Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 220

Tema: Slabo dobivanje na težini

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jelka, opet ja!
    Sad me potaklo tvoje pisanje o tome kako ti je tesko da dojis lezeci, pa se javljam sa iskustvom i u tome.
    Ja imam zaista velike grudi, i pri tom, na pocetku dojenja (citaj prva 2 meseca), nisam imala ni bradavice (bile ravne, ma nikakve). U sustini nisu ni bitni razlozi, bitno je da sam lezeci dojila tako da sam bila naslonjena na lakat, a sa obe ruke pridrzavala siku. Jeste tesko, ali je moguce.
    I dan danas sa desne strane ne mogu nego tako, u 80% slucajeva.
    Sto se tice dojenja 24h dnevno, nije bas da je 24h, ipak beba malo i zaspi, nekad ovako kako je ana opisala, po 5 minuta, a nekad i po 1-2 do nekoliko sati. Fora je da nema podoja, nego kad je beba budna - onda sisa!
    I jos, sto se tice ovog "punjenja" sika dok beba spava, u sustini toga stoji da se mama za to vreme odmori, pa dojenje ide bolje!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

:D Izdržala sam! I zapravo potpuno podcijenila MM-a. Uopće nije inzistirao na bočici, dapače kontra. Očito je sinoćnji razgovor sa šogoricom bio plodan.

Jana je jutros odspavala 2 sata i od onda stalno ciki. Tek sad evo na meni spava. I ni spomena da neće otvarati usta, jako nam dobro ide. I konačno mi polako dolazi u glavu da prazne cike ne znače da mlijeka nema. Vjerojatno će biti još kriza, ali puno sam sigurnija u sebe. apricot, trebalo je malo više da se razbije ovaj tvrdi orah.

Inače, i ja sam primjetila da po noći mlijeko sporije "dolazi", a rečeno je da je tada produkcija pojačana. Ili sam ja nešto krivo shvatila? Savjetnice, može pomoć?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imam ja i čekić

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Apricot - sad sam opet u nedoumici: danas su bile samo dvije pokakane pelene, noćas u 1 i jutros oko 10. je li to okej?

vagali smo popiškene pelene, ukupno je popiškio 200 grama od jutros.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

evo još jedna pokakana... sve skupa, dakle, tri.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dakle, dovoljno.
    on bi sada trebao imati cca 160ml urina u 24 sata.
    to ima.
    ima i tri stolice.
    sve ima.
    ima i mamu koja brine, a ima savršenoga sina!

samo nastavite tako, a ako te brinu stolice, pokušaj sutra popiti soka od marelice ili krušaka: oboje ćete se... unerediti

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Može mala pomoć? Noćas je bilo super, Jana je spavala 1,5 sati, pa 2 sata jela, pa spavala... I tako, dobro nam ide. Koliko vidim, dešava se onaj skok u razvoju kad traži ciku non stop. Čak je MM imao maloprije krizu kad me pitao da možda ona ipak nije gladna (ako nije na ciki cendra). Nakon toga je pojela, konačno zaspala (od jutros) i evo sad se lagano budi.

Ja sad ne znam da li da ju budim ako odvali spavati duže od npr. 2 sata? Noćas sam ju recimo budila, a mislim si da ako joj je tako dobro krenulo sa cikanjem da "ima pravo" na sna koliko želi. A opet ne želim se previše opustiti pa da nam krene nizbrdo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa, ako baš bude spavala više od 5 sati, budi je.
    Ali, čisto sumnjam da ćeš to uskoro doživjeti

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Daaaj, nemoj me zezati. Kaj onda znači ne budim ju?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne budiš je ako ne spava više od 4-5 sati u komadu, s obzirom na žuticu, manju porođajnu težinu i "problemima" s uspostavljenjem proizvodnje mlijeka.

Ja da zezam?!
    tc, tc, tc... pa ja sam ozbiljna...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ko da si znala, noćas je Jana po prvi put odvalila spavati 4 sata. Baš sam se prestrašila kada sam skužila koliko je sati.

Danas opet kao ovih dana, stalno traži ciku. Da mi se to desilo prije par dana, sigurno bih već odavno posegnula za bočicom. Jer kao 'gladna je'. A ovako, presretna sam. Jedino podrigivanje traje i traje...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ne moraju sve bebe podrignuti.
    neke bebe prde.
    važno je da višak zraka izađe - nekome gore, nekome dolje.

dalje?

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne mogu a da se ne ubacim.
    Apricot i za svu podrsku koju nam pruzas.
    I svim ostalim savjetnicama naravno.
    Ja sam isto imala probleme koje smo eto moje djetesce i ja zajedno prevazisle. Danas mlijeko lijepo tece i Enea je divna mlada vitka damica. Jucer je napunila 5 mjeseci i teska je 5500 gr. Po tablicama je to na donjoj granici ali to nas vec dugo ne brine. Vrlo je okretna i nasmijana a ja sam sretna mama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Buffy, ja samo čekam ovakav Jelkin post.
    A i onaj AneDelVito bi dobro došao.

Cure, jeste čule, samo malo strpljenja, ni učenje pisanja i čitanja nije baš išlo glatko!

Buffy, i tebi , ne znaš koliko nam ovakvi postovi znače.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da se opet pohvalimo. Noćas se Jana budila svaka 2 sata, pojela, podrignula i presvukla se, i sve to spavajući. To je za mene novi moment s obzirom da je do sada znalo biti po 2-3 sata budnog razdoblja.

Čak mi se čini da su mi se cice vidljivo napunile pa mislim da Jana više neće imati potrebu stalno tražiti ciku.

Što se podrigivanja tiče, čini nam se da ima jake grčeve i muči se dok se ne pokaka (zrak u stolici). Prvih par dana nakon dolaska iz bolnice se strašno mučila. Nisam ju stavljala da se podrigne jer je vrlo mirno jela, a i čitala sam da ako se ne meškolji nakon podoja onda je ok. Tek kad nam je netko rekao da probamo držati ju barem 5 minuta, odonda grčeva više nema.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jelka, andreju je u početku trebalo preko sat vremena da podrigne. a trebao je podrignuti jer ga je mučio zrak u trbuščiću i znao je zeleno kakati. i tek što bi uspjeli, bilo bi vrijeme za idući podoj.

i tako smo mi nosali i nosali dok se nije istrenirao, a onda je počeo podrigivati kao profi.

neko vrijeme sam ga dizala da podrigne i tijekom podoja, na početku bi mlijeko krenulo a on gutao i nagutao se i zraka. pa bih ga podigla, podrignuo bi i nastavili bi papati.

ah, kakva poema o podrigivanju.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nama je prvih tjedan dana doma bila zelena stolica. Ak je za usporediti s Andrejom, onda je očito zrak u stolici bio razlog tomu. Jer pojava zlatnožute stolice se taman poklopila sa češćim podrigivanjem, a ni pjenastih kakanja tokom presvlačenja više nije bilo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sad sam na sklizavom terenu jer se petljam savjetnicama, ali evo našeg iskustva:

andrej je nekoliko dana navečer zeleno kakao, ostale stolice su bile ok. nitko mi nije dao definitivan odgovor je li to zrak, ali po svim ostalim pokazateljima nije bio gladan i stvar je prošla kad smo počeli inzistirati na podrigivanju. isto tako, on se znao zacrveniti i meškoljiti nakon podoja ali nije plakao i sl. pa u početku nisam kužila da ga muči zrak. kad je počeo žešće sisati čulo se kako guta zrak pa mi je sinulo. to smo sredili i više nije bilo nikakvih problema s kakanjem i trbuščićem.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kod mene i dalje non-stop cicanje
    na desnoj siki imam ragade, a obje me na početku podoja bole do neba.
    danas bila kod homeopatice i dobila lijek, ulje i čaj za povećanje količine mlijeka i otpuštanje. kada mašću namažem sike, beba ne bi smjela dojiti barem 1 sat, a i inače bih trebala uvoditi neki ritam. preporučeno mi je nadohranjivanje nakon podoja. homeopatica ima troje djece i svo troje je dojila.
    preporučuje dudu jer dijete treba razvijati i ostale oblike umirenja i kontakta samnom - ljuljuškanje i dodir npr. vito je po njenom sudu od onih beba koje sve rješavaju refleksom cicanja, a duda će ga malo smiriti dok se moje bradavice oporavljaju od beskrajnog cicanja.

onda sam išla pedijatrici - prodojeća, dojila svoje četvero djece. isto predlaže 30 -4o ml adaptiranog mlijeka nakon ponekih obroka, ako traži stalno sikiti. ne predlaže ritam nego dojenje na zahtjev, navodi svoj primjer gdje je bebača uz takvu nadohranu dojila 7 mjeseci.

moram naći neki svoj put između svih ovih savjeta - curke upomoć, dajte mi savjet, recitekako ste vi ovo prevladale.
    nama je tri tjedna i on i dalje cica non-stop uz povremena spavanja bez sike od po sat vremena.
    na težini je dobio nešto više od 200 g (nije ista vaga)

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana, ako imas ragade, polozaj nije dobar
    pogledaj na portalu i pokusajte nauciti pravilan polozaj djetetovih usta na dojci, inace ce dojenje biti neucinkovito i s bolnim bradavicama....

anesteziraj bradavicu kockicom leda prije podoja da te manje boli....

izdajaj se rucno iza podoja za povecanje kolicine mlijeka

ne svidjaju mi se savjeti za uvodjenjem nadohrane nakon podoja, radje stavlja dijete cesce na dojku...

kako stojite s pelenama?

kakva je to krema za bradavice od homeopatice?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

znam da položaj nije dobar, ali ragade nastaju kad se najede i krene ludovati s cicom simo-tamo, a kak je cica mekana tako cucla samo bradavicu. ja vadim van, a on urla i hoće još. za te mi je situacije hom. predložila dudu varalicu.

krema za bradavice nije krema, nego ulje od nevena.

što se pelena tiče, apricot kaže da je sve ok. ima ih dnevno 5 do 6 popiškenih, cca 200-250 grama i 3 pokakane pretežno žuto-zlatne i pune grudica.

ni meni se ne svidja ideja nadohrane nakon podoja i još to nisam uvela, ali ne znam kako prevladati ovu krizu jer vito je, otkad je rodjen, stalno na cici i stalno gladan.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne mislim da je stalno gladan, ja bih rekla vise stalno malo nervozan...

pelene su ok i to je jako dobar znak...

za ragade preporucamo purelan kremu koja se ne mora ispirati, sto manje bradavice ispires to bolje za njih....luftaj ih cesto i mozes ih premazati svojim mlijekom nakon podoja....

radite na polozaju a ako vidis da je pojeoo i da se samo igra ili grize od nervoze, preduhitri ga i izvadi bradavicu (mali prst u kut dj. usana)...

samo polako...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na težini je dobio nešto više od 200 g (nije ista vaga)
    u kojem periodu je dobio 200gr?

ogranicavanje duzine podoja i "uvodjenje ritma" bebi od 3 tjedna ja nikako ne bih nazvala prodojecim, bez obzira na broj vlastite dojene djece

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    u kojem periodu je dobio 200gr?
    otkad smo izašli iz rodilišta, znači 18 dana.

ni meni baš ne sjeda dobro ideja o uvodjenju ritma, jedino ne znam kako da ga zabavim kad se krene igrati bradavicama - još ništa drugo ne prihvaća, tj. ne razumije.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

200 g od rodjenja ili od najmanje tezine?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

od najmanje težine.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako sise dojku kako treba a ona je mekana, neka sisa to je odlicno za stvaranje mlijeka....
    ako se samo igra s bradavicom, onda ga makni i vrati ako zeli jos ali pokusaj da ju uhvati kako treba....

kako mijenjas dojke?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[quote="zrinka"]
    kako mijenjas dojke?[/quote

svaka 2-3 sata, ovisi koliko odspava, osim u situacijama kad nemam mlijeka, najčešće popodne, onda mu dam nakon sat vremena i drugu, ali to povuče začarani krug jer u nijednoj nema dovoljno. takva situacija traje obično od 6 popodne do ponoći.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad god vuce a vuce na prazno, to signalizira tijelu da stvara jos mlijeka....

kako stojite s let downom, osjetis li ga, kako vam mide sisanje samo - trebalo bi ovako -

Beba koja učinkovito doji i prima dovoljnu količinu mlijeka na prsima siše na vrlo specifičan način. Pazite! To što beba ima dojku u ustima i radi pokrete ustima kao da siše, ne znači nužno i da guta mlijeko. Podoj započinje brzim neujednačenim pokretima vilice. Nakon nekoliko sekundi ili nakon minute, pokrene se refleks otpuštanja mlijeka, pa beba ujednačenim ritmičkim pokretima guta mlijeko koje samo teče. Kad beba efikasno guta, uz ritmičke pokrete usana i obraza, može se primijetiti i lagano micanje bebinih ušiju i kože oko sljepoočnica. Uz to, mama u tišini može čuti zvuk gutljaja, zatim kratku pauzu, pa opet gutljaj, pauza...". Beba bi trebala bar nekoliko minuta po podoju gutati točno na ovaj način.
    jel beba nervozna samo navecer il cijeli dan?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj AnaDelVito prvotno napisa
    takva situacija traje obično od 6 popodne do ponoći.
    Uh, kod nas od 8 do 10 (ponekad od 7 )
    I nema šanse da vuče na prazno dulje od 2 minute, već je skužio da ide ništa ili skroz malo, i neće vući. Prva 2 tjedna je htio sisati "na prazno", ali sada više ne, nego postane nervozan, cendra, i to traje... Nadam se da je to faza koja će uskoro proći.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

zrinka - let down je totalno down, uopće ga ne osjećam. zato sam danas i išla homeopatici. isprobala sam sve što sam na rodi našla o l.d.-u i ništa ne pali.

jedino što kod njegovog cicanja kužim je da kratko cica i guta, a dugo odmara. većinu vremena se više igra cicanja nego što čini pravu stvar. isprobala sam i sve što sam na portalu našla o poticanju na sisanje, fore pale pole minute.

nervozan je samo navečer, kad nema dovoljno za jesti.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U 5 dana samo 40gr. Ukupno u 26 dana 240gr od najniže težine na otpustu.

I kako da ja sad budem pozitivna? Na zadnjem mjerenju je u 4 dana dobila 90gr.

Da li je ovaj slabi prirast sad već zabrinjavajuć?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jelka, verovatno je tek sad zapravo krenulo buckanje.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Jelka, verovatno je tek sad zapravo krenulo buckanje.
    Krivo sam se izgleda izrazila. Na današnjem mjerenju je bilo 40gr, a prije toga 90.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelka, ajde molim te mi po datumima napisi djetetovu kilazu. Malo se sad gubim, a ne bih htjela nagadjati. Bitno mi je da znam tocno cifre i datume.

Datum rodjenja = kilaza
    Datum izlaska iz bolnice = kilaza
    Datum = 1 mjerenje kilaza ta i ta
    Datum = 2 mjerenje kilaza ta i ta
    itd.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oj draga šogorice,
    tek sad čitajući postove vidim da si to ti!!!!kao što sam ti rekla neki dan na telefonu:
    WATCH THE BABY NOT THE CLOCK
    i prestanite vagati tu vašu ljepoticu.
    narihtaj se u cikanje mod, nudi joj stalno ciku i nema straha!!! ovako stalno zabrinuta ćeš prije i kasnije krenuti na adaptirano a to je pušiona!!!!

ponavljam, u GB-u frendica mi je rodila i kćer joj je u 2mjeseca dobila 200grama i bila je isključivo na prsima i doktori se uopće NISU ZABRINJAVALA!!!!!
    cura joj danas ima kao i naša inja 3 godine i 23kg!!!! koliko i inja koja je prvi mjesec dobila 2kg. mala joj je bila isključivo na prsima prvih 6 mjeseci.
    nažalost naša patronaža nema pojma o dojenju ti znaš daleko bolje od njih!!!!
    dojenje ti ide super jedino je loše kaj se nerviraš a i to je normalno!!!!
    ne odustaj i ne brigaj!!!!

pusa

ps: muža izbaciti iz stana u kriznim trenucima da ne bi došao u napast da te motivira za adaptirano. perhaps I should give him a call?
    DRŽTE SE. SUPER VAM IDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelka, ovi grami koje spominjes (200 gr. u 18 dana i 40 gr. u 5 dana) su zaista malen dobitak na kilazi za bebu od 3 tjedna.

Molim te nazovi kad sitgnes (od 15h na dalje) sos telefon 091 22 77 220, i reci da si Jelka s forum

da li i dalje ima dosta mokrih pelena i 2-3 pokakane kako si pisala prije par dana?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hej šogice! :D Baš sam te zvala!

Dakle, po datumima...

04.08. (rođenje) - 3000g
    11.08. (otpust) - 2840g
    18.08. - 2910g
    21.08. - 2950g
    25.08. - 3040g
    30.08. - 3080g

Pelene su i dalje super, svaka je popiškina i pokakana, a ima ih najmanje 5-6 jednokratnih (tek ovih dana prešli na platnene). Boja ja zlatnožuta. Kroz dan ima dosta razdoblja da spava (na meni), ali i bude budna. Hoću reći, nije "mlitava" i uspavana. Po noći, ako ju muči zrak u crijevima, je dosta budna, tj. meni je na ciki.

Od jučer mi se činilo da su se cike zbilja malo napunile, ali to se ne vidi na njenoj kilaži. Kad ciki, to bude po 15-ak minuta. Počne s onim gutanjem za koje u tekstu na portalu piše da mora biti barem par minuta. Mislim da je toliko, ali ipak očito nije dovoljno. Nakon toga svojski ciki, prilično mirno.

Ne znam više koje detalje o njoj da pišem. Ako vi imate ideje, slušam.

Zvala sam sad sos, nitko se ne javlja. Probat ću malo kasnije.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelka to je dosta manje nego sto bi beba trebala dobivati.

Nesto ocigledno ne stima, i treba sad naci uzrok zasto bebac ne dobiva na kilazi vise.

Jesi ti mozda radili kiretazu poslije poroda (zbog zaostale posteljice)? Ili mozda imas jos uvijek jako krvarenje?

Daj mi reci kako odlucis promijeniti stranu, tj. kak odlucis kad ponuditi koju dojku?

Koliko beba ima podoja (tog aktivnog sisanja) u 24h?

I svakako zovi Emily na SOS, pomoci ce ti razgovor uzivo.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelkice, samo lifram puse hrabrilice!!! Znam kako je to sve stresno u prvim mjesecima. Ali ne brini se, curke će ti pomoći!!!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

anchie, nisu mi radili kiretažu, čak sam vidjela cijelu posteljicu (u komadu). Krvarim još minimalno, koristim dnevne uloške.

To s mijenjanjem cike mi je još uvijek SF, isprobavam svašta. Jedan dan jednu nudim unutar tri sata, nekad za svaki novi podoj nova dojka. A ne mogu reći što je od svega toga najbolje za Janu jer se to ne može vidjeti golim okom.

Nekoliko dana sam zapisivala svaki podoj, trajanje i sl., ali previše me opterećivalo pa sam odustala. Pa onako odokativno ima sigurno 12 puta u 24h (ili bih ja tako željela).

Voljela bih da me netko gleda kroz dan dok ju dojim, jedino mi to pada na pamet.

Hranim se ok, možda bih mogla pojačano piti.

Sad me već počelo smetati kad mi ljudi kažu Joooj, što je maaala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Voljela bih da me netko gleda kroz dan dok ju dojim, jedino mi to pada na pamet.
    Možda bi stvarno bilo dobro da netko dođe do tebe ...

Vjerujem da će se naći koja cura u tvojoj blizini pa da pogledate položaje itd.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sutra stižem k jelkici pa da vidimo kako beauty ciki.
    ja nekako još uvijek brijem pozitivu i mislim si kako je samo pitanje sata kad bu januška dobila špekec oko vrata....

puse i drž te se

I. 12.04.2003.
    P. 9.02.2005.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jelka, je li svaki put vagana na istoj vazi?
    Sva mjerenja?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Jelka, je li svaki put vagana na istoj vazi?
    Sva mjerenja?
    Da, na istoj vagi na istom mjestu, kod patronažne.

Jučer se nisam javljala jer je šogica bila kod mene i to mi je bilo genijalno. Napunila sam baterije, sigurnija sam u sebe, a razgovor nje s MM je urodio plodom. Doduše, ne znam do kada, ali za sad me on sluša (i moj instinkt).

Plan je slijedeći. Idući tjedan nam je mjesec dana. Probat ćemo doći kod dr. Stanojevića u ambulantu, za njega znam da je prodojeći i da će učiniti sve da ne okusimo više adaptirano (pod učiniti sve mislim na podršku).

Do tada idemo dan po dan. Prijepodne je Jana mirna, čak i odspava u nosiljci. Popodne se unervozi pa je stalno na ciki (krizni trenutak za MM), ali sad već znam da su sve bebe takve u to vrijeme. Po noći isto neće spavati u nosiljci pa ako spava, spava na meni (usput i ja odspavam).

emily mi je preporučila da se izdojim nakon svakog podoja, ali to mogu samo kad je netko sa mnom. Dakle danas popodne, i ovaj vikend (i jučer). Ali velim, sigurnija sam u sebe i Janu pa to što se prijepodne neću moći izdojiti nije strašno.

E da, i kupili smo jučer dudu varalicu. Ne znam kaj mislite o tome, ali meni se čini to dobar način da Jana malo odspava, i ja uz nju. Jer nalazim se u začaranom krugu nespavanja i Janinog stalnog cicanja. Srećom, J. nije najsretnija s time pa pretpostavljam da se neće navući na dudu.

Inače, možda nije u redu prema MM, ali moram vam ispričati što sam jučer doživjela. Našim starcima nismo govorili o kilaži, da se s time "mučimo", no svejedno je svekrva izgleda išla raspitivati se koliko bi Jana trebala dobiti. I tako zove ona mene jučer, u suzama (ja od noći neispavana i u borbi s MM zbog bočice), da J. MORA dobiti NAJMANJE 250g tjedno. Da joj moram davati bočicu, i vode! Kad sam rekla da neću, da ima svega dovoljno u mojem mlijeku, ona je izrekla Ali tako će ti umrijeti. :shock: I sad mi stane knedla u grlu kad se toga sjetim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelka, dok ti se ne jave savjetnice, savjetujem ti da dudu baciš van iz upotrebe. Potrebe za sisanjem, Jana će zadovoljiti na tvojim prsima. Razlog izbacivanju dude je i to što još uvijek želiš "poboljšati" (sigurno sam se krivo izrazila, ali nadam se da znaš što mislim) dojenje.

Također, ove panike sa strane ti ne trebaju. Sveki samo reci, da Jana od vode neće dobiti kalorije, već samo od tvojeg mlijeka.

I pusti dijete neka ti bude na ciki. Kada skužiš da spava i bradavica joj je u ustima bez dojenja, lagano je izvuci van. I luftaj cike.

I znam da će ti trebati još više podrške. Jer što ideš dalje, upletanja najbliže okoline je sve žešće..

Evo ti malo moje podrške..~~~~~~~~~~~~

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Jelkice samo jedna i puuuno vibri!!! Curke su stručne i uz njihovu pomoć ćeš sigurno uspjeti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bože moj grešaka u postu....

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jelka puno podrške i ~~~~~~~~~~~~ od nas

Stranica 2 od 5 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova