje: zašto meljete proso? Zar nije dovoljno da se samo jako raskuha? Negdje mi zvoni u glavi da žitarice ne treba mljeti, ali se ne sjećam zašto (najbolje su cjelovite)...
    Meljete li i integralnu rižu?

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

napomenut cu :
    preporurucljivo je hraniti dijete u vrijeme kad nije ni gladno ni sito, i kad je dobre volje. npr. probudi se ujutro, cikite, i ovisno o razmaku podoja (npr ako ciki svaka tri sata, za sat i pol, dva) ponudite stogod ste odabrali. Ne ocekujte kolicine, pojesti dvaput sa vrha cajne zlicice je uspjeh za pocetak i ocekujte zgrazanje, poljuvanje i protest. samo polako.

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Pitanje: zašto meljete proso? Zar nije dovoljno da se samo jako raskuha? Negdje mi zvoni u glavi da žitarice ne treba mljeti, ali se ne sjećam zašto (najbolje su cjelovite)...
    Meljete li i integralnu rižu?
    Hm, nama je teta u BioBio preporucila integralnu rizu za pocetak pa smo mi na rizici vec danima.
    Prvi put ju nismo mljeli i papala je. Onda sam joj drugi dan rizu smiksala i nije htjela. Od tad je samo jako raskuham (kuham 1,5 do 2) i to volimo.
    Jucer smo papali i skuhanu tikvicu za rucak a za veceru smo pomijesali tikvicu i rizu i to isti danas. To joj se svidja.
    Riza daje texturu a tikvica fina osvjezavajuca mmmmm
    Mi imamo hranjenje, za sad, kad je gladna (ne jako) i onda ulijece sika. Nakon sike joj opet ponudim tu drugu hranu pa nekad hoce nekad nece. Za kraj uvijek sika
    8)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •