-
Sjedalice koje sam ja vidjela su sjedalice iz Kanadskog konteksta, gdje je top tether obvezan za svaku sjedalicu (isofix ili ne), slicno je mislim i u Australiji, a i u SAD. U Europi top tether dolazi samo s isofix sjedalicama (razni su moguci razlozi).
U ovom slucaju gdje je dijete poginulo u sjedalici, broj jedan ono nije bilo dovoljno cvrsto vezano u sjedalici a, broj dva, top tether nije bio u ravnini iza sjedalice vec zakacen sa strane (top tether ne bi smio biti pod kutem od vise od 30 stupnjeva lijevo-desno u odnosu na ravninu sredisnje vertikalne crte naslona sjedalice, ako me se kuzi). Auto se prevalio na stranu, sjedalica skup s njim (jer je top tether nije drzao uspravnom) a dijete onda previse izletilo iz sjedalice (jer pojas nije bio dovoljno zategnut) i udarilo kroz staklo i objekte vani, s tragicnim posljedicama.
Brzina vozila u ovom slucaju je bila minimalna, nekih 30tak km/h, ako toliko. Mislim da cak nije bio sudar s drugim vozilom vec samo skretanje s ceste u trenutku nepaznje i prevrnuce vozila na stranu u grabi pred ceste.
Definitivno prezivljiv sudar s minimalnim posljedicama, da je dijete bilo ispravno vezano a sjedalica ispravno postavljena.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma