Pasticcio. To ti ja zovem lazanje.

1/2 kg mlijevenog mesa (ja uzmem junetinu, ali možeš i pomiješati sa svinjetinom)
konzerva pelata ili passata od rajčica
kapula
sol
začini po želji

Poprži kapulu na ulju, dodaj meso, pa nakon toga paradajz. Začini i napravi umak od toga, ali pazi da ne bude pretekuć, mora biti malo gušći.

1/2 l mlijeka
četvrtina maslaca
dvije i pol žlice brašna
sol
muškatni oraščić

Od ovoga radiš bešamel umak. Mlijeko zagriješ da bude toplo. U drugu posudu stavi da se rastopi maslac.Kad se rastopi, dodaš brašno i pomiješaš. Nemoj pustiti da brašno požuti, nego odmah pomalo sipaš mlijeko uz stalno miješanje. Treba ti doći gusto kao puding. Ja obično začinim mlijeko prije uljevanja. Znači malo soli (probaš da li je dovoljno) i naribaš malo oraščića.

Sad slijedi slaganje. Možeš uzeti ono tvrdo tijesto za lazanje, a imaš i friško, mekano. Meni nema razlike. Staviš u namašćenu tepsiju sloj lazanja, meso pa bešamel. Pospi sa parmezanom i tako redom. Na vrh stavi samo bešamel i pospi parmezanom. U pećnici pečeš dok ti ne porumeni vrh, cca pola sata na 180.
Savjet: ne stavljaj previše mesa i bešamela u filu i ostavi si malo bešamela na kraju za kuteve tijesta da ne ostanu suhi.