Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Mislila sam umrijet će mi na rukama!!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Mislila sam umrijet će mi na rukama!!

Evo sad sam se tek malo skulirala pa da napišem našu priču, možda nekome spriječi nesreću.
    U petak oko podne miksala sam Tinu ručak, a on se igrao na podu u sobi. Odjednom je počeo grčevito plakati i kašljati, ja sam dotrčala i vidjela da je crven u licu i pokušava nešto izbaciti iz grla ali mu ne ide. Ugurala sam mu prst u usta ali nisam napipala ništa, okrenula sam ga naglavce i lupala po leđima ali ništa nije izlazilo. Odjednom je zatvorio oči i klonuo. To je trajalo samo 2-3 sekunde, nakon toga je opet počeo kašljati i plakati, ali te se slike ne mogu otresti, stalno mi se vrti pred očima. Ja sam sva u panici nazvala hitnu, zgrabila ga i izjurila iz stana. Dok sam sišla s petog kata do dolje, hitna je već bila na parkiralištu. Do tada je, hvala Bogu, i Tin već bio dobro. Očigledno je uspio progutati to "nešto". Odvezli su nas u Klaićevu gdje je uslijedila kompletna obrada s rtg-om pluća ali nisu ništa vidjeli. Onda su nas, opet hitnom, prebacili u Vinogradsku na ORL gdje su mu pod općom anestezijom napravili hitnu bronhoskopiju. Ništa nisu našli, pa smo nakon par sati pušteni kući.
    Sutradan, tj.jučer se Tin pokakao i u peleni sam pronašla komadić (veličine jagodice maloga prsta) zelene spužvaste gume od onih velikih puzzli koje se stavljaju na pod.
    Znam da puno mama koristi te puzzle djeci kao podlogu za igru i puzanje, pa ovim putem upozoravam:dijete to može odgristi!!!
    Nama je sve završilo sretno, ali u jednom trenutku je bilo jako kritično, zato nek ova priča posluži kao upozorenje svima. Čak i kada ste sigurni da ste sve osigurali, provjerite još jednom. Ja sam bila pročešljala cijelu dječiju sobu i maknula sve sitne igračke (jer starija seka ih ima mooore) i sve ono što mi se činilo potencijalno opasnim, ali eto na ovo nisam mislila.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vazno da je sve dobro zavrsilo. Vjerujem da si se osjecala uzasno.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, nikada dosta opreza. Pa i kada sve potencijalno opasno makneš, uvijek se nađe nešto. Sva sreća da se sve dobro završilo!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

O Boze, super da je sve dobro proslo!!!

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nažalost , to se puno češće događa nego što mi mislimo :/
    Nikad dovoljno opreza i imam osjećaj da ih ne možeš u potpunosti zaštititi. Najopasniji su u dobi od 1,5-2 g kada su pokretni a još po ponašanju bebe koje sve guraju u usta.

sva sreća pa je dobro prošlo !

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajde, hvala bogu da je sve dobro završilo I nemoj si ništa predbacivati, ti malci uvijek nešto iskopaju, uz sav naš oprez. :/

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Joj..srećom sve je završilo dobro...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme meni, mogu mislit kako ti je srce stalo od straha kad je klonuo....brrrrrrr...uh, nek je sve dobro prošlo

Citiraj grendi prvotno napisa
    Ajde, hvala bogu da je sve dobro završilo... I nemoj si ništa predbacivati, ti malci uvijek nešto iskopaju, uz sav naš oprez.
    Ovo potpisujem

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ufff,

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala bogu da je sve dobro završilo.

Ovog trena idem maknuti puzzle-brojeve s poda! Jučer je Borna stavio jedan dio u usta... :/

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Uh,ne mogu si ni zamislit koji je to strah i bespomoćnost!
    Hvala Bogu da se sve dobro završilo,velika Tinu!
    Ponekad mi se čini da nam 100 očiju ne bi bilo dovoljno da vidimo sve što oni ne bi smjeli dirati!!!!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh...a ja sam mislila da sam dovoljno napravila time što sam maknula one male komadiće iz slova i brojeva P,B,4,8
    Ljubi malog .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

fala bogu na happy end-u! pusa Tinu i hrabroj mami.
    mamanatali, svaka čast na prisebnosti!!!

mi imamo puzzle s miljun malih dijelova i prije nekih desetak dana Jakov je otkrio da ih može vaditi i grickati. ipar dana smo ga budno pazili svaki put kad bi im se približio i počeo rastavljati, pa kad je to počeo učestalo raditi, jednostavno smo ih skupili i sad više nisu u upotrebi!!! evo, gledam ih naslagane na hrpi i mislim što ću dalje s njima. nakon ove priče, najvjerojatnije ćemo ih baciti u smeće...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sreća da je sve dobro završilo.
    Mi smo imali sličnu dramu sa komadićem 1x1cm folije od čokoladice Bananko. Baka je davala Franki čokoladicu, komadić je pao na pod, nitko ga nije vidio, ona je dopuzala, iščeprkala to i stavila u usta ..... nije mogla progutati, nije znala povratiti, a bio se zalijepio valjda preko ulaza u dušnik ... strava osjećaj, znaš da nema vremena, ne znaš da li bi prvo zvao hitnu, ili bi pokušavao ne znam što, a ne možeš do toga, a bojiš se ako je okrećeš, treseš da će to otići još dublje i da onda nikao neće moći to iskašljati. Mogla je raditi izdisaje, ali udahe nije. U tim izdisajima je to nekako pomaknula i ispljunula.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme Tina koji horror...ne do bog nikome takvog straha pretrpit

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Hvala Bogu na sretnom ishodu!

Ja sam te puzzle stavila van upotrebe kad sam skužila da Matko odgrizuje komadiće. I mi smo dva put imali pokušaj davljenja - jednom je Miha gutnuo preveliki komadić špeka, a drugi put je Matija dograbio komadić Mihine pastele koji mi je ispao kad sam pospremala. Na sreću, oba puta je pomoglo okretanje naglavce i lupanje po leđima. Ajde, držte se.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala Bogu,dobro prošlo!!!
    Ljubi Tina milion puta!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uuuuuuuf, sreća da je sve dobro završilo.

Mene do ludila dovodi moj četverogodišnjak koji još uvijek sve stavlja u usta. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamanatali .

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Stvarno svaka čast na prisebnosti!! I hvala bogu da je dobro završilo. Ja sam takva paničarka i mrzim se radi toga.
    Evo kad smo već kod upozorenja, još jedno: od prijateljice maleni se igrao s bočicom pudera u prahu, hermetički zatvorenom. Međutim, nekako je razdrmao poklopac i dignuo bočicu u zrak, poklopac je pukao i puder mu se prosuo po licu! U usta, u nos, u oči. Odmah je nazvala hitnu i spasila malenom život. Već je bio pomodrio, ona je to vadila rukom, tresla ga za noge i nekako je prodisao. Sva sreća, nije udahnuo puder duboko, sve je ostalo na površini. Tako da bi pudere ili trebalo pobacati ili ih držati stvaaaarno visoko.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

straaasno
    ljubi malenoga

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Goga 19 prvotno napisa
    Hvala Bogu na sretnom ishodu!

Ja sam te puzzle stavila van upotrebe kad sam skužila da Matko odgrizuje komadiće. I mi smo dva put imali pokušaj davljenja - jednom je Miha gutnuo preveliki komadić špeka, a drugi put je Matija dograbio komadić Mihine pastele koji mi je ispao kad sam pospremala. Na sreću, oba puta je pomoglo okretanje naglavce i lupanje po leđima. Ajde, držte se.
    I ja sam maknula te puzle kad ih je Elena počela odgrizati. još uvijek nam stoje na ormaru ( već 4 godine). Meni se Elena jednom davila s jabukom. Stajali smo na dvorištu i ona je u ruci držala jabuku i jela. Nije više bila tak mala. Imala je već jedno 3 godine. Odjednom se počela daviti. Srećom sam joj taj komadić uspjela izvaditi prstom. Vjerojatno sam je pri tom ogrebla noktom po ždrijelu, ali u sili se ne pita.

Jednom smo se vozili u autu na autoputu i ja sam dala Danijelu da jede čokoladicu kad mi se počeo daviti. Dok je MM stao na zaustavnom traku, ja izašla iz auta, otkopčala Danijela iz sjedalice i izvukla ga van, činilo mi se da prolaze sati, a ne sekunde. Lupanje je riješilo stvar, a ja sam izvukla poduku. više im ne dajem jesti u vožnji. Ako su gladni, stanemo na odmorištu, izađemo iz auta i dam im hranu. U vožnji je dovoljno da auto pređe preko neke rupe ili neravnine ( a znamo kakve su nam ceste) pa da se zagrcne hranom.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je nocna mora svake majke

super da si bila tako prisebna i da se na klraju nije dogodilo nista strasno i da se dio pokakio...

zbilja trebamo paziti na svaku sitnicu i biti uvijek na oprezu, nikad ne znas

saljem zagrljaj

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Strašno! A tebi svaka čast! Ljubi mi Tinčeka puno puno!
    Andrej nije ni pokušavao gristi te puzzle, ali izgleda da je bolje da ne čekam "prvi put".

On se davio već nekoliko puta s kruhom. Al pomoglo je treskanje, a nekoliko puta sam stavila i prst u ždrijelo. Mislim, koji je to strah, totalno te obuzme... Ja šizim koliko on trpa papire u usta. Neki dan je zgrabio komadić one folije što bude na naljepnici (poludjela sam, što zbog plastike na njoj, što zbog ljepila...), pokušala sam mu izvaditi, ali on tako stisne zube, urla i grize. I progutao je. Nije se gušio, sve je dobro prošlo,ali... nije moralo... :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mamanatali,strasno,ali hvala Bogu bez posljedica!
    dobro da si bila tako prisebna!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fala bogu da je sve zavrsilo super

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...pročitavši tvoj post,odmah sam maknula taj puzzle s poda.I Karlo ga je imao i vidjela po par puta da mu je zanimljivo kako ispadaju oni mali komadići npr. iz broja8,6,slova B,P i sl.-i gledam ja to,gledam i mislim hmmmmm-al eto hvala ti,tvoj post me je ubrzao.I odmah sam zatim maknula i stolice sa terase,da se slucajno ne bi popenjao pa sa stolice na ogradu....

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Super da je sve dobro prošlo, a tebi svaka čast za prisebnost.
    Puse

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala vam svima na podršci.
    Što se tiče prisebnosti, nemam pojma...sad iz ove perspektive imam osjećaj kao da sam se u tom trenutku bila rascijepila na dvije osobe. Jedna je reagirala automatski, kao robot (okretala ga, lupkala po leđima, drugom rukom zvala hitnu isl), a druga je u sebi vrištala:"Umrijet će mi!! Šta da radim!??"

JOVANIMAMA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

Hvala bogu da je sve dobro zavrsilo.
    Jucer smo napravili inventuru svih igracaka. Pola ih je, ukljucujuci navedene puzle, otislo na tavan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamanatali...svaka čast

protrnula sam dok sam čitala, vjerujem da je bilo stravično...super si se snašla i reagirala!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, koji horror. Hvala bogu da je sve sretno svršilo!
    Ljubi Tina!

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Oblio me hladan znoj...

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ajme dragi moji, prvo velika pusa tebi i bebaču
    mi smo nažalost imali slično iskustvo, tako da sad sjedim sva naježena. dario je imao 2 godine i par mjeseci, i jeo one dječje bombone okrugle od šećera. kad najednom počeo se gušiti. ja ga u ruke i lupkam ga po leđima djete ništa, uzme ga moja mama i pokuša isto malo energičnije..ja ga opet zgrabim guram mu prste u usta, okrećem ga naopačke, djete plavi.. i počne mu krv ići iz usta. ja sam bila već u stanju polusvijesti..mislila sam što i ti. na svu sreću od guranja mojih prstiju njemu se digao želudac, pa je usput uspio uloviti zraka i iskašljati se..krv je bila od toga što sam ga vjerovatno zagrebala. sve je prošlo dobro, ali ja se ni dan danas ne osjećam dobro (čitaj paničarim) kad se zagrcne.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Noćna mora... :/ Sva sreća da je sve dobro završilo!!

Te puzzle je i Lovro odgrizao...sva sreća pred menom. Inače, nama su prekrivene sa pamučnim tepihom....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •