Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Protuprovalna vrata

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Protuprovalna vrata

S obzirom da adaptiramo odlučili skinuti i stara ulazna vrata, pa razmišljamo o protuprovalnim. Živimo u kući u Dubravi, pa bi imalo smisla.
    Ima li netko iskustva s njima i gdje ih potražiti, a da baš ne stoje ko suho zlato!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Odi u Hain, blizu su ti.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i koštaju ko suho zlato, to se bojim da nećeš izbjeć

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Apri, ajde please adresu!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

bila su nekakva u ML ili MD profilu-nisam sigurna za naziv- za 1500,00 kn + ugradnja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hain ti je malo južnije od Getroa. nekih 200 metara prema Slavonskoj.

Nemoj uzimati te jeftilene, to će ti se odmah izvitoperiti... niš ne vrijedi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

koliko onda minimalno koštaju a da vrijede? cirka oko?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i mene zanima; ja bi dobra vrata, nije ni bitno da su jeftina, ali nemam pojma ni koliko bi otprilike mogla koštati :?

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bila su neka u King Crossu kod igraonice. Izgledala su OK, a za kvalitetu ne znam. U svakom slučaju oko 2.000 kn. Moji su vrata platili bar trostruko. Sigurno su bolja, ali da li 3x?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa raspolažem s informacijom od 3.000 do 7.000, pa me to zbunjuje :? !

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kravice, baš tako: ispod 5000 uopće ne treba ni gledati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Apri, thanks!
    A gdje nabaviti crvenu masu za fugiranje?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nećeš crvenu masu za fugiranje, jel tako da nećeš :smajli topće nogama i nada se:

inače, imaš je u svim prodavaonicama keramike.
    i u Bauhausu, Gramatu, Pevcu...
    Pogledaj tko distribuira npr. henkelove proizvode - oni imaju odličnu paletu.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

da, tak sam si i mislila, jedno 5, 6 tisućaka, ne čini mi se previše, ipak je to dugoročna investicija

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    nećeš crvenu masu za fugiranje, jel tako da nećeš :smajli topće nogama i nada se:
    A zašto ne ? Pa, pločice su 2 reda bijelih, 2 reda crvenih, a između krasne crvene fuge!

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prije kupovine protuprovalnih vrata dajte malo prosurfajte na netu. Baš sam neki dan čitala članak (ne znam internet adresu) kako postoje različite klase tih vrata u odnosu na stupanj zaštite koju pružaju. Kod nas se najčešće u novogradnje serijski ugrađuju vrata klase 2, a vani ljudi uglavnom ugrađuju klasu 3, pa tako do 5. To ima veze ne samo s točkama zaključavanja i bravom, nego i s ispunama vrata i njihovom toplinskom i zvučnom izolacijom. Obavezno se kod kupovine takvih vrata treba raspitati da li ta cijena uključuje demontažu starih vrata i štokova, te ugradnju novih vrata i štokova, te obzidavanje novih štokova.
    Ja imam na stanu ovu klasu 2, nije baš zvučno izolirana, a ključ od brave je dugačak 7 cm, starinskog izgleda i s njim se osjećam kao ključar crkve Notre Dame.
    Svakako provjerite kakav je ključ i koliko komada ključeva dobivate uz vrata.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a to ti je, u osnovnu cijenu je ponuđen ključ koji izgleda ko od dalmatinske konobe

za normalni ključ nadoplata je 600 kuna.
    i tako za svaku sitnicu postoje najmanje dvije varijante.

kad sve skupa sabereš, mene su moja došla puno, puuuno

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

imao sam priliku prije dosta godina prodavati protuprovalna vrata i da istina je da ima različitih kvaliteta i klasa i tada se nisu mogla nabaviti poštena ispod 1000 eura. sada je to malo pojeftinilo. cijena ti ovisi i o dimenziji. ako je standardna onda je jeftinija ako je izvan standarda, posebno se naručuju samim time su skuplja. ja bi ti preporučio da uzmeš od nekog renomiranog proizvođača i svakako traži certifikat koji potvrđuje kvalitetu (barem fotokopiju istog). realno nije ti toliko bitno kakva je ispuna sa strane sigurnosti jer nisam još nikada čuo da je netko kroz protuprovalna vrata provalio probijanjem istih, ali ti je bitno zbog zvučne i toplinske izolacije. bitno je da se slijepi dovratnik sidri u zid i da to stvarno i naprave prilikom montaže. također ti je zgodno ako su ti drvene obloge izmjenjive pa ako se jednom oštete ili iz nekog drugog razloga (npr. pomaljala si predsoblje pa ti se sada ne uklapaju po boji) da možeš samo njih promijeniti, a ne cijela vrata.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

baš su me moja jutros po ko zna koji put oduševila izvrsnom zvučnom izloacijom; poštar zvoni i zvoni bjesomučno

ja se derem evooooooo !!!!!

on opet zvoni

ja opet evoooooooo !!!!!!

na kraju urlam ko budala a tip me ne čuje

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mayaa, gdje ste uzeli vrata? Mislim, koji proizvođač?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u blinda.

proizvođač torterolo & re

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kad već dosađujem...
    Zašto Blindo?

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo našla sam članak sa savjetima o protuprovalnim vratima, pa koga interesira, neka izvoli.

Blindirana vrata
    U doba sve češćih provala i pljački, ljudi pokušavaju na sve načine zaštiti svoju imovinu. U ovim pokušajima zbog neznanja često troše novce za nešto, što se na kraju ispostavi da nije ispunilo njihova očekivanja ili da su mogli dobiti za manje novaca bolju zaštitu.
    Građanin koji je odlučio da zaštiti sebe, svoje najbliže i svoju imovinu, najcešće nema pravu predstavu o tome kako treba postupiti. Od čega se želimo zaštititi? Koje mjere zaštite da poduzmemo? Koje su prednosti pojedinih mjera zaštite? Koje mjere zaštite su najpogodnije za naš slučaj ? Kakve su cijene ? O čemu voditi računa kod izbora dobavljača ?
    Takva i slična pitanja postavljaju se građaninu koji je odlučio da se zaštiti.
    Sveobuhvatnog principa za zaštitu imovine nema. Svaki objekat je poseban primjer.
    U ovom članku obradićemo zaštitu ulaza kao osnovnu mjeru zaštite, jer sve druge mjere, kao alarmni sistemi, video nadzor itd. imaju svrhe tek kada smo potencijalnom provalniku onemogućili da u kratko vrijeme, bez buke i posebnog alata uđe, obavi posao i pobjegne.
    Pod zaštitom ulaza podrazumjeva se zaštita svih vrata, pa i prozora kroz koje se može ocekivati pokušaj provale. Naime, nije mali broj ljudi koji su ugradili čvrsta protuprovalna vrata u prizemnom stanu, pa im je provalnik ušao u stan kroz prozor.
    Sa odlukom o kupovini vrata prvo se postavlja pitanje kakva vrata kupiti ? Većini ljudi je poznato, da postoje protuprovalna vrata i ovdje se njihovo znanje o vratima završava. Za vrata postoji vrsta standarda, koji vrata razvrstavaju kao obična vrata, protuprovalna vrata, požarna vrata, neprobojna ili blindirana vrata, pa i vrsta drugih tipova vrata. Vrata mogu biti takve konstrukcije da odgovaraju zahtjevima jednog ili više standarda. Na primjer, vrata mogu biti protuprovalna, požarna ili kombinacija protuprovalna-požarna vrata koja odgovaraju zahtjevima standarda za požarna i protuprovalna vrata. U nove višestambene zgrade, danas se ugrađuju najcešće i kombinirana protuprovalno-protupožarna vrata. Ukoliko se radi o zamjeni vrata u starim stanovima, tu se najcešće ugrađuju obična protuprovalna vrata jer su jeftinija od kombiniranih a i zakon o požarnoj zaštiti, koji inače iziskuje ugradnju kombiniranih vrata u nove stanove, se ne odnosi na stare stanove.
    U nastavku zadržat ćemo se samo na običnim protuprovalnim vratima, jer se za taj tip vrata najviše odlučuju individualni investitori koji mijenjaju stara sa novim vratima.

Naši ljudi smatraju da su protuprovalna vrata svaka vrata koja imaju bravu za zatvaranje na više tačaka što je potpuno pogrešno tumačenje. Zašto ? Kvalitet protuprovalnih vrata određuje sandrard EN 1627. Sam standard ne propisuje kakva treba da bude brava, ali određuje najveće dopuštne deformacije vrata i najkraće vrijeme koje treba da pojedina vrsta vrata izdrži prilikom testiranja na pokušaj provale. Sam način testiranja propisan je standardima EN 1628, EN 1629 i EN 1630.

Vezano za vrstu brave iskustvo je pokazalo da je brava sa sefovskim ključem sigurnija od brave sa cilindar ključem. No ipak ljudi se često odluče za bravu sa cilindar ključem jer je isti pogodniji za stavljanje u džep ili tašnu.
    Nepoznavanje pomenutih stvari dovodi do situacije da ljudi kupuju vrata bez atesta, nižeg kvaliteta, loše konstrukcije, bez termoizolacije, bez zvučne izolacije ali sa bravom na veliki broj aktivnih i pasivnih uboda, a na kraju su iznenadeni da im je takva vrata, za kratko vrijeem, provalio prosječan provalnik sa priručnim alatom.
    Prava protuprovalna vrata, koja su atestirana po standardu EN 1627 podijeljena su u šest klasa. U prvu klasu razvrstavaju se najlošija vrata koja se ispituju samo na statička i dinamička opterećenja dok se na pokušaj provale uopšte ne testiraju. Najjača su vrata klase 6, koja su prilikom testiranja izložena najjačim opterećenjima, a prilikom testiranja na pokušaj provale ova vrata trebaju da izdrže najduže vrijeme uz korištenje najjačih standardom propisanih mašina i alata. Uz takva protuprovalna vrata kupac treba dobiti certifikat izdat od ovlaštene (obicno državne) institucije, koji dokazuje da se zaista radi o protuprovalnim vratima i u koju se klasu vrata razvrstavaju.
    Za stanove se obično koriste klase 2, 3 i 4. Za koju klasu će se kupac odlučiti zavisi od ugroženosti samog objekta (šta drži u stanu), pa i okoline gdje se stan nalazi. U zapadnim zemljama najcešće se ugrađuju vrata klase 3, dok se kod nas ljudi sve češće odlučuju za vrata klase 4. Razlog za kupovinu vrata klase 4 je i u tome što se radi o domaćim vratima koja imaju valjane ateste za protuprovalnost klase 4, dimonepropusnost, zvučnu izoliranost 32dB i iz razloga što se ista mogu dobiti u cjenovnom razredu do 1000 KM, a to je cijena za koju se inače prodaju vrata klase 2 ili najviše 3.
    Na kraju, da rezimiramo na šta treba skrenuti pažnju kod kupovine protuprovalnih vrata:
    1. Provjeriti ponude što više proizvođača vrata
    2. Vezano za ponudena vrata provjeriti
    - koje klase su vrata i tražiti certifikat izdat od ovlaštene institucije
    - kakva je zvučna izolacija (i za zvučnu izolaciju tražiti rezultate mjerenja)
    - kakva je termoizolacija
    - kakvo je dihtovanje (kvalitetno dihtovanje dokazuje i atest o dimonepropusnosti)
    - kakva je brava (cilindar ili sefovska)
    3. Da li je u cijenu uključena ugradnja (vađenje starih vrata, ugradnja novih i besprijekorna obrada špaleta do krečenja).
    4. Garancija (najmanje 2 godine)
    5. Servis (po mogucnosti 24 sata)
    6. Izgled vrata. Izgled vrata nabrajamo na zadnjem mjestu iz razloga jer se suština protuprovalnih vrata krije unutar konstrukcije a renomirani proizvođači protuprovalnih vrata lako zadovolje zahtjeve vezane za posebne želje kupca a koje se odnose na izgled vrata.

Nadam se da ste zadovoljni ! 8)

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    Kad već dosađujem...
    Zašto Blindo?
    zašto ne :?
    oni jedini imaju vrata sa poštenim certifikatom. ima tamo na mažuranićevom još jedna firma koja se bavi time i kod njih bi mi cijena za ista bila nekih 200 - 300 kuna manja a šta ja znam hoće li oni i sutra bit tu :/

ako ideš kalkulirat možeš uzet u bricostoreu neka od 1500 kuna ali opet ako i na njih ideš slagat dodatnu opremu tipa izolacije cijena se penje do ruba isplativosti.

meni su u blinda bili stvarno profesionalni i dali platit na 10 rata

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kad sam već uzurpirala topic...
    blindo - i mi smo po inerciji išli prvo kod njih (moji doma imaju njihova vrata i zadovoljni su). ne sviđa mi se činjenica da je sve doplata, nismo dobili nikakvo objašnjenje o npr. stupnjevima sigurnosti pojedinih vrata, željeli smo posao po principu 'ključ u ruke' - ne može (zidara moraš sam 'kontrolirat')
    zasun (proizvođač dierre) na mažuranićevoj mi se činio puno fleksibilniji - bliži kupcu (više informacija, veća mogućnost kombiniranja, razlika u cijeni nam je ispala cca. 700 kn)
    a možda smo samo naletili na ljubaznijeg prodavača
    dobili smo preporuku za firmu iz dugopolja pa sad istražujemo i treću opciju
    a možda sam ja samo previše komplicirana...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nazvala danas Hain i pitala za ulazna vrata, a oni meni : ne možete kupiti samo jedna vrata !
    Prodajemo stolariju samo za cijelu kuću! :?
    Ok, moji novčeki idu dalje traže novog gazdu!

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    kad sam već uzurpirala topic...
    blindo - i mi smo po inerciji išli prvo kod njih (moji doma imaju njihova vrata i zadovoljni su). ne sviđa mi se činjenica da je sve doplata, nismo dobili nikakvo objašnjenje o npr. stupnjevima sigurnosti pojedinih vrata, željeli smo posao po principu 'ključ u ruke' - ne može (zidara moraš sam 'kontrolirat')
    zasun (proizvođač dierre) na mažuranićevoj mi se činio puno fleksibilniji - bliži kupcu (više informacija, veća mogućnost kombiniranja, razlika u cijeni nam je ispala cca. 700 kn)
    a možda smo samo naletili na ljubaznijeg prodavača
    dobili smo preporuku za firmu iz dugopolja pa sad istražujemo i treću opciju
    a možda sam ja samo previše komplicirana...
    moguće da ste naletili na nekoga ko nema pojma, nama su se one cure u blinda baš činile educirane.

lipo ovako; za koga god se odlučiš, traži pisanu ponudu. i onda po toj ponudi traži dalje prihvatljivu cijenu.
    700 kuna razlike u cijeni i nije puno ali treba se lipo iskilavit za zaradit ih.
    blindo ima zidara, jednoga simpatičnoga i pedantnoga barbu, jedino šta se s njim dogovaraš i plaćaš mu neovisno o njima.
    bez obzira šta su me došla papreno, ja bi ipak opet u blinda. pametan čovik ne može ni zamislit čega se sve gazde tih malih firmi znaju dosjetit :shock:
    pogotovo kad je ovako krupna investicija u pitanju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije mi se dalo čitat sve, ali vidim da se u prvom postu radi o kući. PP vrata imaju smisla ako nemate npr. niski balkon s običnim balkonskim vratima ili niske prozore, znači do koji se može lako doći, onda PP vrata nemaju smisla. Drugo je ako su ta vrata jedini dostupni ulaz u stan ili kuću.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jeli ima netko kakve web adrese za protuprovalna vrata? I mi trebamo vrata, ali prozori su nisko sa svih strana jer smo prizemna kućica, tak da bi još vaših mišljenja o ovom slučaju dobro došlo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam u obiteljskoj kući, provaljeno mi je četiri puta, te sam lagano "opsjednuta" provalama, provalnicima... Sada već 5 godina imam alarm i mir božji.

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa
    Ja sam u obiteljskoj kući, provaljeno mi je četiri puta, te sam lagano "opsjednuta" provalama, provalnicima... Sada već 5 godina imam alarm i mir božji.
    U kuću mojish staraca provalili jednom (usput onesposobili rotića dresiranog za čuvanje). Stavili alarm, 15t kuna, niko ih ne dira, dok je u ulici bilo još 5,6 provala u kuće. A i rotić na miru (dok nema mojih huligana .

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja znam za dva loša iskustva; prvo je kad su se jednoj poznanici nekaj "zaštekala" vrata i nisu ih mogli otvoriti. naravno, bio je vikend kad servis ne radi...ma čuda su izvodili dok nisu ušli u stan. a drugi slučaj je kad je žena kuhala ručak, a muž je izašel u ulaz nešto vidjeti, zazvonio je telefon, trebali su muža i ona je, kao svaka dobra ženica, odnesla mužu telefon....a onda su samo čuli "tup". i ostali u hodniku u šlapicama, bez ičega, sa ručkom na vatri...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A zasto ta neka za 3000 kn nisu dobra?

Ma mislim sad 7000 kn davati mi je too much samo radi muzevog hira. Iako.. da nam provale i maznu samo kompjuter npr. unutra su mi komponente vrijedne 20-tak tisuca kuna (zvucne kartice).... :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    ja znam za dva loša iskustva; prvo je kad su se jednoj poznanici nekaj "zaštekala" vrata i nisu ih mogli otvoriti. naravno, bio je vikend kad servis ne radi...ma čuda su izvodili dok nisu ušli u stan. a drugi slučaj je kad je žena kuhala ručak, a muž je izašel u ulaz nešto vidjeti, zazvonio je telefon, trebali su muža i ona je, kao svaka dobra ženica, odnesla mužu telefon....a onda su samo čuli "tup". i ostali u hodniku u šlapicama, bez ičega, sa ručkom na vatri...
    A jooj..

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Za Anitu-Az ja imam protu provalna vrata i moram ti reci da su stvarno ok. Kad kupujes PRAVA vrata sa punom uslugom sve to kosta! Znaci ne moras imati samo tri kljuca , moze ih biti pet. Onda biras izmedju sefovskog i cilindar kljuca. Metlica i guma na dnu vrata, unutar oplate zvucna i toplinska izolacija ...Ne moras ti sve ovo uzeti , ali nadji prodavaca koji ti je voljan sve objasniti. Ne kupuj vrata bez ugradnje - posli ce te doci jos tri puta skuplje. Puno njih lovi u mutnom! Probaj posjetit stranicu www.blindo.hr

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    ali zato nadoplata za onu okruglu kvaku koja se okreće košta ohoho

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    A zasto ta neka za 3000 kn nisu dobra?

Ma mislim sad 7000 kn davati mi je too much samo radi muzevog hira.
    a mi "obična" aluminijska vrata platili 6000 :/
    bez ikakvih sigurnosnih điđa-miđa, brava vulgaris

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa da, moja sa svom dodatnom opremom i ugradnjom 9.000

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma nije to baš tako skupo.
    Naši su nam friendovi upravo pokazali protuprovalna vrata koja su kažu platili 1200 kn a kažu da to i nisu bila najjeftinija.
    Vjerovatno ima i skupih jako ali nije da su sva tako skupa.
    Vrata su odlična a kad razmislim ni mi nismo naša platili manje a obična drvena.Čak ni ne pašu na štok pa malo zjape i morala sam lijepiti one spužvice na dva kata da to prikrijem.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja mama je prošlo ljeto stavila protuprovalna,kupljena negdje prije V.Gorice (Mlaka ja mislim)za 1800 kn,i u tu cijenu je skidanje starih,postavljanje i 5 ključeva.
    Super izgledaju,tamnosmeđa i izgledaju jako kvalitetno (iako su sigurno lošija od nekih koja su po 5000 kn na više).Ali ona se osječa sigurnijom,jer je prije imala do pola staklena vrata i provalu prije 10ak godina.
    Neznam kako se zove firma,povremeno se reklamiraju u jutarnjem subotom.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

dižem temu
    je li netko u zadnje vrijeme ugrađivao? konkretno me zanima u st...
    cijene, uvjeti plaćanja....

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

eto, mi ugradili protuprovalna kupljena u bauhausu, ista kupili prijatelji... mi platili montažu, oni montirali znbalci sami- imaš 12 protuprovalnih točaka, master ključ, onaj koji prvi gurneš da sprogramiraš bravu, i 6 rezervnih ključeva- naša rade ko violina, njihova štekaju,k nedaju se zatvorit, kod odključavanja moraš se navalit na njih, tak da... plati montažu! hehehehe.cijena 2400 a montaža mislim 300kn.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

super! a reci mi jesu ti ih oni iz bauhausa montirali ili...?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

e koja je to komplikacija prošli smo cijeli grad ili su pre skupa ili su pre ružna, malo njih ima normalnu stranicu da ne moraš jahat do njih. ovi iz hlm-a su nam riješili problem za čas, sve smo riješili preko weba. vrata su super i cijena je odlicna http://www.hlmcentar.hr/protuprovalna1.asp?link=vrata

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •