Situacija je slijedeća.
Jana je rođena s 3 kg, izašla je s 2840 (7. dan). 14. dan na vaganju kod patronažne imala je 2910. Danas, 3 dana kasnije, dobila je samo 40 novih grama. :/
Ja sam do sada bila uvjerena kako ona dobro napreduje. Od početka je lijepo cikila, davala sam joj na njezin zahtjev, podoji su trajali po 20-30 minuta i bilo ih je kroz 24 sata 12-ak. Baš onak po PS-u.
Sada sam skroz luda, što od silnih „savjeta“, što od činjenice da Jana zbilja nije puno dobila. Da li se zavaravam da joj je ono što povuče iz cike dovoljno ili se moram zabrinuti?
Tokom današnjeg dana sam uspjela izdojiti 50 ml. Dali smo joj nakon klopanja na mojoj ciki, ja uvjerena kako neće htjeti (jer je kao sita), a kad tamo neugodno iznenađenje. Pojela je SVE, :shock: u roku 5 minuta. Osjećala sam strahovito razočaranje i neuspjeh. Moje dijete, da nije pojelo tih 50 ml, ne bi ništa jelo do idućeg podoja, koji bi bio za cca 2 sata. I bila bi gladna. Da li je tako svaki put?
Zvala bih sad SOS telefon (koji doduše ne radi), ali nemam snage. Ovo me večeras totalno iscrpilo. Osjećam kako se lagano gubim u silnoj literaturi i savjetima, više ne znam koga slušati. U trenu kad stvari ne izgledaju dobro, nemam dovoljno volje razmisliti i slijediti najlogičnija rješenja. U svoj toj panici ne mogu se snaći.
Između ostalih, moje pitanje je – može li se za dojeno dijete reći da treba dobivati određenu kilažu?